Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi"— Sunum transkripti:

1 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
 Bilgi, İletişim ve Teknoloji Kavramları  Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Önemi  Bilgi ve İletişim Teknolojileri Faydaları  Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanım Alanları

2 Bilgi Nedir? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçeklerdir. İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünüdür.

3 Bilginin bir göndericiden bir alıcıya aktarılma sürecidir.
İletişim Nedir? Bilginin bir göndericiden bir alıcıya aktarılma sürecidir.

4 Teknoloji Nedir? İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya koyduğu faydalı, faydasız veya zararlı her türlü aletler ve araçlardır.

5 Bilgi ve İletişim Teknolojileri Nedir?
Bilgi ve iletişim Teknolojileri, bilgiye ulaşılmasını ve bilginin oluşturulmasını sağlayan her türlü görsel, işitsel, basılı ve yazılı araçlardır.

6 Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Önemi
Bilişim teknolojisi günlük insan yaşamının merkezindedir. Bilgiyi saklayan, işleyen ve iletişimini sağlayan da teknolojidir. İnsanlar bilişim teknolojisindeki gelişmelerden olumlu ve olumsuz yönde etkilenirler. Kısacası insan teknolojiyi, teknolojide insanı etkiler.

7 İletişim Teknolojilerinin Avantajları
Maliyetleri azaltır ve verimliliği artırırlar. Veri girişini kolaylaştırır Zaman tasarrufu sağlar. Kâğıt kullanımını azaltır ve tasarrufu sağlar. Anlık iletişimi kolaylaştırır.

8 İletişim Teknolojilerinin Avantajları
Maliyetleri azaltır ve verimliliği artırırlar. Bilgiye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmayı sağlar. Veri girişini kolaylaştırır Zaman tasarrufu sağlar. Kâğıt kullanımını azaltır ve tasarrufu sağlar. İletişim ve hızlı haberleşmeyi sağlar. Bilginin kolay ve güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar. Hayatı kolaylaştırır.

9 Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Eğitimdeki Amaçları
Veli, okul, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki işbirliğini geliştirmek. Öğrenme ortamlarını, eğitimsel yazılımlar, uygulama yazılımları ve eğitsel oyunlarla destekleyerek eğitimin kalitesini arttırmak. Bilişim Teknolojilerini eğitimin her kademesindeki öğrenme ortamlarında kullanmak. Öğrenciyi pasif öğrenme ortamlarından kurtararak kendi kendine aktif bir şekilde öğrenme yeteneği kazanmasını sağlamak.

10 Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanıldığı Alanlar
Sağlık Alanında Eğitim Alanında Güvenlik Alanında Mühendislik Alanında Gazetecilik alanında Sosyal Medya Alanında Alışveriş Alanında Ulaşım Alanında Ticaret & Bankacılık alanında

11 1- Sağlık Alanında: Teknoloji sayesinde hastalıklar erken fark edilmektedir. Aynı zamanda hastalıkların tedavilerinde önemli gelişmeler sağlanmaktadır. Bu sayede birçok hayat kurtulmaktadır. Aynı zamanda bilgisayar ortamında ya da telefonla kolaylıkla muayene için randevu alınabilmektedir. Randevu sisteminin numarası 182’dir.

12 1- Eğitim Alanında: Gelişen teknoloji ile kitaplar dolusu bilgi, bellekler ve disklere yüklenerek taşınabilmektedir. Bir çok üniversitede ve eğitim kurumunda uzaktan eğitimler yapılmaktadır. hatta günümüzde online sınavlar düzenlenmektedir.

13 1- Mühendislik Alanında:
Günümüz teknolojisiyle inşaat sektöründe ve mimari alanda hızlı gelişmeler yaşanmaktadır.

14 1- Gazetecilik Alanında:
Günümüz teknolojisiyle yazılı olan birçok materyal online olarak hizmet sunmaktadır. Ayrıca online gazetecilik sayesinde haberlere bir gün sonra değil anında ulaşabilmekteyiz.

15 1- Sosyal Medya Alanında:
Sosyal medya ile aynı anda yüzlerce arkadaşımız ile iletişime geçebiliyoruz. Ne düşündüğümüzü tüm çevremize yayabiliyoruz.

16 1- Alışveriş Alanında: Online alışveriş siteleri ile yüzlerce km uzaklıkta merkezi bulunan ya da ülkemizde bulunmayan bir ürüne dahi kolaylıkla ulaşabiliyoruz.

17 1- Ulaşım Alanında: Ulaşım alanındaki gelişmeler ile internet üzerinden online bilet alınabilmektedir. Ayrıca Gps’ler sayesinde bir adresi rahatlıkla bulabiliriz.

18 1- Bankacılık Alanında:
Bankalardaki bir çok işlemler online olarak gerçekleşebilmektedir.

19 TEŞEKKÜRLER


"Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları