Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOPRAK MEKANİĞİ Prof.Dr.Abdullah BARAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOPRAK MEKANİĞİ Prof.Dr.Abdullah BARAN."— Sunum transkripti:

1 TOPRAK MEKANİĞİ Prof.Dr.Abdullah BARAN

2 TOPRAK VE TOPRAK MÜHENDİSLİĞİ
Pedolog için; yeryüzünü kaplayan bitkileri büyüten ve yaşamını geliştiren bir materyaldir. Jeolog için; ince yüzey zonu içinde kalan, köklerin oluştuğu ve sertliği ne olursa olsun kabuğun geri kalan kısmının kaya olarak tanımlandığı bir materyaldir. Mühendis için; yerkabuğunu geniş oranda kaplayan agregatlaşmamış ya da çimentolanmamış mineraldepositler ve/veya organik tanelerdir.

3 Jeoteknik mühendisliği,
Toprak mekaniğinin daha geniş bir terimidir. Konular: - Toprak mekaniği (Toprak özellikleri ve davranışı) - Toprak dinamiği (Toprağın Dinamik özellikleri, Deprem mühendisliği) - İnşaat (Temel) mühendisliği (Derin ya da sığ temeller) - Yol(asfalt) mühendisliği (Esnek ya da sert) - Kaya mekaniği (Kaya sağlamlığı ya da tünel yapımı) - Jeosentetik (Toprak iyileştirici)

4 Toprak mekaniği, toprağın davranışlarını ve, bir mühendislik materyali olarak uygulanması çalışmalarını içine alan inşaat mühendisliğinin en genç disiplinlerinden birisidir.

5 İNDEKS ÖZELLİKLER Strüktürel özellikler: MUKAVEMET, SIKIŞABİLİRLİK,
GEÇİRGENLİK, ŞİŞME POTANSİYELİ vb.

6 İNDEKS ÖZELLİKLERİN TAYİNİ
 1.Tane büyüklük dağılımı Mekanik analiz Hidrometre analizi (Kaba taneli toprak) (<0,074 mm toprak) Kuru eleme Islak eleme

7 U.S. Standart Elekleri: Elek No: 4 10 20 40 60 100 140 200 -200
Açıklık, mm:


"TOPRAK MEKANİĞİ Prof.Dr.Abdullah BARAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları