Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. İZMİR VALİLİĞİ TANITIM SUNUSU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. İZMİR VALİLİĞİ TANITIM SUNUSU"— Sunum transkripti:

1 T.C. İZMİR VALİLİĞİ TANITIM SUNUSU
SEFERİHİSAR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU MESLEK LİSESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ TANITIM SUNUSU

2 Tarihçe SEFERİHİSAR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ VE DÖSE MÜDÜRLÜĞÜ TARİHÇESİ 2003 yılında İMKB İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından EFİKAP-2 Projesi kapsamında MEB tarafından yaptırılarak yılında eğitim öğretim hizmetine açılmıştır. Okulumuzda 12 derslik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar labaratuvarlarları, Yabancı dil dersliği, Görsel sanatlar dersliği, Çok amaçlı salon ve 2 bağımsız atölye binası ve bu binalarda mevcut 13 atölye mevcuttur. Okulumuzda Elektrik Elektronik alanı, Otomotiv Tek. Alanı, Mobilya ve İç mekan Tasarımı Alanı ve Sıhhı Tesisat ve İklimlendirme Alanlarında eğitim öğretim verilmektedir. Ayrıca sınavla öğrenci alınan Anadolu Teknik Lisemiz de Elektrik-Elektronik alanında eğitim öğretim vermektedir. 2011 Yılında Meb İşletmeler Daire Başkanlığına Döse açılış başvurusu yapılmış ve 2012 Yıl sonunda TL sermaye ile açılış onaylanarak hizmet vermeye başlamıştır.

3 OKULUMUZ ÜRETİM ATÖLYELERİ
ATÖLYELERİMİZ OKULUMUZ ÜRETİM ATÖLYELERİ Okulumuz, Mobilya ve İç Mekan Alanı ve Tesisat Teknolojileri Alanı ile Sipariş tiplerine göre Demir, profil kalıplar, kaynak işlemleri ve Ahşap giydirme- işleme, dolap, masa, keson ve sunta-mdf işlemeli ürünlerinin çoğunu yapabilmektedir.

4 MOBİLYA ATÖLYEMİZ

5 MOBİLYA ATÖLYEMİZDEN

6 TESİSAT ATÖLYEMİZ

7 MAKİNE PARKIMIZ OKULUMUZ MAKİNE PARKI Okulumuz, Mobilya ve İç Mekan Alanı ve Tesisat Teknolojileri Alanlarında Kaynak Makineleri, Sac Kesme ve Bükme Makineleri, Oksijen Kaynağı, Freze makinesi, Planya Makinesi, Bantlama ve Zımparalama Makineleri, Kalınlık Makinesi, Dikey Şerit- Yatay Daire Kesme Makineleri ve Zengin El Aletleri ve Makineleri mevcuttur.

8 OKULUMUZ DÖSE ÇALIŞMA ŞEKLİ
Okulumuz, 4734 Sayılı kanunun 3/e maddesine göre ihalesiz olarak protokol imzalayarak satış yapılır. Öncelikle Resmi Kurumların Masa, Dolap ve Mefruşat ihtiyaçlarını gidermek için tesis edilmiş DMO tedarikçisi bir kurumdur. Tüm bu işlemlerde kayıtlar ve harcamalar Maliye Bakanlığının Muhasebe kayıtlarına online olarak girilmekte ve her yıl sonunda Sayıştay’a rapor gönderilmektedir.

9 AVANTAJLARIMIZ OKULUMUZ DÖSE İŞLETMESİNİN AVANTAJLARI
1- UYGULAMALI EĞİTİM OLANAĞINI ÜRETİMİN İÇİNDE, 2- ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE MADDİ KATKI SUNMASI, 3- STANDART VE ÖZEL ÖLÇÜLERE GÖRE ESNEK ÜRETİM İMKANI 4- ATÖLYE İMKANLARININ KULLANILARAK ÜRETİMDE VERİMLİLİĞE KATKI SAĞLAMASI 5- HAZİNE VE SHÇEK’NA NAKDİ GİRİŞ VE KDV KAZANDIRILMASI 6- İSTİSNA KAPSAMINDA BELEDİYE VE RESMİ KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE İHTİYAÇLARIN GİDERİLMESİ..

10 DEZAVANTAJLARIMIZ OKULUMUZ DÖSE İŞLETMESİNİN DEZAVANTAJLARI
1- KDV İSTİSNASININ OLMAMASI, 2- HAZİNE PAYININ YÜKSEK OLMASI SEBEBİ İLE PİYASA FİYATLARINDAN CAZİP OLMAMASI (KÜÇÜK ESNAFIN KORUNMASINA YÖNELİK TEDBİR), 3- ÇOK BÜYÜK MAKİNA PARKI GEREKTİREN İŞLERİN YAPILAMAMASI(PRES MAKİNELERİ, CNC İŞLEME TEZGAHLARI VB. MAKİNALAR), 4- SİPARİŞLERİN ALINDIKTAN SONRA PEŞİN TAHSİLAT YAPILMASI, 5- GERÇEK KİŞİLERİN FATURASIZ ÜRÜN TALEPLERİ, 6- KAMU KURUMLARININ FİYAT DEZAVANTAJINI ÖN PLANDA TUTMASI VE ÖZEL ŞİRKETLERDEN TEMİNİ TERCİH ETMELERİ

11 1- SEFERİHİSAR BELEDİYESİ 2- SEFERİHİSAR ANAOKULU
ÇALIŞILAN KURUMLAR OKULUMUZA SİPARİŞ VEREN KURUMLAR ATÖLYELERİ 1- SEFERİHİSAR BELEDİYESİ 2- SEFERİHİSAR ANAOKULU 3-URLA HAKAN ÇEKEN ANADOLU LİSESİ 4-60. YIL ANADOLU LİSESİ 5-SEFERİHİSAR KAYMAKAMLIĞI 6-SEFERİHİSAR HALK EĞİTİM MERKEZİ 7-ULAMIŞ MUHTARLIĞI (BELEDİYE) 8-SEFERİHİSAR NECAT EPKON ANADOLU LİSESİ

12 OTURMA BANKLARI VE PİKNİK MASALARI ÜRETİMİ

13 İMKB MTAL ATATÜRK KÖŞESİ, TV STANDI, TEŞHİR ALANI, KÜRSÜ

14 İletişim İLETİŞİM BİLGİLERİ:
TELEFON: (0232) fax: (0232) WEB: E-MAİL: ADRES: Düzce Köyü Ağaçeşmesi Mevkii   Seferihisar / İZMİR ADRES TARİFİ:İlçe Merkezinden Seferihisar-İzmir Minibüsleri ve Belediye otobüsü servisi ile,İzmir il merkezinden ise 730 (Seferihisar-F. Altay AKM) -  Seferihisar-Cumaovası AKM) - 890 (Seferihisar-Urla) otobüsleri ve Seferihisar-Üçkuyular Minibüsleri ile okulumuza ulaşabilirsiniz. Harita Bilgisi:


"T.C. İZMİR VALİLİĞİ TANITIM SUNUSU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları