Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NUMUNE KAPLARI VE ÖZELLİKLERİ Zeliha IŞIK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NUMUNE KAPLARI VE ÖZELLİKLERİ Zeliha IŞIK"— Sunum transkripti:

1 NUMUNE KAPLARI VE ÖZELLİKLERİ Zeliha IŞIK

2 Kan tahlili verirken tahlilin cinsine göre farklı tüplere kan alınmaktadır. Laboratuvar tahlil çalışmalarında günümüzde vakumlu test tüpleri kullanılmaktadır. Bu tüpler kullanım amaçlarına göre farklı renklerde kapak bulundurmaktadır.

3 Kırmızı Kapaklı Tüpler: Biyokimya laboratuvarlarında yapılan testler için gerekli olan kanı almakta kullanılır. Bu tüpler plazmanın hızlı, net ve kolay bir şekilde ayrışması için tasarlanmıştır. Mor Kapaklı EDTA’lı Tüpler: Hastanın tam kan sayımı sonuçlarının kontrolünde kullanılır.

4 Mavi kapaklı Koagülasyon Tüpleri :Kanın pıhtılaşmasını ölçmede kullanılmaktadır. Gri Kapaklı Glikoz Tüpleri :Glikoz ve laktat tespiti için uygundur. Siyah kapaklı Vakumlu Sedimantasyon Tüpleri: Kanın sedimantasyon hızını tayin etmede kullanılır.

5 Sedimantasyon Nedir? Pıhtılaşması önlenmiş kanda, alyuvarların dibe çökme hızının ölçülmesi biçimindeki bir tür kan muayenesi.

6 Lacivert Kapaklı Trace Element Tüpleri: Bakır, çinko, kurşun vb. elementlerin test edilmesinde kullanılır. Sarı kapaklı Jelli Tüpler :Biyokimya laboratuvarlarında yapılan testler için gerekli olan kani almakta kullanılır. Bu tüpler serum ile plazmanın hızlı, net ve kolay bir şekilde ayrışması için tasarlanmıştır.

7

8 İdrar Toplama Kapları Tek kullanımlık plastikten yapılmış ve sızmayı önleyecek kapağı olan steril ve non steril idrar toplama kaplarıdır.

9 Ayrıca 24 saatlik idrar toplamak için değişik kapasitelerdeki kaplar, idrar toplamak için kullanılan kaplar arasında yer almaktadır.

10 24 Saatlik İdrar Kabı çeşidi

11 Bebekler için idrar torbaları da idrar toplamak için kullanılan kaplar arasında yer almaktadır.

12 Bebek-Çocuk İdrar Torbası

13 Vakumlu İdrar Kapları

14


"NUMUNE KAPLARI VE ÖZELLİKLERİ Zeliha IŞIK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları