Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ"— Sunum transkripti:

1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ
2016

2 SINAVLARI TANIMAK Sınavda ne kadar sürem var?
Okul puanımın etkisi var mıdır? Sınavlar nasıl uygulanıyor? Sınavda uygulanacak taktikler nelerdir? Sınav kuralları nelerdir? Yerleşmek istediğim kurumun taban puanı nedir? Sınavlara hazırlık sürecinde nelere dikkat etmeliyim? Sınavlardaki psikolojik durumum beni nasıl etkiler?

3 ORTAK SINAVLARI TANIYALIM
TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ YABANCI DİL

4 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ORTAK SINAVLARDA; 20 soru; 40 dakika sınav süresi; 30 dakika mola A, B, C, D şeklinde 4 kitapçık türü Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmemektedir. İlk 20 dakika ve son 5 dakika öğrencilerin sınavdan çıkma izni yoktur. Öğrenciler geç kalırsa sınava girebilir, ancak ek süre verilmez. Öğrenciler ortak sınavlara katılamazlarsa, mazeret sınavına girebilirler.

5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
2 yazılısı olan T.C. İnkılâp Tarihi Atatürkçülük derslerinin 1. yazılısı Türkçe, Matematik 3 yazılısı olan Fen Bilimleri Yabancı Dil derslerinin 2. yazılısı müfredat kapsamında ortak sınav yazılıları şeklinde yapılmaktadır.

6 ORTAK SINAV HANGİ KONULARI KAPSAYACAK?
1. dönem girilecek ortak sınavda; ⤘ sınav tarihine kadar işlemiş oldukları konulardan, 2. dönem girecekleri ortak sınavda ise; ⤘ eğitim öğretim yılı başından itibaren işlemiş oldukları konulardan sorumlu olacaklardır.

7 ORTAK SINAV TARİHLERİ 1.DÖNEM: 23-24 Kasım 2016
2.DÖNEM: Nisan 2017 Tarihlerinde günde 3 sınav olmak üzere 2 günde ortak sınavlar yapılacaktır.

8 SINAVLARIN GÜNLERİ VE SAATLERİ
1. Dönem SINAV GÜNÜ SAATİ DERS SINAV SÜRESİ 23 KASIM ÇARŞAMBA 09.00 TÜRKÇE 40 DAKİKA 10.10 MATEMATİK 11.20 DİN KÜLTÜRÜ 24 KASIM PERŞEMBE FEN VE TEKNOLOJİ İNKILAP TARİHİ YABANCI DİL

9 SINAVLARIN GÜNLERİ VE SAATLERİ
2. Dönem SINAV GÜNÜ SAATİ DERS SINAV SÜRESİ 26 NİSAN ÇARŞAMBA 09.00 TÜRKÇE 40 DAKİKA 10.10 MATEMATİK 11.20 DİN KÜLTÜRÜ 27 NİSAN PERŞEMBE FEN VE TEKNOLOJİ İNKILAP TARİHİ YABANCI DİL

10 MAZARET SINAVI UYARISI!
Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacak. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak. Mazeret sınavı 1.dönem Aralık tarihlerinde yapılacaktır. Mazeret sınavı 2.dönem Mayıs tarihlerinde yapılacaktır.

11 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
↠ 1.Dönem sınav sonuçları Ocak ayında açıklanacak. ↠ 2.Dönem sınav sonuçları Haziran ayında açıklanacak.

12 8.SINIFLARIN PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK HAKKI
8. Sınıfta Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından faydalanmayı arzu eden öğrenciler ek olarak Parasız yatılılık ve bursluluk sınavına (PYSB) tabii tutulmayacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanı ile bu hakkı kazanıp kazanmadığı belli olacaktır.

13 2016 TEOG’DA PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?
Öğrencinin okul başarısı %30 Ortak sınavlardaki başarısı % 70 etkileyecek.

14 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
TÜRKÇE, MATEMATİK, FEN VE TEKNOLOJİ İÇİN KATSAYI 4; İNKILAP T. VE ATATÜRKÇÜLÜK, YABANCI DİL, DİN KÜL. VE AH. BİL. İÇİN KATSAYI 2’DİR.” YANİ BU DEMEKTİR Kİ; HER SORUNUN PUANI AYNI OLMASINA RAĞMEN KATSAYI FARKLIDIR. BU SEBEPTEN TÜRKÇE, MATEMATİK VE FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İÇİN ÖĞRENCİLERİN DOĞRU SAYISI, DİĞER DERSLERDEN FAZLA OLURSA ÖĞRENCİLER DAHA YÜKSEK BİR YERLEŞTİRME PUANI ELDE EDECEKLERDİR.

15 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ile 8
6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ile 8.sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam ikiye bölünecek ve 500 tam puan üzerinden yerleştirmeye esas puanınıza ulaşacaksınız.

16 «Rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez…
«Rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez….» işte bu yüzden daha yola çıkmadan; HEDEFİNİZİ BELİRLEYİN !!!

17 Daha çok çalışmalıyım. Hedef değildir. Matematik dersinden sayılar konusunu çalışacağım. Hedef Sınav sonucumu 30 puan yükselteceğim. Hedef

18 Hangi derse çalışacağınıza masanın başına oturmadan karar verin.

19 Ne yaptığınız belli olsun.
~~~ ÇALIŞIR GİBİ ÇALIŞIN

20 uygun yükseklikte bir masa ile çalışacağın araç-gereçlerin bulunduğu
ÇALIŞMA ORTAMINI DÜZENLEME Her ne kadar herkese tam anlamıyla uyan bir çalışma ortamı modeli ortaya koymak güç olsa da aşağıdakiler genel özellikler olarak kabul edilir: Çalışma ortamımız nasıl olmalıdır? iyi aydınlatılmış sessiz ne sıcak ne soğuk düzenli uygun yükseklikte bir masa ile çalışacağın araç-gereçlerin bulunduğu

21 İSTİKRARLI OLUN!!! Sıkıldığınız an bırakmayın, kendinizi biraz daha çalışmak için zorlayın.

22 ÇALIŞMA SÜRELERİNİN VE ARALIKLARININ PLANLANMASI
10-15 dakika ara zamanı daha etkin kullanırız. 45 dakika çalışma Bu şekilde çalışmak konuları daha iyi hatırlamamızı sağlar. Aralarda kısa bir yürüyüş, hafif fiziki aktiviteler, müzik dinleme, gevşeme egzersizleri vb. yapabiliriz.

23 GÖZÜNÜZDE BÜYÜTMEYİN !!! Yapamayacağınız şeyleri sizden istemezler. Yapabileceğinizin farkına varın ve vakit kaybetmeden bir yerden başlayın.

24 AKTİF DİNLEME İyi bir dinleyici olabilmemiz için;
Ders sıkıcı olsa bile önemli ve yararlı olacağını düşünüp dersi dikkatle dinleyelim. Duygularımız ile değil aklımız ile dinleyelim. Eğer konuşmacı ile aynı fikirde değilsek soru soralım ve dinlemeye devam edelim. Verilen örneklerin olayları nasıl desteklediğine dikkat edelim. Dışarıdan gelen uyarıcılarla ilgilenmeyelim.

25 NOT TUTMA Not tutmada en önemli nokta; anlatılanların önemli kısımlarını kendi cümlelerimizle yazmaktır.

26 TİME OUT... Testler arasında 1-2 dk.'lık küçük molalar verin. Vücudunuzu hareket ettirin ve nefes egzersizi yapın.

27 KAHVALTI YAPIN Mutlaka kahvaltı yapın. Çay yerine rezene veya papatya çayı gibi içerisinde kafein olmayan, teskin edici ve kaygı düşürücü özelligi olan çaylar veya meyve suyu gibi içecekler tüketin. Not: Sınav esnasında zihinsel enerjinizi toparlaması için çikolata, şeker gibi enerji verici şeyler yiyebilirsiniz ancak bunun aynı zamanda sınav heyecanınızı da arttırabileceğini unutmayın. az şeker kullanmaya çalışın.

28 BELKİ DE AKLIN BAŞKA YERDEDİR Çalışıyorum çalışıyorum anlamıyorum 
Ders çalışırken çabuk sıkılıyorum  Çalışıyorum çalışıyorum anlamıyorum Kendimi derslere veremiyorum BELKİ DE AKLIN BAŞKA YERDEDİR Dersin başına oturamıyorum, şevkim gelmiyo Sürekli dikkatim dağılıyor

29 Turlu soru çözme yöntemi
Uzun soruları zor sorular gibi algılamayın!!! Önce soru kökü Şıklardan gitmek... Anahtar sözcüklerin altını çizin... Yanlış seçenekleri elemek... Cevapları işaretlemeyi sınav sonuna bırakmayın! Bu soruyu çözemezsem ölürüm! Üst üste aynı seçenekler

30 İŞİNİZİ ŞANSA BIRAKMAYIN !!!

31 Yatarak, başarıya ulaşanlar sadece tavuklardır.

32 BAŞARILAR DİLERİM…


"TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları