Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KRONOLOJİK SIRALAMA Hikmet SIRMA www.hikmetsirma.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KRONOLOJİK SIRALAMA Hikmet SIRMA www.hikmetsirma.com."— Sunum transkripti:

1 KRONOLOJİK SIRALAMA Hikmet SIRMA

2 BU DERSTE: *Yaşamımıza ilişkin belli başlı olayları kronolojik sıraya koymayı öğreneceğiz.

3 Tüm bu aşamalar zamana bağlı olarak devam eder.
HAYATIMIZDAN KESİTLER(DÖNEMLER) İnsanlar diğer canlılar gibi doğarlar, gelişip büyürler ve hayata gözlerini kaparlar. Tüm bu aşamalar zamana bağlı olarak devam eder.

4 Doğduğumuz günden başlayarak dördüncü sınıfta okuduğumuz bugüne kadar olan hayatımızı bir başkasına kısaca anlatmak istersek, bu süre içindeki en önemli olayları sıralarız.

5 Doğum günümüz, diş çıkardığımız, yürümeye başladığımız, okula başladığımız ilk gün bizim için hayatımızın dönüm noktalarıdır.

6 Çoğumuzun evinde o önemli günlerle ilgili yazılmış hatıra defterleri, kamera görüntüleri, fotoğraflar vardır. Onlardan yararlanarak yaşadığımız olay ve durumları kronolojik olarak (oluş sırasına göre) sıralayabiliriz.

7 Anahtar Bilgi Hayatımızdaki veya toplumdaki önemli olayların ve durumların oluş sırasına göre sıralanmasına "kronolojik sıralama"' denir.

8 ÖRNEK BİR KRONOLOJİ Kronolojik sıralamada yaş önemlidir. Oluş sırasına göre dizilmelidir.

9

10 Atatürk'ün hayatındaki önemli olayların kronolojik sıralaması onu daha iyi tanımamızı sağlar. Atatürk'ün hayatını ve belli başlı olayları sırasıyla inceleyelim.

11 SONUÇ OLARAK Hayatımızdaki olayların oluş sırasına göre sıralamaya "kronolojik sıralama"' denir.

12 Aşağıda Merve'nin hayatıyla ilgili önemli olaylar kronolojik olarak verilmiştir. Resimlere bakarak verilen yıllar ile o yılın önemli olayını örnekteki gibi eşleştiriniz.

13 Aşağıdaki bilgileri alt alta defterinize yazınız
Aşağıdaki bilgileri alt alta defterinize yazınız. Kendinizle ilgili tarihleri büyüklerinize de sorarak öğrenip bir kronoloji oluşturunuz.


"KRONOLOJİK SIRALAMA Hikmet SIRMA www.hikmetsirma.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları