Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Görev 2 Alanyazın taraması yaparken alıntı yaptığınız kaynaklara atıf yapmanız gerekecek. Daha fazla bilgi için şablondaki giriş kısmını okuyunuz. Atıf.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Görev 2 Alanyazın taraması yaparken alıntı yaptığınız kaynaklara atıf yapmanız gerekecek. Daha fazla bilgi için şablondaki giriş kısmını okuyunuz. Atıf."— Sunum transkripti:

1 Görev 2 Alanyazın taraması yaparken alıntı yaptığınız kaynaklara atıf yapmanız gerekecek. Daha fazla bilgi için şablondaki giriş kısmını okuyunuz. Atıf yaparken APA kurallarına uymak zorundasınız. APA kuralları ile ilgili yardım için:

2 Örnek Diyelim iki yazarlı bir kaynak var. Bu kaynağı hem metin içinde hem de kaynakçada göstermelisiniz. Bunun APA kurallarına göre yapılması gerekir. Nasıl yapılacağını öğrenmek için linke gidelim:

3 Örnek Açılan belgede içindekiler kısmından ihtiyacınız olan bölümü belirleyin. 1.1.3’e yani sayfa 3 e gidin. Gittik ve şu bilgiye ulaştık:

4 Örnek Burada künye kaynakça, gönderme de metin içinde kaynak göstermek demek.

5 Örnek Burada künye kaynakça, gönderme de metin içinde kaynak göstermek demek.

6 Örnek Diyelim ki alıntı yaptığımız çalışma google akademikteki şu çalışma: Üç yazarlı olduğuna göre metin içinde ilk seferde (Yaman, Koray ve Altunçekiç, 2004) olarak, sonraki seferlerde (Yaman ve diğerleri, 2004) olarak göstereceğiz.

7 Örnek Peki kaynakçada nasıl göstereceğiz?
İpucu: ‘Cited by’ ya da ‘Alıntı’ seçeneğini tıklarsanız bu makaleden alıntı yapmış başka çalışmaları listeler. O çalışmaların kaynakçasında bu çalışmayı bulabilir ve onların gösterdiği gibi kaynakça da gösterebilirsiniz. Aynı şekilde metin içinde nasıl gösterdiklerine de bakabilirsiniz.

8 Örnek ‘Cited by’ a tıkladığımda açılan çalışmalar: İlkine tıklıyorum.

9 Örnek Ctrl ve F tuşlarına aynı anda tıklıyorum. Açılan kutuya Yaman yazıyorum. Metin içinde nasıl kaynak gösterildiği çıkıyor. Daha sonra kaynakçaya gidiyorum.

10 Örnek Kaynakçada nasıl gösterileceğini buluyorum.


"Görev 2 Alanyazın taraması yaparken alıntı yaptığınız kaynaklara atıf yapmanız gerekecek. Daha fazla bilgi için şablondaki giriş kısmını okuyunuz. Atıf." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları