Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
VOTKA

2 VOTKA SERVİS TÜRLERİ Sek votka, ayaklı küçük bardak olan votka bardağına veya on the rocks bardağına 4 cl. votka konarak servisi yapılır. Arzuya göre, bardağa buz ve limon dilimi de konulabilir. Votka limon, tunbler bardağına 3-4 parça buz, bir ölçü votka ve bir o kadar da limon suyu konarak servisi yapılır.

3 VOTKA SERVİS TÜRLERİ Votka meyve suyu veya kola, votka limon gibi hazırlanır. Sadece votka kola servisinde, isteğe göre bardağın içine bir dilim limon atılabilir.

4 VOTKA SERVİSİ Uygun bir tepsi seçip üzerine örtü veya peçete örtmek gerekmektedir. Bardağına konmuş içeceği, buzu, varsa katkı maddesini (tonik, kola, meyve suyu vb.), bardak altlığını, tepsi üzerine uygun şekilde yerleştirmek gerekir.

5 VOTKA SERVİSİ Tepsi sol ele alınarak masaya gidilir.
Servis edilecek ilk konuğun sağ tarafından uygun şekilde yanaşılır. Bardak altlığını ilk olarak yerleştirmek gerekir. Bardak altlığının üzerine konur.

6 VOTKA SERVİSİ Varsa buz kabını ve maşasını koymak, konuk istiyorsa buz servisini yapmak gerekir. Varsa katkı maddesini, (soda, tonik vb.) bardağa konuğun isteğini göz önüne alarak servis etmek gerekmektedir.

7 VOTKA SERVİSİ Şişede içecek kaldıysa, şişe masaya bırakılmalıdır.
Uygun şekilde geri çekilinir. Sıradaki diğer konuğa ve en son ev sahibine servis yapılarak servis işlemi tamamlanır.


"SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları