Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VOYAGE BODRUM & OTEL 2017 YILI ÇEVRE ETKİNLİK DOSYASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VOYAGE BODRUM & OTEL 2017 YILI ÇEVRE ETKİNLİK DOSYASI"— Sunum transkripti:

1 VOYAGE BODRUM & OTEL 2017 YILI ÇEVRE ETKİNLİK DOSYASI

2 BODRUM TARİHÇE . Halikarnassos‘ta (Bodrum‘un eski adı) M.Ö. 484 yılında doğan ve “tarihin babası” olarak bilinen Heredot‘a göre Bodrum Dor‘lar tarafından kurulmuştur. Daha sonra Karya ve Leleg‘ler bu bölgeye yerleşmişlerdir. M.Ö.650 yılında Megeralılar gelerek şehri genişletmişler adını da Halikarnassos olarak değiştirmişlerdir. Bodrum M.Ö. 386 yılında Persler‘in egemenliğine girmiştir yılında Rodos Şövalyelerinin eline geçmiştir yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde tekrar Osmanlı İmparatorluğuna katılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra adı Bodrum olarak değiştirilmiştir.

3 Bodrum Kalesi, Bodrum'un simgesi haline gelmiş ve bugün Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılan kale. Bodrum kalesi iki liman arasında kayalık bir alan üzerinde kurulmuştur. Antik çağda önce ada olan bu alan sonraları kente bağlanarak yarımada durumuna gelmiştir. yılları arasında inşa edilen St. Jean Şövalyeleri'nin kalesi, kare planlı, 180 x 185 m ölçülerindedir. İç kale içinde değişik ülke adları verilmiş kuleler bulunmaktadır. En yüksek kule deniz seviyesinden 47,50 m yükseklikte olan Fransız Kulesi'dir. Diğer kuleler İtalyan Kulesi, Alman Kulesi, Yılanlı Kule ve İngiliz Kulesidir. Kalenin doğu duvarı dışında kalan bölümleri çift beden duvarları olarak takviye edilmiştir. İç kaleye 7 kapı geçilerek ulaşılır. Kapılar üzerinde armalar bulunmaktadır. Armalar üzerinde haçlar, düz veya yatay bantlar, ejder ve aslan figürleri bulunmaktadır. İç kalede Sapelin alti dahil olmak üzere 14 sarnıç vardır. Kale korugani, çiftli duvarlar arası su hendeği, asma köprü, kontrol kulesi, II. Mahmuttuğrası kalenin göze çarpan yerlerindendir. Bodrum Kalesi, 19. yüzyıl sonunda kalenin hapishane olarak kullanıldığı dönemde bir hamam yapısı ile Osmanlı niteliği kazanmıştır. Kale bugün Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır. Müze koleksiyonlarında bulunan eserler Türk hamamı, Amphora sergilemesi, Doğu Roma Gemisi, Cam Salonu, Cam Batığı, Sikke ve Mücevherat Salonu, Karyalı Prenses Salonu, İngiliz Kulesi, İşkence ve Katliam Odaları ve Alman Kulesi'nde sergilenmektedir. Ayrıca, 33.5 dönüm genişliğindeki bir arazi üzerine kurulmuş olan kalede açık mekanlarda da eser sergilenmektedir. Müze, 1995 yılında Avrupa'da Yılın Müzesi Yarışması'nda "Özel Övgü" ödülünü almıştır.

4 Yel değirmenlerinin durumu çok iyi olmasa da bölgede deniz manzarası muhteşem.
Ziyaretçiler tarafından popüler olan bölgede fotoğraf çekmek keyiflidir. Genellikle değirmenler, tepelerde, üzerinde bulundukları kayalardan kesilen taşlar ile yapılmıştır. Batı Anadolu  yel değirmenlerini çok daha az sayıda olsa da rüzgara açık deniz kıyısında görmekteyiz. Değirmenler sert havalarda 1 saatte 20 teneke (320kg/sa) buğday öğütebilecek bir güce sahiptir. Unu boşaltma, çuvallama işlemi ve rüzgar gücünün stabil olmadığı göz önüne alındığında bir iş gününde ortalama 120 teneke tahıl üretilmekteydi. Buda yaklaşık günde 2 ton buğdayın öğütülmesi demektir. Yel değirmenlerinde unun dışında arpa, mısır yarması ve bulgur da üretilir, yarmalar daha çok hayvan yemi olarak kullanılırdı. Unun çabuk küflenme ve kurtlanması nedeniyle insanlar aylık ihtiyaçları kadar buğday öğüttüklerinden, yel değirmenleri yılın on iki ayı çalışırdı.

5 2017 Yılında Gerçekleştirilen Çevre Etkinlikleri
12 NİSAN 2017 Geri Dönüşümün Önemi Geri Dönüşüm Renkleri ve Nasıl Ambalaj Atıklarının Bertarafı edilmesi gerektiği anlatıldı 2 01 MAYIS 2017 Deniz temizliği Çevre halkıyla beraber Bardakçı sahil gezildi ve dalgıçlar ile kıyı/deniz temizliği yapıldı. 3 06.MAYIS 2017 Odalardaki çevre stickerları ve çevre anketi yorumları Odalardaki çevre çalışmaları, çevre anket çalışmasını tanıtıldı 4 5 HAZİRAN 2017 DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ Çevre bilincinin oluşması için 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği düzenlenerek misafirlerle birlikte çevre temizliği gerçekleştirildi. 5 14 HAZİRAN 2017 Çevre korunması ve su tasarrufu ile ilgili eğitim Çevre bilincini, su ve elekrik tasarrufunu personele aktarıldı 6 27 AĞUSTOS 2017 Tehlikeli atıkların doğaya verilen zararı Tehlikeli atıkların grupları, otelde tehlikeli atıklar nerelerde depolanıyor, çevreye verdiği zararlar

6 1.GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ Çevre Danışmanımız tarafından geri dönüşüm olacak atıklar , geri dönüşüm olmayacak atıklar hakkında bilgi verilerek olup, personel bilinçlendirilmiştir. Geri dönüşümün çevreye katkılarının yanı sıra ülke ekonomisine kazandırdıkları konusunu vurguladı.

7 2.DENİZ TEMİZLİĞİ Çevre halkıyla ve misafir ile beraber Bardakçı koyunda ve kıyı temizliği yapıldı. Kıyıda ve kumsalda organik çöpler çıkartıldı. Toplamda 5 poşet atık toplanmıştır. Cam atıklar, teneke, zincirler tespit edilmiştir. Bardakçı sahili temizliğinde Voyage Bodrum Tesisi tüm takım üyesi arkadaşlar el birliği ile atıkları topladılar.

8 3.ODALARDAKİ VE WCLER STİCKERLAR –VE ÇEVRE ANKETİNİN ÖNEMİ
Odalardaki stickerların önemi, personel alanındaki çevre panosunu bilgilendirme ; çevre ile ilgili neler yapılaması gerektiği Kalite Müdürü tarafından tüm ekibe anlatılmıştır. Başta Misafir ilişkileri ve Önbüro departman ekibine çevre anketinin nasıl takip edilmesi gerektiği ve geri dönüşüm yapılacak olan malzemeler hakkında bilgi verilmiştir.

9 4. DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Çevre bilincinin oluşması için 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği düzenlenerek; otelimiz ve çevre otellerdeki atıklar toplandı. Misafire çevreyi korumak amacıyla otel olarak neler yapıyoruz paylaşıldı. Çevre konulu t-shirt giyinildi. Misafirlerin beğenisi ve yüksek katılımı olmuştur.

10 5.Su ve Elektrik Tasarrufu Eğitimi
Su tasarrufu konusunda neler yapmamız gerektiği. Elektrik ile ilgili alınacak önlemler ve otel olarak yapmış olduğumuz faaliyetler paylaşıldı.

11 6. TEHLİKELİ ATIKLARIN DOĞAYA OLAN ETKİLERİ SEMİNERİ
Voyage Bodrum Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminer Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanız’ın sunumuyla başladı. Tehlikeli atıkların doğaya verdiği zararın boyutlarından bahsedildi, tehlikeli atıkların doğaya verebileceği zararı en aza indirgemek için bireylerin üzerlerine düşen sorumluluklar üzerinde duruldu.

12 2018Yılında Gerçekleştirilmesi Planlanan Çevre Etkinlikleri
ETKİNLİK ADI HEDEF GRUP ETKİNLİK YERİ PLANLANAN TARİH 1 BARDAKÇI KOYU TEMZİLİĞİ PERSONEL,BÖLGE HALKI,MİSAFİRLER OTEL ÖNÜ PLAJ MAYIS 2 DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÖLGE HALKI,OTEL PERSONELİ BARDAKÇI SAHİLİ HAZİRAN 3 ÇEVRE VE TEHLİKELİ ATIKLARIN DOĞAYA ETKİLERİ SEMİNERİ TESİSLER VE BÖLGE HALKI OTEL 4 KATI ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜME SAĞLANMASI TÜM PERSONEL TEMMUZ 5 SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ TOPLANTILARI İLE BİLGİLENDİRME AĞUSTOS


"VOYAGE BODRUM & OTEL 2017 YILI ÇEVRE ETKİNLİK DOSYASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları