Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ders:Bilgisayar donanımı Hazırlayan ve Sunan: İ smail SEVG İ L İ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ders:Bilgisayar donanımı Hazırlayan ve Sunan: İ smail SEVG İ L İ."— Sunum transkripti:

1 Ders:Bilgisayar donanımı Hazırlayan ve Sunan: İ smail SEVG İ L İ

2 İ çindekiler:

3 Güç Kayna ğ ı Nedir? Bilgisayar bileşenleri içerisinde pek fazla göze batmayan ancak bilgisayarın çalışması için oldukça önemli olan güç kayna ğ ı, sistem ya da düzenek içerisinde ihtiyaç duyulan enerjinin sa ğ lanabilmesi için kullanılan genel bir ifadedir. Bilgisayarlarda kullanılan güç kayna ğ ı ise ço ğ unlukla metal kasa içerisine yerleştirilmiş olan, transformatör ya da elektronik devreler bulunduran parçalardır.

4 Güç Kayna ğ ı Ne İ şe Yarar? Güç Kayna ğ ı Ne İ şe Yarar? Bilgisayar güç kayna ğ ı, bilgisayarın çalışması için ihtiyaç duyulan enerjiyi farklı gerilim de ğ erlerinde do ğ ru akım ile sa ğ layan donanımdır. Normal bilgisayarlarda kullanılan güç kaynakları 300 – 600 Watt’lık güçlere sahiptir ve ço ğ unlukla pahalı bileşenler içeren kaynak ya da parçalar kullanılmamaktadır.

5 Bilgisayar güç kaynakları +3,3 V, +5 V, +12 V, -12 V, -5 V gibi gerilimleri aynı anda belirli sapma aralı ğ ında üretim yapacak şekilde oluşturulmaktadır. Bir anlamda bu kaynaklar – donanımlar prizden alınan elektri ğ i, bilgisayarda bulunan ve farklı enerji de ğ erlerine gereksinim duyan donanımlara uygun de ğ erler altında aktarmaktadır. Yeni bir bilgisayar satın alaca ğ ınızda ya da parçaları toplayarak bir kasa oluşturaca ğ ınızda, donanımların ne kadarlık bir güç kayna ğ ına ihtiyaç duyaca ğ ını bilmelisiniz.

6 Güç kayna ğ ının yapısı

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18


"Ders:Bilgisayar donanımı Hazırlayan ve Sunan: İ smail SEVG İ L İ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları