Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gökyüzü kapısının önündeki üç marangoz ustası

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gökyüzü kapısının önündeki üç marangoz ustası"— Sunum transkripti:

1 Gökyüzü kapısının önündeki üç marangoz ustası
Tanrısal Teklif Gökyüzü kapısının önündeki üç marangoz ustası

2 Üç marangoz ustası gökyüzü kapısının önünde avare avare bekleşirler
Üç marangoz ustası gökyüzü kapısının önünde avare avare bekleşirler. Bunlardan biri Polonyalı, biri İtalyan ve de biri Türk’dür. Petrus (yüce Peter) kapıdan çıkıp, marangozların yanına gelir: “Arkadaşlar, ben yeni bir kapı yaptırmak istiyorum. Bana bir teklif hazırlarmısınız?“ der.

3 Polonyalı önündeki kapıya bakar, ve:
“600 Euro’ya bu işi bitiririm!“ der. Petrus: "600 Euro? Bu fiyatı nasıl oluşturdun?“ diye sorar. Polonyalı: “Çok kolay: 200 benim işçiliğim için, 200 malzemeler için ve 200 de vergi için“ der.

4 İtalyan da şu şekilde konuşur:
“Doğrusunu istersek, ben bu işi 900 Euro’ya yaparım" Petrus: "900 ? Bu fiyat da nasıl oluştu?“ diye sorar. “Bak Petrus, 300 benim işçiliğim için, 300 kullanacağım malzeme için, 300 de vergi...“ der.

5 Ve son olarak da Türk: “valla Petrus, ver ve bu işi bitti olarak kabul et...„ der. Petrus: "3.000 ??? Ulan sen aklını mı kaçırdın? Bu fahiş fiyatı nereden uydurdun?„ diye şaşırır. Türk: " Pıssst, Petrus, gel hele yanıma...„

6 Petrus Türk’ün yanına gelir...
... Türk fısıldayarak: “Yahu hesap çok basit: 1.000 senin için, 1.000 benim için, 400 İtalyan için ki, çenesini tutsun diye ve 600 de Polonyalıya, işi yapsın diye!"


"Gökyüzü kapısının önündeki üç marangoz ustası" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları