Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİR MEVSİMLİK AĞAÇ HİKAYESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİR MEVSİMLİK AĞAÇ HİKAYESİ"— Sunum transkripti:

1 BİR MEVSİMLİK AĞAÇ HİKAYESİ
Okul öncesi eğitim BİR MEVSİMLİK AĞAÇ HİKAYESİ

2 Mevsimlerden sonbahar gelmişti. Parkta ağaçların yapraklarının
renkleri değişiyordu. Yakında bütün yapraklar kırmızı, altın sarısı ve kahverengi renklere dönüşeceklerdi.

3

4 Ağaç Şirin dışında tüm ağaçlar mutlu ve heyecanlıydılar.
Çünkü ağaç şirinin yaprakları dökülmüyor ve sararmıyorlardı.Onun yaprakları her zaman yeşi kalıyorlardı. Şehirdeki insanlar diğer ağaçalra hayran hayran bakıyorlardı.Sincaplar diğer ağaçların renkli yapraklarıyla oynuyorlardı. Çocuklar ağaçların altında dans ediyorlardı. Ağaç Şirin bu duruma çok üzülüyordu. Çünkü kimse onu fark etmiyordu.

5

6 Zamanla günler kısalmaya gecelerde uzamaya
başlamıştı. Geceler çok soğuk olurken rüzgarda esmeye başlamıştı. Rüzgar estikçe sararan ve zayıflayan yaprakları da bir bir sürüklüyordu. Rüzgarla birlikte hepsi yere düşüp, sürüklenmeye başlamıştı. Diğer ağaçlar yapraklarını kaybetmişlerdi. Fakat ağaç şirinin yaprakları hala duruyorlardı. İnsanlar ağaç şirini fark etmeye başlamışlardı.

7

8 Bir gün kasaba halkı ağaç şirinin yaprakları
Artık sincaplar onun sıcak kollarında oynuyordu. Çocuklar yağmur yağdığı zamanlarda ağaç şirinin altında korunuyorlardı. İlk kar yağışında da herkes onu güzelliğinden dolayı takdir etmişti. Kış geldiğinde ağaç Şirin çok güzel olmuştu. Bir gün kasaba halkı ağaç şirinin yaprakları üzerine renkli ışıklar yerleştirdiler. Işıklar açıldığında şüphesiz Şirin parktaki en güzel ağaç olmuştu.

9 o diğer ağaçlardan farklıydı. Diğer ağaçlar sonbaharda o ise
Ağaç Şirin artık biliyordu ki o diğer ağaçlardan farklıydı. Diğer ağaçlar sonbaharda o ise kışın güzelleşiyordu. Ağaç Şirin artık çok mutluydu.

10

11


"BİR MEVSİMLİK AĞAÇ HİKAYESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları