Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Özel Eğitim Sınıfı Nedir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Özel Eğitim Sınıfı Nedir?"— Sunum transkripti:

1

2 Özel Eğitim Sınıfı Nedir?
Okul ve kurumlarda, durumları ayrı bir sınıfta eğitim görmeyi gerektiren özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için yetersizlik türü, eğitim performansları ve özellikleri göz önünde bulundurularak, özel araç-gereçler ile eğitim materyalleri sağlanarak oluşturulmuş sınıflardır.

3 Özel Eğitim Sınıfı Nasıl Açılır ve Kapatılır?
Özel eğitim ihtiyacı olan ve ayrı bir sınıfta eğitim almaları uygun bulunan bireylerin, yetersizliği olmayan akranları ile bir arada eğitim görmeleri amacıyla her tür ve kademedeki resmî ve özel okullarda özel eğitim hizmetleri kurulunun teklifi doğrultusunda il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından özel eğitim sınıfları açılır.

4 Özel Eğitim Sınıfı Nasıl Açılır ve Kapatılır?
Bu süreçte özel eğitim hizmetleri kurulu özel eğitim sınıfında eğitime erişimi sağlanacak öğrencilerin yetersizlik türleri, özel eğitim sınıfı açılmasına ihtiyaç duyulan kademe ile bu sınıfta uygulanacak eğitim programının belirlenmesi gibi hususlarda değerlendirmeler yapar ve millî eğitim müdürlüklerine bu doğrultuda öneride bulunur. Özel eğitim sınıfının kapatılması ile ilgili iş ve işlemler il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılır.

5 Özel Eğitim Sınıfında Yarı Zamanlı Kaynaştırma Uygulaması Nasıl Yapılır?
Özel eğitim sınıfında kayıtlı olan öğrenciler bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme biriminin planlaması doğrultusunda bazı dersleri ve sosyal etkinlikleri diğer akranları ile bir arada yaparlar.

6 Özel Eğitim Sınıfında Yarı Zamanlı Kaynaştırma Uygulaması Nasıl Yapılır?
Yarı zamanlı kaynaştırma uygulaması kapsamında yürütülen bu hizmet ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin bazı becerileri yetersizliği olmayan diğer akranlarını model alarak öğrenmelerine, onlarla arkadaşlık kurmalarına, bazı etkinlikleri birlikte yapmalarına ve toplumsal yaşamın içine daha kolay katılmalarına fırsat yaratırken diğer öğrencilerin de özel eğitim ihtiyacı olan bireyleri tanımalarına, bireysel farlılıkları anlamalarına ve toplum yaşamında her an karşılaşabilecekleri bu bireylere karşı olumlu tutum geliştirmelerine olanak sağlamaktadır.

7 Okullarda Birden Fazla Özel Eğitim Sınıfı Açılabilir mi?
Özel eğitim sınıfında eğitime erişimi sağlanması öngörülen öğrenci sayısı ile il/ ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda bir okulda birden fazla özel eğitim sınıfı açılabilir. Ancak eğitime erişimleri bu yolla sağlanacak öğrencilerin ikamet adresleri dikkate alınarak uygun olan okullarda özel eğitim sınıfı açılmasına özen gösterilir.

8 Özel Eğitim Sınıfları Arasında Nakil/Geçiş İşlemleri Nasıl Yapılır?
Aynı tür eğitim programının uygulandığı özel eğitim sınıfları arasında gerçekleştirilecek nakil işlemlerinde, rehberlik ve araştırma merkezi tarafından düzenlenen özel eğitim değerlendirme kurulu raporu yeniden istenmez; nakil işlemleri il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunca yerleştirme kararı doğrultusunda yapılır.

9 Özel Eğitim Sınıfları Arasında Nakil/Geçiş İşlemleri Nasıl Yapılır?
Ancak öğrencinin devam ettiği eğitim ortamının uygun olmadığı durumlarda rehberlik ve araştırma merkezinde öğrencinin eğitsel değerlendirme ve tanılaması yeniden yapılır. Özel eğitim değerlendirme kurulu raporu doğrultusunda il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun vereceği yerleştirme kararına göre öğrencinin yeni eğitim ortamına geçişi ile ilgili iş ve işlemler yapılır.

10 Özel Eğitim Sınıfında Devam/Devamsızlık Takibi Nasıl Yapılır?
Bulunduğu okulun eğitim programını uygulayan özel eğitim sınıfına kayıtlı öğrencilerin devam devamsızlık takibi ile ilgili iş ve işlemler, okulun tâbî olduğu mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülür. Özel eğitim programı uygulayan özel eğitim sınıfına kayıtlı öğrencilerin devam devamsızlık takibi ile ilgili iş ve işlemler ise Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yürütülür.

11 Özel Eğitim Sınıfındaki Öğrencilere Düzenlenecek Belgeler Hangileridir?
Okul öncesi dönemde; Özel eğitim sınıfına devam eden öğrencilere dönem sonlarında olmak üzere yılda 2 defa gelişim raporu düzenlenir.

12 Özel Eğitim Sınıfındaki Öğrencilere Düzenlenecek Belgeler Hangileridir?
İlkokul ve ortaokul kademesinde; Bulunduğu okulun veya kurumun eğitim programını uygulayan özel eğitim sınıfına devam eden öğrencilere, kayıtlı bulunduğu okulu tamamlayan öğrencilere verilen belge verilir. Bu belge ile tamamladığı okulun eğitim programını uygulayan özel eğitim sınıfından mezun olan öğrencilerin, ortaöğretim kademesindeki eğitimlerine öncelikle kaynaştırma yoluyla eğitim uygulamaları kapsamında devam etmeleri esas olmakla birlikte, eğitimlerine özel eğitim sınıfında veya özel eğitim okulunda devam ederler.

13 Özel Eğitim Sınıfındaki Öğrencilere Düzenlenecek Belgeler Hangileridir?
Özel eğitim programı uygulayan özel eğitim sınıfını tamamlayan öğrencilere, takip ettikleri özel eğitim programını uygulayan özel eğitim okullarındaki öğrencilere verilen belge verilir. Öğrenciler bu belge ile ortaöğretim kademesindeki eğitimlerine, özel eğitim iş uygulama merkezlerinde ya da özel eğitim iş uygulama merkezi programı uygulayan özel eğitim sınıflarında devam ederler.

14 Özel Eğitim Sınıfındaki Öğrencilere Düzenlenecek Belgeler Hangileridir?
Ortaöğretim kademesinde; Özel eğitim mesleki eğitim merkezi programını uygulayan özel eğitim sınıfından mezun olan öğrencilere “Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi” verilir. Bu belge yükseköğretime devam etme hakkı sağlamaz, ancak bireylerin herhangi bir işte istihdam edilmesi durumunda ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara tanınan özlük haklarından yararlanmalarını sağlar.

15 Özel Eğitim Sınıfındaki Öğrencilere Düzenlenecek Belgeler Hangileridir?
Özel eğitim iş uygulama merkezi programını uygulayan özel eğitim sınıfından mezun olan öğrencilere “Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi” verilir. Ancak, bu belge özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde verilen belgeye denk değildir.

16 Özel Eğitim Sınıfında Öğrenim Gören Öğrencilerin Başarı Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?
Bulunduğu okulun eğitim programını takip eden özel eğitim sınıfı öğrencilerinin başarıları, devam ettikleri okulun sınıf geçme ve sınavlarla ilgili hükümlerine göre değerlendirilir. Ancak, değerlendirmelerde öğrencilerin BEP’leri dikkate alınır.

17 Özel Eğitim Sınıfında Öğrenim Gören Öğrencilerin Başarı Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?
Özel eğitim programını takip eden öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde BEP’lerinde yer alan amaç ve davranışlar (kazanımlar) dikkate alınır. Bu kapsamda öğrencinin bütün dersleri için ayrı ayrı olmak üzere her dönemde kazandırılması hedeflenen amaç ve davranışların yer aldığı çizelgeler hazırlanır. Bu çizelgede bir dönem için belirlenen davranışların toplamı 100 puan olacak şekilde her davranış puanlanır.

18 Özel Eğitim Sınıfında Öğrenim Gören Öğrencilerin Başarı Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?
Bu sınıflara devam eden öğrenciler başarısız notla değerlendirilmez. Öğrencilerin başarıları ise dört ayrı notla aşağıdaki şekilde değerlendirilir..

19 DERECE RAKAM İLE PUANLAMA Pekiyi 85-100 İyi 70-84 Orta 55-69 Geçer 0-54
İlkokul sınıflarda öğrencilerin başarı değerlendirmeleri geliştirilmeli, iyi ve çok iyi ifadeleri ile 4. sınıflarda ve ortaokulda 100 puan üzerinden sayı ile yapılır. Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde kullanılacak yöntem, teknik, ölçme araçları ve değerlendirme süresi, zamanı, aralıkları, değerlendirmeden sorumlu kişiler ve değerlendirmenin yapılacağı ortam, BEP geliştirme biriminin görüş ve önerileri doğrultusunda belirlenir.

20 Özel Eğitim Sınıfının Araç-Gereç Gibi İhtiyaçları Nasıl Karşılanmaktadır?
Özel eğitim sınıfının ihtiyaçları, bünyesinde açıldıkları okulların bağlı bulundukları Genel Müdürlük, Milli Eğitim Müdürlükleri veya Okul Aile Birliği tarafından karşılanmaktadır.

21 Eğitim Tür ve Kademelerinde Hangi Özel Eğitim Sınıfları Açılabilir?
Okul öncesi kademesinde; yetersizliği olmayan akranlarıyla aynı sınıfta tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitim alamayacak durumdaki özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için özel eğitim sınıfı açılabilir.

22 Eğitim Tür ve Kademelerinde Hangi Özel Eğitim Sınıfları Açılabilir?
İlkokul kademesinde; görme, işitme, zihinsel yetersizliği ya da otizmi olan öğrenciler için yetersizlik türü ve derecesine göre özel eğitim sınıfı açılabilir. Ortaokul ve lise kademesinde; zihinsel yetersizliği ya da otizmi olan öğrenciler için yetersizlik türü ve derecesine göre bu kademelerde özel eğitim sınıfı açılabilmesi söz konusu iken görme veya işitme yetersizliği olan öğrenciler için özel eğitim sınıfı açılmaz.

23 Eğitim Tür ve Kademelerinde Hangi Özel Eğitim Sınıfları Açılabilir?
Lise kademesinde mesleki eğitim hizmeti veren ortaöğretim kurumları bünyesinde, hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan bireyler ile otizmi olan bireyler için özel eğitim mesleki eğitim merkezi programı uygulayan özel eğitim sınıfları; orta veya ağır düzeyde zihinsel yetersizliği olan bireyler ile otizmi olan bireyler için özel eğitim iş uygulama merkezi programı uygulayan özel eğitim sınıfları açılabilir.

24 Özel Eğitim Sınıflarında Öğrenci Sayıları Nasıldır?
EĞİTİM KADEMESİ ENGEL TÜRÜ ÖĞRENCİ SAYISI Okul Öncesi Görme-İşitme 10 Hafif Düzeyde Zihinsel Engelli Otizm 4 Orta-Ağır Zihinsel Engelli 6 İlkokul 8 Ortaokul Ortaöğretim (Lise)

25 ÖZEL EĞİTİM SINIFINDA FİZİKİ STANDARTLAR
Fiziksel koşullar Sınıf giriş katta, ortak kullanım alanlarına ve lavabo-tuvaletlere yakın bir konumda olmalı, Oda genişliği, 5 m2 si gözlem aynası olacak şekilde en az 20 m2 olmalı, Kişi başına düşen alan Otizmli öğrenciler için 5, diğer yetersizliğe sahip öğrenciler için 2.5 metrekareden az olmamalı, Yerler ve süpürgelikler, antibakteriyel, nanoteknolojik (su geçirmez, kir tutmaz, yanmaz) malzeme ile kaplanmalı, Güvenlik açısından kalorifer petekleri ve pencere denizlikleri ahşap malzeme, kalorifer boruları elastomerik kauçuk köpük ile duvarlar ise kumaş kaplı strafor ile korunaklı hale getirilmeli, Aydınlatma sistemleri ayarlanabilir olmalı,

26 ÖZEL EĞİTİM SINIFINDA FİZİKİ STANDARTLAR
Fiziksel koşullar Duvarlar ve tavan ses yalıtımlı olmalı, Pencereleri üstten yarım açılır (vasistas pencere) olmalı, Pencerelerde stor perdeler olmalı, Camlar temperli olmalı, Odada havalandırma sistemi olmalı, Su bazlı antibakteriyel boya ile boyanmalı, Prizler her duvarda olacak şekilde priz kapağı ile güvenlikli hale getirilmeli, Ses yalıtımlı akustik kapı olmalı ve kapı dışarıya açılmalıdır.

27 Donanım Etkileşimli tahta Dizüstü bilgisayar Tablet PC
İnternet alt yapısı Projeksiyon ve projeksiyon perdesi Bölünebilir (L, U şekline gelebilecek ve bireysel kullanılabilecek), yükseklik ayarlı metal ayaklı masalar ile farklı yükseklikte sandalyeler Ses sistemi Raflı açık dolaplar Tek taraflı kitaplık Kapalı dolap

28 Donanım Vestiyer Figürlü pano İlk yardım seti Ayaklı yazı tahtası
Yer etkinlik minder köşesi Renkli çıktı alınabilecek yazıcı Laminatör makinesi Laminatör Poşeti Fotoğraf makinesi İşitme engelli öğrenciler için (giriş-çıkış ve teneffüs saatlerini vb. belirten) sınıf içerisinde ve okul koridorunda ışıklı uyaranlar olmalıdır.

29 HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ / HAFİF DÜZEYDE OTİZMİ OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN KULLANILACAK MATERYAL LİSTESİ

30 OKUL ÖNCESİ KADEME SIRA MATERYAL 1. Geometrik Şekiller 2.
3 Boyutlu Meyveler/Sebzeler/Hayvanlar 3. 5N 1K Öğretim Seti 4. Abaküs 5. Adım Ayarı Tahtası 6. Ahşap Geometrik Şekil Sıralama 7. Beceri Küpü 8. Boncuk Dizme Seti 9. Bowling Oyunu 10. Boya Seti (Kuru, Pastel, Sulu, Parmak, Yüz) 11. Boyama Kitapları 12. Bultak Kova 13. Denge Oyunları 14. Denge Tahtası 15. Dil Terapi Aynası 16. Dokun Hisset Kartları 17. Dokunsal Diskler 18. Domino 19. Eksik Olanı Bulma Kartları 20. El/Parmak Kukla Seti ve Sahnesi

31 21. Eşleme Kartları (Rakam, Tane, Renk, Nesne vb.) 22. Evcilik Seti 23. Eylem Kartları 24. Farklı Boyutlarda Toplar 25. Farklı Büyüklüklerde Sepet/Kova 26. Hikaye Kitapları Seti 27. İlişki Kurma Kartları 28. İp Geçirme Oyunları 29. Kavram Kartları (Renk, Şekil, Sayı, Duygu, Giysiler, Taşıtlar, Meyveler, Sebzeler vb.) 30. Kule Oyunu 31. Labirent Oyunları 32. Mesafe Tahmin Oyunu 33. Mıknatıslı Olta Oyunu 34. Müzik aletleri seti 35. Oyun Hamuru ve Aparatları 36. Oyuncak Bebekler

32 37. Oyuncak Mutfak Köşesi 38. Oyuncak Pota 39. Oyuncak Tamir Köşesi 40. Oyuncak Taşıtlar 41. Oyuncak Terazi ve Ağırlık Seti 42. Örüntü Oluşturma Kartları 43. Parça Bütün Eşleme 44. Parçaları Tak Çıkar Oyunu 45. Rakam Nesne Eşleme Kartları 46. Renkli Ahşap Bloklar 47. Renkli Çivi Oyunu 48. Resimli Tombala 49. Türkçe Sesli Oyun Halısı (Hayvanlar, Taşıtlar) 50. Sıralı Olay Kartları 51. Sosyal Beceri Öğretimi Seti 52. Tangram 53. Trombolin 54. Yapboz (Hayvanlar, Meyveler, Sebzeler, Taşıtlar, İnsan Yüzü, Vücudumuz, Meslekler) 55. Yazmaya Hazırlık Beceri Seti 56. Zıt Kavram Kartları

33 İLKOKUL KADEME SIRA MATERYAL 1. 5N 1K Öğretim Seti 2. Abaküs 3.
Ahşap Geometrik Şekil Sıralama 4. Beceri Küpü 5. Boncuk Dizme Seti 6. Bowling Oyunu 7. Boya Seti (Kuru, Pastel, Sulu, Parmak, Yüz) 8. Boyama Kitapları 9. Domino 10. Eksik Olanı Bulma Kartları 11. Eylem Kartları 12. Geometrik Şekiller 13. Hikaye Kitapları 14. İlişki Kurma Kartları

34 15. İnteraktif Vücut Seti 16. İp Geçirme Oyunları 17. Kavram Kartları (Renk, Şekil, Sayı, Duygu, Giysiler, T aşıtlar, Meyveler, Sebzeler vb.) 18. Kesir Takımı 19. Mesafe Tahmin Oyunu 20. Müzik Aletleri Seti 21. Okuma-Yazma Becerisi Öğretimi Seti 22. Örüntü Oluşturma Kartları 23. Öykü Tamamlama Seti 24. Parça Bütün Eşleme 25. Rakam Nesne Eşleme Kartları 26. Sıralı Olay Kartları 27. Sosyal Beceri Öğretimi Seti 28. Tangram 29. Üç Boyutlu Geometrik Şekiller 30. Yazma Öğeleri Seti 31. Zıt Kavram Kartları

35 ORTAOKUL KADEME SIRA MATERYAL 1. Üç Boyutlu Geometrik Şekiller 2.
5N 1K Öğretim Seti 3. Çocuk Romanlari Seti 4. Domino 5. Geometrik şekiller 6. Hikaye kitapları 7. İnteraktif vücut oyuncağı 8. Kesir takımı 9. Müzik aletleri seti 10. Okuma-yazma becerisi öğretimi seti 11. Örüntü oluşturma kartları 12. Sıralı olay kartları 13. Sosyal beceri öğretimi seti 14. Tangram

36 ORTAÖĞRETİM (LİSE) KADEME SIRA MATERYAL 1. Çocuk Romanları Seti 2.
Hikaye Kitapları 3. İnteraktif Vücut Oyuncağı 4. Kesir Takımı 5. Müzik Aletleri Seti 6. Okuma-Yazma Becerisi Öğretimi Seti 7. Sosyal Beceri Öğretimi Seti

37 ÖĞRENCİLER İÇİN KULLANILACAK MATERYAL LİSTESİ
ORTA-AĞIR DÜZEYDE ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ / ORTA-AĞIR DÜZEYDE OTİZMİ OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN KULLANILACAK MATERYAL LİSTESİ

38 OKUL ÖNCESİ KADEME SIRA MATERYAL 1.
3 Boyutlu Meyveler/Sebzeler/Hayvanlar 2. 5N 1K Öğretim Seti 3. Abaküs 4. Adım Ayarı Tahtası 5. Ahşap Geometrik Şekil Sıralama 6. Beceri Küpü 7. Boncuk Dizme Seti 8. Bowling Oyunu 9. Boya Seti (Kuru, Pastel, Sulu, Parmak, Yüz) 10. Boyama Kitapları 11. Bultak Kova 12. Denge Oyunları 13. Denge Tahtası 14. Dil Terapi Aynası 15. Dokun Hisset Kartları 16. Dokunsal Diskler 17. Domino 18. Eksik Olanı Bulma Kartları 19. El/Parmak Kukla Seti ve Sahnesi 20. Eşleme Kartları (Rakam, Tane, Renk, Nesne vb.)

39 21. Evcilik Seti 22. Eylem Kartları 23. Farklı Boyutlarda Toplar 24. Geometrik Şekiller 25. Farklı Büyüklüklerde Sepet/Kova 26. Hikaye Kitapları Seti 27. İlişki Kurma Kartları 28. İp Geçirme Oyunları 29. Kavram Kartları (Renk, Şekil, Sayı, Duygu, Giysiler, Taşıtlar, Meyveler, Sebzeler vb.) 30. Konuşma Kartları 31. Kule Oyunu 32. Labirent Oyunları 33. Mesafe Tahmin Oyunu 34. Mıknatıslı Olta Oyunu 35. Müzik Aletleri Seti 36. Oyun Hamuru ve Aparatları

40 37. Oyuncak Bebekler 38. Oyuncak Mutfak Köşesi 39. Oyuncak Pota 40. Oyuncak Tamir Köşesi 41. Oyuncak Taşıtlar 42. Oyuncak Terazi ve Ağırlık Seti 43. Örüntü Oluşturma Kartları 44. Parça Bütün Eşleme 45. Parçaları Tak Çıkar Oyunu 46. Rakam Nesne Eşleme Kartları 47. Renkli Ahşap Bloklar 48. Renkli Çivi Oyunu 49. Resimli Tombala 50. Türkçe Sesli Oyun Halısı (Hayvanlar, Taşıtlar) 51. Sıralı Olay Kartları 52. Sosyal Beceri Öğretimi Seti 53. Tangram 54. Trombolin 55. Yapboz (Hayvanlar, Meyveler, Sebzeler, Taşıtlar, İnsan Yüzü, Vücudumuz, Meslekler) 56. Yazmaya Hazırlık Beceri Seti 57. Zıt Kavram Kartları

41 İKOKUL-ORTAOKUL KADEME SIRA MATERYAL 1.
3 Boyutlu Meyveler/Sebzeler/Hayvanlar 2. 5N 1K Öğretim Seti 3. Abaküs 4. Adım Ayarı Tahtası 5. Ahşap Geometrik Şekil Sıralama 6. Beceri Küpü 7. Boncuk Dizme Seti 8. Bowling Oyunu 9. Boya Seti (Kuru, Pastel, Sulu, Parmak, Yüz) 10. Boyama Kitapları 11. Bultak Kova 12. Denge Oyunları 13. Denge tahtası 14. Dil Terapi Aynası

42 15. Dokun Hisset Kartları 16. Dokunsal Diskler 17. Domino 18. Eksik Olanı Bulma Kartları 19. El/Parmak Kukla Seti ve Sahnesi 20. Eşleme Kartları (Rakam, Tane, Renk, Nesne vb.) 21. Evcilik Seti 22. Eylem Kartları 23. Farklı Boyutlarda Toplar 24. Farklı Büyüklüklerde Sepet/Kova 25. Geometrik Şekiller 26. Hikaye Kitapları Seti 27. İlişki Kurma Kartları 28. İp Geçirme Oyunları 29. Kavram Kartları (Renk,Şekil,Sayı,Duygu,Giysiler,Taşıtlar, Meyveler,Sebzeler vb.) 30. Konuşma Kartları 31. Kule Oyunu

43 32. Labirent Oyunları 33. Mesafe Tahmin Oyunu 34. Mıknatıslı Olta Oyunu 35. Müzik Aletleri Seti 36. Okuma-Yazma Becerisi Öğretimi Seti 37. Oyun Hamuru ve Aparatları 38. Oyuncak Bebekler 39. Oyuncak Mutfak Köşesi 40. Oyuncak Pota 41. Oyuncak Tamir Köşesi 42. Oyuncak Taşıtlar 43. Oyuncak Terazi ve Ağırlık Seti 44. Örüntü Oluşturma Kartları 45. Parça Bütün Eşleme 46. Parçaları Tak Çıkar Oyunu 47. Rakam Nesne Eşleme Kartları 48. Renkli Ahşap Bloklar

44 49. Renkli Çivi Oyunu 50. Resimli Tombala 51. Sesli Türkçe Oyun Halısı (Hayvanlar, Taşıtlar) 52. Sıralı Olay Kartları 53. Sosyal Beceri Öğretimi Seti 54. Tangram 55. Trombolin 56. Yapboz (Hayvanlar, Meyveler, Sebzler, Taşıtlar, İnsan yüzü, Vücudumuz, Meslekler) 57. Yazmaya Hazırlık Beceri Seti 58. Zıt Kavram Kartları

45 ORTAÖĞRETİM (LİSE) KADEME SIRA MATERYAL 1.
3 Boyutlu Meyveler/Sebzeler/Hayvanlar 2. 5N 1K Öğretim Seti 3. Abaküs 4. Adım Ayarı Tahtası 5. Ahşap Geometrik Şekil Sıralama 6. Beceri Küpü 7. Boncuk Dizme Seti 8. Bowling Oyunu 9. Boya Seti (Kuru, Pastel, Sulu, Parmak, Yüz) 10. Boyama Kitapları 11. Bultak Kova 12. Denge Oyunları 13. Denge tahtası 14. Dil Terapi Aynası

46 15. Dokun Hisset Kartları 16. Dokunsal Diskler 17. Domino 18. Eksik Olanı Bulma Kartları 19. El/Parmak Kukla Seti ve Sahnesi 20. Eşleme Kartları (Rakam, Tane, Renk, Nesne vb.) 21. Evcilik Seti 22. Eylem Kartları 23. Farklı Boyutlarda Toplar 24. Farklı Büyüklüklerde Sepet/Kova 25. Geometrik Şekiller 26. Hikaye Kitapları Seti 27. İlişki Kurma Kartları 28. İp Geçirme Oyunları 29. Kavram Kartları (Renk,Şekil,Sayı,Duygu,Giysiler,Taşıtlar, Meyveler,Sebzeler vb.) 30. Konuşma Kartları 31. Kule Oyunu

47 32. Labirent Oyunları 33. Mesafe Tahmin Oyunu 34. Mıknatıslı Olta Oyunu 35. Müzik Aletleri Seti 36. Okuma-Yazma Becerisi Öğretimi Seti 37. Oyun Hamuru ve Aparatları 38. Oyuncak Bebekler 39. Oyuncak Mutfak Köşesi 40. Oyuncak Pota 41. Oyuncak Tamir Köşesi 42. Oyuncak Taşıtlar 43. Oyuncak Terazi ve Ağırlık Seti 44. Örüntü Oluşturma Kartları 45. Parça Bütün Eşleme 46. Parçaları Tak Çıkar Oyunu 47. Rakam Nesne Eşleme Kartları 48. Renkli Ahşap Bloklar

48 49. Renkli Çivi Oyunu 50. Resimli Tombala 51. Sesli Türkçe Oyun Halısı (Hayvanlar, Taşıtlar) 52. Sıralı Olay Kartları 53. Sosyal Beceri Öğretimi Seti 54. Trombolin 55. Yapboz (Hayvanlar,Meyveler,Sebzler,Taşıtlar,İnsan yüzü, Vücudumuz,Meslekler) 56. Yazmaya Hazırlık Beceri Seti 57. Zıt Kavram Kartları

49 MALATYA YEŞİLYURT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TEŞEKKÜR EDERİZ…


"Özel Eğitim Sınıfı Nedir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları