Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Endosperma gelişimi Çifte döllenmenin bir ürünüdür. Merkezi hücrenin döllenmesiyle primer endosperm çekirdeği oluşur.Primer endosperm çekirdeğinin bölünmesiyle.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Endosperma gelişimi Çifte döllenmenin bir ürünüdür. Merkezi hücrenin döllenmesiyle primer endosperm çekirdeği oluşur.Primer endosperm çekirdeğinin bölünmesiyle."— Sunum transkripti:

1 Endosperma gelişimi Çifte döllenmenin bir ürünüdür. Merkezi hücrenin döllenmesiyle primer endosperm çekirdeği oluşur.Primer endosperm çekirdeğinin bölünmesiyle meydana gelen endosperm,tohum gelişimi veya çimlenmesi esnasında embriyonun beslenmesine yardımcı olan dokudur. Tohumlar genellikle endospermde bazende perisermde besin maddelerini depo ederler ve embriyonun besin kaynağını oluştururlar. Daha çok endosperm dokusu Angiospermler için karakteristiktir. Tohumlarda başlıca depo edilen besin gereçleri karbonhidratlar, proteinler ve lipitlerdir.

2 Endosperma gelişimi Tohumlar, besidokulu (Albinous tohumlar) ve besidokusuz (Eksalbinous tohumlar) olarak iki sınıfa ayrılabilirler. Besidokulu tohumlarda endosperm ve perisperm bulunur. Besidokunun bulunmadığı tohumlarda çimlenme için gerekli besinler kotiledonlardan sağlanır.

3 Endosperma gelişimi Doğal tetraploid Trifolium pratense L.’ de küresel embriyo evresinde Endosperm hücreleri

4 Endosperma tipleri Endosperma gelişimine göre 3 tipe ayrılır;
Nuklear tip (serbest çekirdekli) endosperma Sellular tip (hücreli) endosperma Hellobial tip (ara tip) endosperma


"Endosperma gelişimi Çifte döllenmenin bir ürünüdür. Merkezi hücrenin döllenmesiyle primer endosperm çekirdeği oluşur.Primer endosperm çekirdeğinin bölünmesiyle." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları