Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYANLAR MESUT SABANCI ADEM KALEBAŞI ŞUBAT 2017

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYANLAR MESUT SABANCI ADEM KALEBAŞI ŞUBAT 2017"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYANLAR MESUT SABANCI ADEM KALEBAŞI ŞUBAT 2017
NEDEN LYS DAHA ÖNEMLİ ? HAZIRLAYANLAR MESUT SABANCI ADEM KALEBAŞI ŞUBAT 2017

2 NEDEN LYS ? Üniversite adayları için (lisans) LYS’nin önemini anlatmak. LYS puanların hesaplanırken LYS netlerinin önemini ortaya koymak. Lisans programları kazanmada LYS’nin ne kadar önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermek.

3 LYS PUAN HESAPLAMASI TABLOSU Görüldüğü adayın YGS-LYS netlerinden alabileceği en fazla puan puan içinde LYS netlerinin etkisi en fazla 240 puan olabilir LYS puan hesaplamasında en çok puanı LYS netleri vermektedir.

4 LYS PUANLARINDA YÜZDE 60 YÜZDE 40 ETKİ
DİL PUAN TÜRLERİ HARİÇ Yukarıda ki tabloda görüldüğü gibi LYS netlerinin etkisi yüzde 60 YGS netlerinin etkisi yüzde 40. Bunun dışında YGS etkisini yüzde 32 veya yüzde 28 diye ifade etmek yanlış bilgidir. Görüldüğü gibi LYS puan hesaplamasında YGS ve LYS netleri kullanılır.

5 LYS’NİN ÖNEMİ Adayların LYS puanları hesaplanırken en fazla katkıyı LYS netleri sağlar. LYS bilgi ölçen bir sınav olduğu için, sınava iyi hazırlanan adayın kötü sürpriz yaşama olasılığı çok düşüktür. Aslında adayın istediği lisans programını kazanıp kazanamayacağının anahtarı LYS başarısıdır. YGS’den sonra olduğu için hem zaman olarak hem de etki olarak YGS başarısı istediği gibi olmayan adaylara YGS’yi telafi şansı verir.

6 YGS BAŞARI SIRASI DÜŞÜK LYS SIRASI YÜKSEK OLAN ADAYLARA ÖRNEKLER
Adayın YGS başarısı/sırası istediği gibi olmasa da aday bu sıra kaybını LYS başarısını yüksek tutarak istediği bir çok programa giderebilir. Bununla ilgili aşağıda belli programlara yerleşen adaylardan en düşük YGS başarısına sahip olan adayın ve LYS başarı sırası ile nasıl kazandığı örnekleri verilmiştir.

7 DÜŞÜK YGS BAŞARI SIRASINI LYS’DE YÜKSELTEN ADAYLARA ÖRNEKLER
2016 kazanan adaylardan en düşük YGS sırasına sahip aday. Ankara Hukuk YGS YGS TM-3 (taban) Sırası: Dicle Türkçe öğrt. YGS YGS TS-2 (taban) Sırası: Selçuk Makine Müh YGS YGS MF-4 (taban) Sırası: Çukurova Ebelik YGS YGS MF-3 (taban) Sırası:

8 MF-3 puan türü YGS sırası ne kadar yükselir örnekleri

9 MF-4 puan türü YGS sırası ne kadar yükselir örnekleri

10 TM-1 puan türü YGS sırası ne kadar yükselir örnekleri

11 TM-3 puan türü YGS sırası ne kadar yükselir örnekleri

12 TS-2 puan türü YGS sırası ne kadar yükselir örnekleri

13 LYS ÇALIŞMA ÖNERİLERİ Dersleri konulara ayırarak, konu bazlı çalışın.
Önce konuyu öğrenip sonra soru- deneme çözün Özellikle soru çözümünde olabildiğince farklı kaynak kullanın. Belli periyotlarla genel deneme çözün. Geçmiş yılların LYS’lerini kesinlikle çözün. Her denemeden sonra yanlışlarınız neden çıktığını analiz edin.

14 TEŞEKKÜRLER Tüm adaylara YGS ve LYS’de başarılar dileriz.


"HAZIRLAYANLAR MESUT SABANCI ADEM KALEBAŞI ŞUBAT 2017" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları