Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 KESİR NEDİR?  Bir bütünün eş parçalarını ifade etme şekline kesir ile gösterim denir. Kesir oluştururken pay, payda ve kesir çizgisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " KESİR NEDİR?  Bir bütünün eş parçalarını ifade etme şekline kesir ile gösterim denir. Kesir oluştururken pay, payda ve kesir çizgisi."— Sunum transkripti:

1 www.egitimhane.com

2  KESİR NEDİR?  Bir bütünün eş parçalarını ifade etme şekline kesir ile gösterim denir. Kesir oluştururken pay, payda ve kesir çizgisi kullanılır. örneğin; kesir sayısında pay 3, payda 5 ise Okunuşu: “üç bölü beş” veya “beşte üç” şeklindedir.

3  KESİR ÇEŞİTLERİ  1. Basit kesir : Payı paydasından küçük olan kesirlerdir.  2. Bileşik kesir : Bileşik kesir de ise durum terstir. Pay paydadan büyük veya eşit olursa kesir bileşik kesir olarak adlandırılır.  3. Tamsayılı kesir : Tamsayılı kesir isminden de anlaşılacağı gibi bir tamsayıdan ve yanında bir basit kesirden oluşur.

4  KESİRLERDE TOPLAMA İŞLEMİ Paydaları eşit ise; paylar toplanır, payda ise aynen yazılır. Örnek

5  Paydalar eşit değilse; ilk önce paydalar eşitlenir. Eşitlendikten sonra paylar toplanır. Paydalar ise aynen yazılır.  Örnek

6

7

8


" KESİR NEDİR?  Bir bütünün eş parçalarını ifade etme şekline kesir ile gösterim denir. Kesir oluştururken pay, payda ve kesir çizgisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları