Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ICSI İŞLEMİ NASIL YAPILIR ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ICSI İŞLEMİ NASIL YAPILIR ?"— Sunum transkripti:

1 ICSI İŞLEMİ NASIL YAPILIR ?

2 Şekilde, M2 diye tabir edilen olgun bir yumurta hücresi görülmektedir.

3 mikroskoplar aracılığıyla yapılmaktadır.
ICSI işlemi mikromanipulatör denilen son derece hassas ve yüksek büyütmeli mikroskoplar aracılığıyla yapılmaktadır. ICSI işlemi mikromanipulatör denilen son derece hassas ve yüksek büyütmeli mikroskoplar aracılığıyla yapılmaktadır.

4                                                                     Hastadan elde edilen tercihan hareketli, canlı ve normal yapıdaki spermler, kuyruk kırma işlemini takiben mikropipetlerin içine çekilir. Hastadan elde edilen tercihan hareketli, canlı ve normal yapıdaki spermler, kuyruk kırma işlemini takiben mikropipetlerin içine çekilir.

5                                                                    

6                                                                    

7                                                                    

8                                                                     Mikropipet içine çekilen sperm, oosit tutucu(holder) ile sabitlenmiş yumurta hücresinin içine enjekte edilir. Mikropipet içine çekilen sperm, oosit tutucu(holder) ile sabitlenmiş yumurta hücresinin içine enjekte edilir.

9                                                                    

10                                                                     Sperm enjekte edildikten sonra mikropipet yumurta hücresinden çıkartılır. Sperm enjekte edildikten sonra mikropipet yumurta hücresinden çıkartılır.


"ICSI İŞLEMİ NASIL YAPILIR ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları