Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğrenme Güçlüğü Ahmet GENÇ. Öğrenme Güçlüğü: Yazılı-Sözlü dili anlamayı, kullanmayı içeren temel psikolojik süreçlerin bir veya birkaçında oluşan bozukluk.Bu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğrenme Güçlüğü Ahmet GENÇ. Öğrenme Güçlüğü: Yazılı-Sözlü dili anlamayı, kullanmayı içeren temel psikolojik süreçlerin bir veya birkaçında oluşan bozukluk.Bu."— Sunum transkripti:

1 Öğrenme Güçlüğü Ahmet GENÇ

2 Öğrenme Güçlüğü: Yazılı-Sözlü dili anlamayı, kullanmayı içeren temel psikolojik süreçlerin bir veya birkaçında oluşan bozukluk.Bu bozukluk dinleme,düşünme,okuma,yazma,heceleme ya da aritmetik hesaplama becerilerinde ortaya cıkar. Öğrenme Yetersizliğinin Sınıflanması: Galagher ve Krik(1989) gelişimsel ve akedemik olmak üzere 2 gruba ayırmıştır. -Gelişimsel Öğrenme Yetersizliği:Çocuğun akademik başarısı için önceden kazanılmış olması gereken dikkat,bellek,algı,motor,dil ve düşünme becerilerindeki yetersizliği kapsar. -Akademik Öğrenme Yetersizliği:Okulda kazanılan okuma,yazma,aritmetik,harfleme ve yazılı anlatım gibi becerileri içerir. Akedemik güçlükler sıklıkla gelişimsel bozukluklardan kaynaklanır. Pediyatrik Nöroloji Çercevesinde Öğrenme Yetersizliği: -Birincil Öğrenme Yetersizliği:Okuma ya da aritmetikle ilgili nöropsikolojik kusurlar nedeniyle okulda başarılı olamayan öğrenciler bu gruba girer. -İkincil Öğrenme Yetersizliği: Dikkat,bellek,algı,duyu kusurları ya da güdülenme eksiklği ile öğrenme sorunları olan çocuklardaki durumdur. -Semptomatik Öğrenme Yetersizliği: Akut(kısa süreli) nörolojik hastalıklarda, epilepside,psikozda ortaya çıkan öğrenme sorunlarını kapsar. Beyin:Nöronlardan oluşan karmaşık bir sinir ağıdır.Her çeşit bilgi toplar,karmaşık becerileri öğrenir,konuşma dilinde uzmanlaşır, yaşam boyum tüm anıları toplar,bireyin sahip olduğu tüm sırları saklar. Beyni biçimlenebilen bir yapıya sahiptir.

3 Beyin Görüntüleme: -MRI (İşlevsel Görüntüleme): Beynin yapı ve fonksiyonlarını belirlemede kullanılan tenkolojilerden biridir.Bu ölçüm beynin yapısı ve fonksiyonları hakkında veri toplama -PET (Pozitronn Salim Tomografisi):Beynin nasıl olduğunu değil nasıl çalıştığını gösterir. -SPECT (Single Photon Emission Computerized Tomography):Beynin kan akımının bölgesel olarak nasıl olduğunu belirlemek için yapılan bir görüntülenme tetkikidir.Beynin üç boyutlu görüntelerinin elde edilmesi ile beyin işlevlerinin değerlenrilmesini sağlar. -MR(Manyetik Rezonans Görüntüleme):Güçlü manyetik alan ve radyo dalgaları ile beyinin yapısıyla ilgili ayrıntılı bilgileri sağlar. Beynin Temel Yapısı:Merkezi sisteminin odak noktsaında yer alan beyin, nöronlardan oluşan karşamık bir sinir ağıdır. Beynin Mikroskopik Yapısı: Hem yapısal hem kimyasal özellikler vardır. Nöronlar beyinin temel yapı taşıdır. Nöronları destekleyen glial yani destek hücreleri tüm yapının sağlık işlemesinde yardımcı olur.Glial hücreler beyin darbe çarpmalara karşı korurlar. Beynin Mikroskopik Yapısı:Nöronların grup olarak birbiriyle ilişkili ve bağlantılı yapılar oluşturması bilinmektedir. (Frontal Lob, Parietal Lob, Temporal Lob,Oksipital Lob.) Beynin Bölümleri: -Beyin Kabuğu (Cerebral Cortex): Dış katman nöronlarla kaplı, cevreyi algılamamızı,dil,problem çözme ve geleceği planlama görevlerini yapar. Okspital Lob (Görme), Temporal Lob (İşitme), Parietal Lob (Dokunma), Frontal Lob (Düşünme) Beyin Kabuğunun Altında Bulunan İç Beyin:Açlık,susuzluk,bellekiduygusal davranışlar ve cinsel davranışların merkezleri yer alır.


"Öğrenme Güçlüğü Ahmet GENÇ. Öğrenme Güçlüğü: Yazılı-Sözlü dili anlamayı, kullanmayı içeren temel psikolojik süreçlerin bir veya birkaçında oluşan bozukluk.Bu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları