Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Döküm.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Döküm."— Sunum transkripti:

1 Döküm

2 Döküm konisi Revetman Manşet Döküm yolu Döküm haznesi Dökümü yapılacak obje

3 Döküm yolu (kanalları)
Erimiş metal alaşımın döküm boşluğuna ulaşması için gerekli olan kanala ‘ Döküm yolu’ veya ‘ Döküm kanalı’ adı verilir. Döküm yollukları: Yuvarlak kesitli paslanmaz çelik telden, Prefabrik plastik yolluklardan, Döküm mumlarından yapılabilirler

4 Tek ve küçük parçalar için yapılması gereken döküm yolluğu ile birden fazla ve büyük parçalar için yapılacak döküm yolluğu birbirinden farklıdır. Tek ve küçük parçalar için bir tane döküm kanalı yettiği için, döküm yolluğu da tek olarak hazırlanır

5 Seçilen döküm yolluğunun çapı modelajın boyutuna göre 1. 5 veya 2
Seçilen döküm yolluğunun çapı modelajın boyutuna göre 1.5 veya 2.5 mm olmalıdır. Daha ince olursa metalin döküm boşluğuna akması zorlaşır. Daha kalın olursa metal döküm boşluğuna ulaşmadan soğuyabilir.

6 Döküm yolluğunun yerleştirilmesinde, doğrultusu önemli bir faktördür.
Döküm yollukları, erimiş metal alaşımının en kısa yoldan ve keskin dönüşleri yapmadan döküm boşluğuna akmasını sağlayacak biçimde yerleştirilmelidir. Döküm işlemi sırasında erimiş alaşımın yolunun engelsiz biçimde hazırlanması sonucu çok ince ayrıntılar bile, net biçimde elde edilebilir.

7 Döküm yollukları erimiş metal alaşımının daima kalın bölgeden ince bölgeye akmasını sağlayacak biçimde yerleştirilmelidir. Aksi takdirde ince bölgelerden kalın bölgelere erimiş alaşım akışı olmayabilir ve döküm eksik çıkabilir.

8 Döküm yolluğu ile modelajın birleşme yeri geniş açı ile oluşturulmalıdır. Bu bölgede yapılacak keskin açılar veya tam birleşme yerinde döküm yolluğunun daraltılması hatalı bir işlemdir. Yapılacak bu tür yanlışlıklar sonucu döküm kanalı ile modelajın birleşme yerinde küçük çukurcuklar(porozite) meydana gelir

9 Döküm haznesi Tek parça ve küçük modelajIarda, 1.5 veya 2.5 mm çapındaki döküm yolluklarının modelaj ile birleşme yerlerinin 2 mm uzağına 'döküm haznesi" ismi verilen küre şeklinde bir genişleme yapılmalıdır.

10 Döküm haznesi, manşetin en geç soğuyacak bölümü olan merkeze yerleşecek biçimde döküm konisine tespit edilir. Metalin soğuması sırasında en geç katılaşacak olan bu bölge kontraksiyonu kontrol altına alır, bir anlamda rezervuar görevi görür.

11 Döküm haznesinin birleşme noktası 4 mm ye kadar kalınlaşmalıdır
Döküm haznesinin birleşme noktası 4 mm ye kadar kalınlaşmalıdır. Döküm haznesi ile modelaj arasındaki uzaklık artırılırsa veya bağlantı incelecek şekilde tasarlanırsa, hazne ile modelaj arasındaki bu kısım ilk olarak sertleşir ve döküm haznesi yeterli büyüklükte olmasına rağmen dökülen obje gözenekli olur.

12 Yüzeyi büyük olan objelerin dökümünde döküm hazneleri kullanılmaz
Yüzeyi büyük olan objelerin dökümünde döküm hazneleri kullanılmaz. Döküm yollukları bu durumda direk olarak incelme ve kalınlaşma göstermeden modelaja bağlanmalıdır.

13 Döküm yolluğu Dökümü yapılacak obje Döküm konisi

14 Manşetin kenarlarına döküm konisi sabitlenir.
DOĞRU YANLIŞ

15 Karıştırılan revetman manşet içine aktarılır
Karıştırılan revetman manşet içine aktarılır. Hassas çalışmalarda modelajın etrafı ve küçük boşluklara revetman daha önceden bir fırça ile sürülür

16 Ön ısıtma fırınında 300 oC de 30-40 dk süreyle mum uzaklaştırılıyor

17 Kullanılacak olan metale bağlı olarak revetman 400-1200 oC lere kadar aşamalı olarak ısıtılır.


"Döküm." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları