Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ"— Sunum transkripti:

1 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
EYLÜL AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİM

2 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 14/08/2017 Ara Karar No : 722 KONU : Mersin İli, Tarsus İlçesi, Topaklı Mahallesi, 1203 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 1 RAPOR Mersin İli, Tarsus İlçesi, Topaklı Mahallesi, 1203 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Teklifi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 722 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Mersin İli, Tarsus İlçesi, Topaklı Mahallesi, 1203 parsele Akaryakıt ve Servis İstasyonu yapılabilmesi için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifi ile anılan parselin Akaryakıt ve Servis İstasyon Alanı olarak planlanması talep edilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu alanda yapılması planlanan Akaryakıt ve Servis İstasyonu kullanımının; bölgede ve güzergah üzerinde ihtiyaç olmadığı anlaşıldığından, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin reddine komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

3 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 14/08/2017 Ara Karar No : 724 KONU : Mersin İli, Aydıncık İlçesi, Eskiyörük Mahallesi, 101 ada, 1097 parsele ilişkin /5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 2 RAPOR Mersin İli, Aydıncık İlçesi, Eskiyörük Mahallesi, 101 ada,1097 parsele ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 724 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Amatör Spora Destek Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifine konu edilen alana ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı bulunmamaktadır. Plan teklifi ile söz konusu parsel “Güneş Enerjisi Santrali (GES)” yapılmak üzere “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı” olarak işaretlenmiş olup, alanın kuzeybatısına “12 m. Enkesitli Taşıt Yolu” işaretlenmiştir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu plan teklifine ilişkin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının uygun görüşlerinin dosyasında yer aldığı ve anılan nazım imar planı teklifinin Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin EK-1(ç) gösterimlerine uygun olarak hazırlandığı anlaşıldığından 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

4 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 14/08/2017 Ara Karar No : 759 KONU : Yenişehir İlçesi, H. Okan Merzeci ile Üniversite Caddesi kesişiminde katlı kavşak (Battı- Çıktı) projesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklik teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 3 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nın tarih ve E sayılı yazısı ile Mersin İli, Yenişehir İlçesi, H. Okan Merzeci ile Üniversite Caddesi kesişiminde Katlı Kavşak (Battı- Çıktı) projesinin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına işaretlenmesine ilişkin değişiklik teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 759 Sayılı ara kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nın söz konusu kararında; “… Mersin İli, Yenişehir İlçesi, H. Okan Merzeci Bulvarı ile Üniversite Caddesi Kesişimi Üniversite Kavşağı Katlı Kavşak (Battı-Çıktı) Ön ve Kesin Proje Hazırlanması İşine ait ön projelerin kesinleştiği ve tamamlanan projenin imar planlarına işaretlenmesi gerektiği” belirtilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Mersin İli Yenişehir İlçesi, H. Okan Merzeci ile Üniversite Caddesi kesişiminde Katlı Kavşak (Battı- Çıktı) projesinin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına işaretlenmesine ilişkin değişiklik tekliflerinin kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

5 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 14/08/2017 Ara Karar No : 730 KONU : Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 90 sayılı kararı Yenişehir İlçesi, Çiftlik Mahallesi, 2611 ada 1 nolu parsel ve 6481 ada 1 no.lu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklik Teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 4 RAPOR Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 90 sayılı kararı ile Mersin İli, Yenişehir İlçesi, Çiftlik Mahallesi, 18-I-3, 18-I-4 paftalar, 2611 ada 1 No.lu parsel ile 6481 ada 1 No.lu parsel ile ilgili teklif Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 730 sayılı ara kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Plan değişikliğine konu parseller yürürlükte bulunan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında “200 ki/ha yoğunluklu Konut Alanı” olarak planlı bulunmaktadır. Yenişehir Belediye Meclisi’nin söz konusu kararında; “… değişiklik teklifinin nazım imar planına uygun olması, konut alanı miktarında ve yapı yoğunluğunda artış olmaması, site türü yapılaşmaya uygun olması ve kapatılan yaya yolunun sürekliliğinin olmaması sebebiyle kabul edildiği” belirtilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Yenişehir İlçesi, Çiftlik Mahallesi, 2611 ada 1 parsel 6481 ada 1 No.lu parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişiklik teklifinin ekli paraflı krokide görüldüğü şekliyle tadilen kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

6 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 14/08/2017 Ara Karar No : 725 KONU : Yenişehir İlçesi sınırları içerisinde bulunan 20. Cadde ile Barbaros Bulvarının Kesişiminde refüj açılmasına yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 5 RAPOR Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın tarih ve E sayılı yazısı doğrultusunda Yenişehir İlçesi sınırları içerisinde 20. Cadde ile Barbaros Bulvarı kesişiminde orta refüj açılmasına ilişkin alınan tarih ve 2017/228 sayılı UKOME Genel Kurul Kararının uygulanmasına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 725 Sayılı ara kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. UKOME Genel Kurulu’nun söz konusu kararında; “… 20. Cadde ile Barbaros Bulvarı kesişimindeki kontrolsüz dönel kavşakta yaşanılan trafik kazaları artış gösterdiğinden söz konusu kavşağın ilgili birimlerce Sinyalize kavşak haline dönüştürülmesine, kavşağa tesis edilecek Sinyalizasyon Sisteminin kuzeyinde çok yakın olan İstemihan Talay Caddesi ile 20. Cadde kesişimi sinyalize kavşağının ışık sistemi ile uyumlu hale getirilip kuzey-güney çift yönlü trafik akışını sağlayabilmek için imarda kapalı olan kavşağın açık olarak işaretlenmesinin kabul edildiği” belirtilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Yenişehir İlçesi sınırları içerisinde 20. Cadde ile Barbaros Bulvarı kesişiminde orta refüj açılmasına ilişkin alınan tarih ve 2017/228 sayılı UKOME Genel Kurul Kararının uygulanmasına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifinin kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

7 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 14/08/2017 Ara Karar No : 748 KONU : Mezitli Belediye Meclisi’nin tarih 109 sayılı kararı Mersin İli, Mezitli İlçesi, Bozön Mahallesi, Mersin Serisi 235 ile 238 No.lu bölmeler içerisinde İdari Hizmet Alanı işaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 6 RAPOR Mezitli Belediye Meclisi’nin tarih 109 sayılı kararı ile kabul edilen Mersin İli, Mezitli İlçesi, Bozön Mahallesi, Mersin Serisi 235 ile 238 No.lu bölmeler içerisinde İdari Hizmet Alanı işaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 748 sayılı kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine konu edilen alan İçel Valiliği’nin tarih ve 4/2500 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli mevzi imar planında “Askeri Stratejik Yasak Bölge Alanı” olarak planlanmıştır. Plan değişikliği teklifi ile söz konusu alanın İl Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası ve eklentileri yapımı amacıyla “Kamu Hizmet Alanı” olarak planlanması talep edilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu alanın Orman ve Su İşleri Bakanlığının tarih ve 377 sayılı Olur’u ile Savunma ve Güvenlik Tesisi İzni” amacıyla 49 yıllığına Jandarma Genel Komutanlığına kesin izin verilerek tahsis edildiği anlaşıldığından 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifinin kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

8 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 14/08/2017 Ara Karar No : 747 KONU : Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 4893 ada 14 parselde hazırlanan /5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından yapılan 1 (bir) adet itiraz KOMİSYON RAPORU NO : 7 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 604 sayılı Kararı ile onaylanan Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 4893 ada 14 parselde hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin İl Mahalli İdareler Müdürlüğü’nce yapılan 1 (bir) adet itiraz, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 747 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 4893 ada 14 parsel, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “Belediye Hizmet Alanı” olarak planlı iken söz konusu alanda Mersin İli sınırları içerisinde üniversite, işletmeler ve resmi kurumlar arası işbirliğinin arttırılması, teknoloji sektörü ve bağlı sektörlerde her türlü altyapı ve eşleştirme hizmetinin sağlanması, geliştirilmesi, ilgili konularda altyapıların kurulması, uzmanlık ve deneyimlerin sunulması, kurumsal yapılanma ve iyi uygulamaların incelenmesi, geliştirilmesi, rekabet yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu yönde eğitim ve danışmanlık hizmetinin sunulması ve bu uygulamaların Mersin bölgesindeki tüm aktörlere aktarılması adına İnovasyon Merkezinin kurulması amacıyla 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hazırlanarak yaklaşık m²’lik alanda “Turizm+Ticaret Alanı+ İnovasyon Merkezi” alan kullanımı kararı getirilmiştir. Söz konusu plan değişikliklerine Mersin Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından tarih ve sayılı yazı ile “Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 26. Maddesine…” aykırı olduğu gerekçesiyle itirazda bulunulmuştur. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, üst ölçekli plan kararları ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin İl Mahalli İdareler Müdürlüğü’nce yapılan 1 (bir) adet itirazın kabulüne, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 604 sayılı Kararının iptaline; konunun 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı revizyonunda değerlendirilmesine, plan değişikliği öncesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı kararlarına dönülmesine komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

9 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 10/07/2017 Ara Karar No : 635 KONU : Akdeniz Belediye Meclisi’nin tarih ve 65 sayılı Kararı Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Yaka Mahallesi, 121 ada 5, 6, 7, 8, 9, 10, 20, 21, 22 no.lu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği KOMİSYON RAPORU NO : 8 RAPOR Akdeniz Belediye Meclisi’nin tarih ve 65 sayılı kararı ile onaylanan Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Yaka Mahallesi, 121 ada 5, 6, 7, 8, 9, 10, 20, 21, 22 No.lu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 635 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Söz konusu parseller mevcut 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı, Belediye Hizmet Alanı, Park Alanı” olarak planlıdır. Söz konusu alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile yeniden düzenlemeler yapılmış olup söz konusu plan değişikliği Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 1060 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Akdeniz Belediye Meclisi’nin tarih ve 65 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile söz konusu parsellerin nispeten küçük yapı adaları oluşturması, büyük yatırımların sağlanamaması nedeniyle park alanları parsellerin güney doğusunda, belediye hizmet alanı ise yüzölçümü arttırılarak bulunduğu yerde yeniden düzenlenmiş ve yeni ulaşım bağlantıları ve genel otopark alanı kullanımı da sağlanarak ada bütünlüğü sağlanmak istendiği belirtilmiştir. Söz konusu parsellerde yeni düzenlemeler sonrasında “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” kullanımı tanımlanmış olup yapılaşma koşulu olarak E:0.50 TAKS:0.50 olarak belirlenmiştir. Ancak Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği hükümleri gereği 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tanım ve gösterimlerinde “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” ifadesi bulunmadığından söz konusu yeni düzenlemeler sonrası parsellerin “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” olarak onaylanması mümkün olmadığından; konu ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nün tarih ve E.2156 sayılı yazısı ile verilen görüşü doğrultusunda “Depolama Alanı” olarak planlanması uygun görülmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, üst ölçekli plan kararları ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Akdeniz Belediye Meclisi’nin tarih ve 65 sayılı Kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin ilgili kanun ve mevzuat hükümlerine uyması gerektiği anlaşıldığından 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinde tanımlanan sadece “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” ifadesinin “Depolama Alanı” olarak tadilen onaylanmasını içeren komisyon raporunun kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

10 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 14/08/2017 Ara Karar No : 744 KONU : Erdemli Belediye Meclisi’nin tarih ve 137 sayılı kararı Erdemli İlçesi sınırları içerisinde trafo alanı işaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği KOMİSYON RAPORU NO : 9 RAPOR Erdemli Belediye Meclisi’nin tarih ve 137 sayılı kararı ile kabul edilen Mersin İli, Erdemli İlçesi sınırları içerisinde muhtelif alanlarda trafo alanı işaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 744 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu'na müştereken havale edilmiştir. Erdemli Belediye Meclisi’nin tarih ve 137 sayılı kararı incelendiğinde, Toroslar Dağıtım A.Ş.’nın tarih ve sayılı yazısı ile ; Arpaçbahşiş Mahallesinde muhtelif alanlarda TR1, TR2, TR3, TR4,TR5, TR6, TR,7, TR8, TR9 trafo alanları, Kargıpınarı Mahallesinde muhtelif alanlarda TR1, TR2, TR3 trafo alanları, Kumkuyu Mahallesinde muhtelif alanlarda TR1, TR2 trafo alanları, Alata Mahallesinde muhtelif alanlarda DM1, TR7, TR9 trafo alanı, Koyuncu Mahallesinde muhtelif alanlarda TR1, TR2, TR3, TR4, TR5, TR6, TR8 trafo alanı işaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifinin sunulduğu anlaşılmıştır. Erdemli Belediye Meclisi’nin tarih ve 137 sayılı kararında, özel mülkiyette önerilen trafo alanlarına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliklerinin daha detaylı incelenmek üzere karara bağlanmayarak ertelendiği, kamusal alana ve mülkiyeti hazineye ait alanlara işaretlenmiş trafo alanlarına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliklerinin uygun görülerek kabul edildiği belirtilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Kargıpınarı Mahallesinde muhtelif alanlarda önerilen TR1, TR2, TR3 no.lu trafo alanları ve Kumkuyu Mahallesinde muhtelif alanlarda önerilen TR1, TR2 no.lu trafo alanları, Erdemli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı sınırları içerinde önerilen DM1, TR-7, TR-8, TR-9 no.lu trafo alanları özel mülkiyete isabet ettiği için Erdemli Belediyesince değerlendirilmeyerek daha detaylı incelenmek üzere ertelendiği anlaşılmıştır. Bu alanlar dışında Arpaçbahşiş Mahallesinde önerilen TR-8 No.lu alanın tadilen onaylanmasına, TR1, TR2, TR3, TR4, TR5, TR6, TR,7, TR9 No.lu trafo alanları ve Erdemli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı sınırları içerinde önerilen TR-1, TR-2, TR-3, TR-4, TR-5, TR-6 No.lu trafo alanlarına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin İdaresinden geldiği şekliyle kabulüne komisyonlarımız tarafından oybirliğiyle karar verilmiştir.

11 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 14/08/2017 Ara Karar No : 746 KONU : Mezitli Belediye Meclisi’nin tarih ve 108 sayılı kararı Mezitli İlçesi sınırları içerisinde muhtelif alanlarda 44 adet trafo alanı işaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği KOMİSYON RAPORU NO :10 RAPOR Mezitli Belediye Meclisi’nin tarih ve 108 sayılı kararı ile kabul edilen Mezitli İlçesi sınırları içerisinde muhtelif alanlarda 44 adet trafo alanı işaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 746 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu'na müştereken havale edilmiştir. Mezitli Belediye Meclisi’nin tarih ve 108 sayılı kararında, Toroslar Dağıtım A.Ş.’nın tarih ve sayılı yazısı ile; Mezitli İlçesi sınırları içerisinde farklı mahallelerde 44 (Kırkdört) adet trafo alanı işaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifinin sunulduğu, Davultepe 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı sınırları içerisinde önerilen TR-49, TR-51, TR-87, TR-90 No.lu trafo yerleri ile ilgili, Mersin 1. İdare Mahkemesi’nin 2016/846E. Sayılı, 2017/718K. sayılı kararı ile Davultepe 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın iptaline karar verildiğinden karar alınmadığı, kalan 40 Adet Trafo Alanları ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin TR-3, TR-5, TR-68 No.lu Trafo Yerlerinde komisyon raporunda belirtilen şartların sağlanması şartı kabul edildiği belirtilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; TR-49, TR-51, TR-87, TR-90 No.lu trafo yerleri Davultepe 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı sınırları içerisinde kaldığı, Mersin 1. İdare Mahkemesi’nin 2016/846E. Sayılı, 2017/718K. sayılı kararı ile Davultepe 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın iptal edildiği anlaşıldığından, bu alanlara ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliklerinin reddine, kalan 40 adet trafo alanına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliklerinin kabulüne, komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

12 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
EYLÜL AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİM


"MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları