Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÜYÜKLENME (KİBİR) !!!Pintiler, zorbalar ve kötü huylular cennete giremezler !!!

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÜYÜKLENME (KİBİR) !!!Pintiler, zorbalar ve kötü huylular cennete giremezler !!!"— Sunum transkripti:

1 BÜYÜKLENME (KİBİR) !!!Pintiler, zorbalar ve kötü huylular cennete giremezler !!!

2

3 “Kalbinde hardal tanesi kadar iman bulunan bir kimse cehenneme girmez. "Kibir, hakkı inkar ve insanları tahkir etmektir." Kalbinde hardal tanesi kadar kibir bulunan kimse de cennete girmez.” - Ya Resûlallah! İnsan elbisesinin, ayakkabısının güzel olmasını istemez mi? demiş, Hz. Peygamber ise şu karşılığı vermiştir: "- Şüphesiz ki Allah güzeldir; güzelliği sever. Kibir, hakkı inkar ve insanları tahkir etmektir."

4

5 Hz. Süleyman (A.S.) bir gün insan, kuş, hayvan, cin ve bütün canlılara «Bulunduğunuz yerlerden çıkın ve karşımda toplanın.» diye emir verir. Emri üzerine iki yüz bini ve iki yüz bini cin olmak üzere canlılar toplanı verirler. Bu sırada meleklerin tesbih sesini duyacak derecede göklere yükseltildikten sonra ayakları deniz suyuna değecek şekilde yere indirildi, bu esnada kulağına «Eğer dostumuzun kalbinde zerre kadar kibir olsaydi onu göklere çıkarken kendisine kat’'ettirdiğim mesafenin daha alçagına indirirdim.» diyen bir ses gelir.

6

7 Resulullah (sav) buyurdular ki: Kıyamet günü, mütekebbirler küçük karıncalar gibi haşrolunurlar Onları her yönden zillet bürümüştür Cehennemde Büles denen bir hapishaneye sevkedilirler Ateşlerin ateşi onları bürür Cehennem ehlinin irinleri kendilerine içecek olarak verilir Bu içeceğe tinetu`l-habal denir" Resulullah (sav) buyurdular ki: "İnsanlar, ya cehennem kömüründen başka bir şey olmayan ölmüş ecdadlarıyla övünmekten vazgeçerler, yahut da Allah katında, burnuyla pislik yuvarlayan mayıs böceğinden daha adi bir dereceye düşerler Allah Teala hazretleri sizlerden cahiliye kibrini temizledi Artık o, muttaki bir mü`min yahut bedbaht bir facirdir İnsanların hepsi Hz Adem`in evlatlarıdır Adem ise topraktan yaratılmıştır"

8

9 Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kıskançlıktan bir nevi var ki Allah sever; bir kısmı da var ki Allah onu sevmez Allah`ın sevdiği kıskançlık, kişinin (mehariminden haram kılınmış bir fiil görmesi ile) şüphe halinde duyduğu kıskançlıktır Allah`ın sevmediği kıskançlık, şüphe olmadan kıskançlık duymasıdır Aynı şekilde bir kısım gurur vardır ki Allah hoşlanmaz, bir kısmı da var, Allah hoşlanır Allah Teala`nın sevdiği gurur, kişinin savaş sırasında ve sadaka verme esnasında nefsine güvenerek duyduğu gururdur Allah`ın buğzedip sevmediği gurur ise, taşkınlık ve övünme sırasında duyduğu gururdur"

10


"BÜYÜKLENME (KİBİR) !!!Pintiler, zorbalar ve kötü huylular cennete giremezler !!!" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları