Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yavaş yavaş ölürler. . . pablo neruda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yavaş yavaş ölürler. . . pablo neruda."— Sunum transkripti:

1 yavaş yavaş ölürler. . . pablo neruda

2 Doğum 12 Temmuz 1904 Parral Ölüm 23 Eylül 1973 Santiago Milliyet Şili Meslek Şair, diplomat, siyasi figür Dönem İlk eseri Crepusculario

3 Başka kitaplarla hapsedilmek için yazmıyorum ya da zambağın somutlaşmış çırakları için değil gelip geçecekler için, gereksindikleri ay, su, düzenin değişmez temelleri ekmek, şarap, ve okullar, gitarlar ve el aletleri için.

4 Yavaş yavaş ölürler Seyahat etmeyenler. Yavaş yavaş ölürler Okumayanlar, müzik dinlemeyenler, Vicdanlarında hoşgörüyü barındıramayanlar.

5 Yavaş yavaş ölürler Alışkanlıklarına esir olanlar, Her gün aynı yolları yürüyenler, Ufuklarını genişletmeyen ve değiştirmeyenler, Elbiselerinin rengini değiştirme riskine bile girmeyenler, Bir yabancı ile konuşmayanlar.  

6 Yavaş yavaş ölürler Heyecanlardan kaçınanlar, Tamir edilen kırık kalplerin gözlerindeki pırıltıyı görmek istemekten kaçınanlar.

7 Yavaş yavaş ölürler Aşkta veya işte bedbaht olup yön değiştirmeyenler, Rüyalarını gerçekleştirmek için risk almayanlar, Hayatlarında bir kez dahi mantıklı tavsiyelerin dışına çıkmamış olanlar.   Pablo Neruda

8 HAZIRLAYAN: ÇETİN İMİR
KASIM ANKARA


"Yavaş yavaş ölürler. . . pablo neruda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları