Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ"— Sunum transkripti:

1 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
ARALIK AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİM

2 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 09/10/2017 Ara Karar No : 903 KONU : Mersin İli, Toroslar İlçesi, Osmaniye Mahallesi’nde yer alan 1 adet trafo alanına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik Teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 1 RAPOR Mersin İli, Toroslar İlçesi, Osmaniye Mahallesi’nde yer alan 1 adet trafo alanına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 903 sayılı ara kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği plan açıklama raporunda; Tr No.lu trafo alanının; mevcutta bulunduğu Osmaniye Mahallesi, 533 ada 350 No.lu parselin batısından, 533 adanın güneyinde bulunan Otopark Alanı içine kaydırılarak 3,5m x 5m ebatlarında teknik altyapı alanı olarak önerilmektedir. Söz konusu Tr No.lu trafo alanına ilişkin; Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 1013 sayılı kararı ile tekrar incelenerek daha sonraki meclislerde görüşülmesi karara bağlanmıştır. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Mersin İli, Toroslar İlçesi, Osmaniye Mahallesi’nde bulunan TR No.lu trafo alanına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin idaresinden geldiği şekliyle kabulüne, komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

3 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 13/11/2017 Ara Karar No : 988 KONU : Mersin İli, Anamur İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi, 247 ada, 157 No.lu parsele ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişiklik teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 2 RAPOR Anamur Belediye Başkanlığı’nın tarih ve sayılı yazısı ile; Mersin İli, Anamur İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi, 247 ada, 157 No.lu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı plan tadilatı ile ilgili teklif, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 988 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Plan değişikliğine konu parsel yürürlükte bulunan 1/5000 ölçekli nazım imar planında “Belediye Hizmet Alanı” olarak işaretli bulunmaktadır. Plan değişikliği teklifi ile söz konusu taşınmazın 1/5000 ölçekli nazım imar planında “Turizm Tesis Alanı” olarak planlanması önerilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Anamur İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi, 247 ada, 157 parsel numaralı taşınmaza ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifinin kabulüne, komisyonlarımız tarafından oy çokluğu ile karar verilmiştir.

4 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 17/11/2017 Ara Karar No : 1072 KONU : Anamur İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi, 256 ada, 29 parsel numaralı taşınmaza ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişiklik teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 3 RAPOR Anamur İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi, 256 ada, 29 parsel numaralı taşınmaza yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına ilişkin, Anamur Belediye Başkanlığı’nın tarih ve sayılı yazısı ile ilgili teklif, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 1072 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Plan değişikliğine konu parsel, yürürlükte bulunan 1/5000 ölçekli nazım imar planında “Aqua Park Alanı” olarak işaretli bulunmaktadır. Söz konusu parsel Anamur Belediye Meclisi’nin tarih ve 15 sayılı kararı ile ilk olarak “Turizm Tesis Alanı” olarak işaretlenmiş olup, Anamur Belediye Meclisi’nin tarih ve 170 sayılı kararı ile onaylanan Anamur İlçesi Kıyı Kesimi Revizyon Çalışmasında “Aqua Park Alanı” olarak düzenlemiştir. Söz konusu alanda yapılan Kısmi Yapılaşma çalışması sonrası, Anamur Belediye Meclisi’nin tarih ve 171 sayılı kararı ile söz konusu alan yeniden “Aqua Park Alanı” olarak düzenlenmiştir. Anamur Belediye Başkanlığı’nın söz konusu yazısında; “Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin 2013/210E. ve 2016/904K. sayılı kararı ile iptal edildiği gerekçesiyle; Anamur İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi, 256 ada, 29 parsel numaralı taşınmaza ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar plan teklifi hazırlatıldığı belirtilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin 2013/210E. ve 2016/904K. sayılı kararına uygun olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifinin kabulüne, komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

5 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 13/11/2017 Ara Karar No : 960 KONU : Anamur Belediye Meclisi’nin tarih ve 62 sayılı kararı Anamur İlçesi sınırları içerisinde muhtelif yerlerde trafo alanı işaretlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 4 RAPOR Mersin İli, Anamur İlçesi muhtelif yerlere trafo alanı işaretlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında plan tadilatına ilişkin, Anamur Belediye Meclisi’nin tarih ve 62 sayılı kararı ile ilgili teklif, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 960 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Anamur Belediye Meclisi’nin söz konusu kararında; “TR2 No.lu trafo alanının, yol kesişimine göre köşebaşında teklif edildiği ve trafik görünürlük durumu açısından uygun olmadığından ret, TR4 No.lu trafo alanının, tescilli yapı niteliğinde olan alana teklif edildiği ve Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan görüş olmadığından ret, TR24 No.lu trafo alanının, teklif edilen yerin yakınlarında daha önce trafo alanı işaretlenmesine rağmen inşaat yapılmamasından dolayı ret, TR5 ve TR21 No.lu trafo alanlarının da kabul edildiği” belirtilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; bölgedeki enerji ihtiyacı göz önüne alındığında, Anamur Belediye Meclisi’nce reddedilen TR2 No.lu trafo alanının tadilen onaylanmasına, diğer trafo alanlarının idaresinden geldiği şekliyle kabulüne, komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

6 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 09/10/2017 Ara Karar No : 900 KONU : Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 81 sayılı kararı Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 702 sayılı kararına askı ilan süresi içerisinde yapılan 1 (bir) adet itiraz KOMİSYON RAPORU NO : 5 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 702 sayılı kararına 1 aylık askı ilan süresi içerisinde yapılan 1 (bir) adet itiraz (Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 81 sayılı kararı) ile ilgili teklif, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 900 sayılı ara kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Yenişehir Belediye Meclisi’nin söz konusu kararında; “… söz konusu konut adalarının birleştirilmesi, Belediye Hizmet Alanlarının ve ulaşım bağlantılarının yeniden düzenlenerek Yenişehir Belediyesi tarafından projelendirilen Semt Parkına dönüştürülmesi hedeflenen bölgede, yeşil alan genişletilmiştir” denilmektedir. Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 81 sayılı kararı, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 702 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plan değişikliği tarihleri arasında 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince askı ilan edilmiş olup, askı ilan süresi içerisinde, Mersin 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2010/494E., 2012/213K. sayılı karar tarihli kararı ile taşınmazdaki ortaklığın açık artırma sureti ile bitirildiği, ilgili taşınmazın kesinleşen satış kararı sonrası yapılmış olan kıymet takdirine Mersin 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2015/1379E. sayılı dosyası ile itiraz edildiği, yol üzerine cephesi bulunan taşınmazın cephesinin ve yerinin önemli miktarda değişikliğe uğratılarak azaltılması gerekçeleriyle itiraz edilmiştir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 81 sayılı kararı, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 702 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini kapsayan, Yenişehir İlçesi, Kocavilayet Mahallesi, 7902 ada, 1 parsel maliklerinin askı ilan süresi içerisinde yapmış olduğu itirazın reddine, komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

7 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 09/10/2017 Ara Karar No : 909 KONU : Silifke Belediye Meclisi’nin tarih ve 148 sayılı kararı Mersin İli, Silifke İlçesi, Yeşilovacık 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu Yapılması Ve Tespit Edilen Sorunlara Haiz İmar Adalarında Her Türlü İmar Uygulaması Ve İmar İşleminin Tesis Edilmemesine İlişkin Teklif KOMİSYON RAPORU NO : 6 RAPOR Silifke Belediye Meclisi’nin tarih ve 148 sayılı kararı ile; Mersin İli, Silifke İlçesi, Yeşilovacık 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması ve tespit edilen sorunlara haiz imar adalarında her türlü imar uygulaması ve imar işleminin tesis edilmemesine ilişkin teklif, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 909 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu'na müştereken havale edilmiştir. Silifke Belediye Meclisi’nin söz konusu kararında, mülga Yeşilovacık Belediye Meclisi’nin tarih ve 2012/9 sayılı kararı ile onaylanan Yeşilovacık 1/1000 ölçekli uygulama imar planında; 1-Plan üzerinde güncel sit alanı sınırlarının işlenmemiş olduğu, 2-Paftalara kıyı kenar çizgisinin işlenmediği, 3- Kat yüksekliği ve emsal verilmemiş imar adalarının bulunduğu, 4-Bazı paftaların komşu paftalarla çakışmadığı, 5-Günübirlik Tesis Alanı olarak planlanmış alanlarda, plan notları ile pafta üzerindeki yapılaşma koşullarında uyuşmazlık bulunduğu, 6-Plan notlarında “Tisan Yapı Kooperatifi Plan Notu” ibaresi bulunmasına rağmen, kooperatif sınırlarının gösterilmemiş olduğu, 7-Kısmi yapılaşma hesabının yapılıp/yapılmadığı bilgisinin bulunmadığı,

8 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 09/10/2017 Ara Karar No : 909 KONU : Silifke Belediye Meclisi’nin tarih ve 148 sayılı kararı Mersin İli, Silifke İlçesi, Yeşilovacık 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu Yapılması Ve Tespit Edilen Sorunlara Haiz İmar Adalarında Her Türlü İmar Uygulaması Ve İmar İşleminin Tesis Edilmemesine İlişkin Teklif KOMİSYON RAPORU NO : 6 (2) 8- “Kıyı Kanunu’nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik”te “Sahil Şeridi” olarak tanımlanmış, deniz ve tabii göllerin kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde yatay olarak en az 100 metre genişliğindeki alanlarda planlama yapılırken, söz konusu yönetmelikle sınırlanmış kullanımlara yer verilmesi gerekirken, Tisan’da bu uygulamaya gidilmediği, 9-Turizm Tesis Alanlarına konut yapılması durumunda sorun yaşanabileceği, 10-Özel mülkiyete konu bazı arazilerin orman vasfında tanımlanmış olması, gibi eksikliklerin tespit edildiğini ve bu eksikliklerin giderilmesi için 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması ve tespit edilen sorunlara haiz imar adalarında, her türlü imar uygulaması ve imar işleminin tesis edilmemesine karar verildiği anlaşılmaktadır. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Silifke Belediye Meclisi’nin tarih ve 148 sayılı kararı ile; Mersin İli, Silifke İlçesi, Yeşilovacık 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması ve tespit edilen sorunlara haiz imar adalarında her türlü imar uygulaması ve imar işleminin tesis edilmemesine ilişkin teklifin İdaresine iadesine, komisyonlarımız tarafından oybirliği ile karar verilmiştir.

9 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 17/11/2017 Ara Karar No : 1074 KONU : Akdeniz Belediye Meclisi’nin tarih ve 104 sayılı kararı Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 187 ada 2 parsele ilişkin 1/ ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik Teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 7 RAPOR Akdeniz Belediye Meclisi’nin tarih ve 104 sayılı kararı ile onaylanan, Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 187 ada, 2 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 1074 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği açıklama raporunda söz konusu parselin mevcut 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “İlkokul-Ortaokul Alanı” olarak tanımlı alan içerisinde kaldığı, ancak söz konusu parsel içerisinde konutların da bulunduğu belirtilmiş olup, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile İlkokul Alanı’nın bir kısmının “Konut Alanı” olarak planlandığı, böylelikle farklı işlevlerdeki alanları tapu üzerinde ayrılması amaçlandığı belirtilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Akdeniz İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 187 ada, 2 parsele ilişkin İlkokul- Ortaokul Alanının bir kısmının Konut Alanı olarak planlanması yönündeki 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifinin Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine aykırı olduğu anlaşıldığından reddine, söz konusu parsel üzerinde İlkokul Alanı ile halihazırda bulunan konutların ayrılması amacıyla ilgili kanun ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda Ada Ayrım Çizgisi eklenmek suretiyle söz konusu plan değişikliğinin ekli paraflı krokide görüldüğü şekli ile tadilen onaylanmasına, komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

10 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 17/11/2017 Ara Karar No : 1076 KONU : Akdeniz Belediye Meclisi’nin tarih ve 103 sayılı kararı Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Bekirde Mahallesi, 166 ada, 12 parsele ilişkin 1/ ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik Teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 8 RAPOR Akdeniz Belediye Meclisi’nin tarih ve 103 sayılı kararı ile onaylanan, Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Bekirde Mahallesi, 166 ada, 12 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 1076 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Bekirde Mahallesi, 166 ada 12 parsel, yürürlükte bulunan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Konut Alanı, Park Alanı, Yol’a isabet etmektedir. 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği Plan Açıklama Raporunda söz konusu bölgeye hitap edecek büyük ölçekte Park Alanı oluşturulması amacıyla hazırlandığı belirtilmiştir. Ancak söz konusu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği kararlarının 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında da değişiklik gerektirdiği anlaşılmış olup, İdaremizce söz konusu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği hazırlanmıştır. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile söz konusu parsele isabet eden Konut Alanları azaltılarak bütüncül bir Park Alanı oluşturulmasına imkan verilmiştir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Akdeniz Belediye Meclisi’nin tarih ve 103 sayılı kararı ile onaylanan Akdeniz İlçesi, Bekirde Mahallesi, 166 ada 12 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği kararlarının 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği de gerektirdiği anlaşıldığından, söz konusu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin ekli paraflı krokide görüldüğü şekli ile tadilen onaylanmasına, komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

11 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
ARALIK AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİM


"MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları