Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GezameNlijke bijeenkomst

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GezameNlijke bijeenkomst"— Sunum transkripti:

1 GezameNlijke bijeenkomst
rÜya Bijeenkomst 5 5. Toplanti GezameNlijke bijeenkomst Ouders en dochters

2 programma 1. Opening / Açılış 2. Doelstelling / Amaç
3.Terugkoppeling vorige bijeenkomsten Önceki toplantıların değerlendirmesi 4. Bespreking dilemma’s İkilemlerimiz hakkında sohbet Pauze 5. Rollenspel / Rol oyunu 6. Evaluatie / Değerlendirme Afsluiting / Kapanış

3 Doelstelling / AMAÇLARLAR
Bewustwording over elkaars visie (dochters en ouders) Bewustwording in de eigen communicatie (dochters en ouders) Kızlar ve ebeveynlerin birbirlerinin görüşü hakkında bilinçlenmesi Kızlar ve ebeveynlerin kendi iletişim şekillerinin farkına varması

4 Terugkoppeling Samenvatting vorige bijeenkomsten. Önceki toplantıların özeti. De evaluatie zal aan het einde van de bijeenkomst plaatsvinden Degerlendirme toplantinin sonunda olacak

5 Dilemma’s / İkİlemler & ENDİŞEler
Hier worden de dilemma’s van de ouders en de meiden geplaatst die naar voren kwamen tijdens de vorige bijeenkomsten.

6

7 Belangrijke tips bij rollenspel Önemlİ İp uçlari rol OYUNU
Argumenten aanhalen van je eigenbeleving. (Je eigen gevoelens, behoeften en wensen zijn belangrijk) Goed luisteren naar de ander. Uitleg vragen als je iets niet snapt. Respectvol laten beleiken dat je er niet mee eens bent. Benoem je gevoelens Kendi deneyiminden alıntılar yaparak argümanlar verin. (Kendi duygun,ihtiyaçların ve dileklerın önemli) Diğer kişiyi dikkatle dinleyin. Bir şey anlamıyorsanız açıklama isteyin. Ona katılıp katılmadığınızı saygıyla belli edin. Duygularınızı vurgulayın.

8 rollenspel Ayşe, ertesi gün okuldan sonra arkadaşları ile gezmek ve akşamda sinemaya gitmek istiyor. Gece yarısı saat 12 de evde olacağına annesine\babasına söz veriyor. Kızlar anne \ babalarını arkadasları ile çıkmaya ikna etmeye çalışacak. Anne \ babalar da kızlarının çıkmaması için gerekçeler belirtecekler.

9 Nabespreking Oyunu degerlendİrme
Wat viel je op? / Nelerin farkına vardın? Wat vond je goed gaan? / Yolunda giden şeyler nelerdi? Wat zou je anders doen? / Sen olsan neleri farklı yapardın?

10 Opdracht persoonlijke evaluatie / kisisel degerlendirme
Meiden: Wat wil je tegen je ouders zeggen? Wat heb je geleerd over jezelf en over je ouders? Wat neem je mee in de communicatie met je ouders? Anneler: Kiziniza ne soylemek istersiniz? Kendi hakkinda ve kiziniz hakkinda ne ogrendiniz? Bu toplantilardan ogrendiginiz, ve kizinizla olan iletisiminiz icin kullanacaginiz bir takim seyler varmi?

11 toplantilarin Genel DEĞERLENDİRMEsi Evaluatie
Bu toplantılarda neler ögrendiniz ? İṣlenen konuları nasıl buldunuz ? Bu toplantıda kullanılan metodu nasıl buldunuz ? Bu tür toplantılarda yapılmasını istediginiz tavsiye ve önerileriniz var mi ? Bu tür toplantıların devamını istermisiniz ? Wat hebben jullie geleerd? Hoe vonden jullie de onderwerpen die behandeld werden? Hoe vonden jullie de methode die gehanteerd werd? Hebben jullie tips en of adviezen die gebruikt kunnen worden voor een volgende keer? Zouden jullie willen dat er meer van dit soort bijeenkomsten worden georganiseerd? 

12 Bedankt voor jullie deelname!
Afsluiting Bedankt voor jullie deelname! Tot ziens!


"GezameNlijke bijeenkomst" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları