Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONUSU : HİCAZ MAKAMI HAZIRLAYAN: ŞEVİN KOÇ SINIF:10/B NO:31.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONUSU : HİCAZ MAKAMI HAZIRLAYAN: ŞEVİN KOÇ SINIF:10/B NO:31."— Sunum transkripti:

1 KONUSU : HİCAZ MAKAMI HAZIRLAYAN: ŞEVİN KOÇ SINIF:10/B NO:31

2 Hicaz makamı geleneksel notalama dikkate alındığında, birinci güçlüsü 5. derecedeki dügah perdesi, ikinci güçlüleri 8.ve 9. derecelerdeki neva ve hüseyni perdeleri, durağı 5. derecedeki dügah perdesi olan makamdır.

3 Hicaz aşıttan elde edilir. Arel'e göre hicaz makamı hicaz makamı çıkıcıdır. Bir hicaz beşlisinin tiz tarafına bir rast dörtlüsü eklenerek yapılır. Donanıma si için 4 koma bemol fa ve do için 4 koma diyez konur.

4 Eleştiri gelenekteki eserlere baktığımızda birinci güçlü dügah perdesi, ikinci güçlüleri neva ve hüseyni perdeleri durağı yine dügah perdesidir.

5 Arel hicaz makamını hicaz ailesi diye tanımlamıştır (hicaz, uzzal, hümayun, zirgülelihicaz) oysa zirgülelihicaz dışındakiler tam bir hicaz etkisi verir.

6 Zirgülelihicaz ise donanımda sol# kullandığı için başka bir etki oluşturur. Arel yine hicaz oluşumu için, hicaz dörtlüsünün tiz tarafına rast beşlisi eklenir diyor.

7 Bu yukarıda fa# olması demektir. gelenekteki hicaz eserlere bakıldığında hiçbir eserde yukarıda sürekli fa# olmaz.olursa alterasyondur.


"KONUSU : HİCAZ MAKAMI HAZIRLAYAN: ŞEVİN KOÇ SINIF:10/B NO:31." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları