Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Game Analysis: The Sims

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Game Analysis: The Sims"— Sunum transkripti:

1 Game Analysis: The Sims
Nursel YILMAZ Mayıs, 2016

2 İçerik Sims! Nedir, Ne Değildir? Nasıl Oynanır? Özellikleri Nelerdir?
Öğrenilen Dersler!

3 Sims - Nedir, Ne Değildir?
You Create. You Control. You Rule. The Sims 4 is the life simulation game that gives you the power to create and control people. 

4 Sims - Nedir, Ne Değildir?
Content is generally suitable for ages 13 and up. May contain violence, suggestive themes, crude humor, minimal blood, simulated gambling and/or infrequent use of strong language.

5 Sims - Nedir, Ne Değildir?
Sims aslında çoğu kişinin oynamak için tanımlayacağı bir oyun değil. Hatta oyunda simüle edilen her şey aslında bir ev hayatı!

6 Sims - Nedir, Ne Değildir?
Çoğunlukla Sims için oyuncak bir yazılım (software toy) olarak bahsediliyor. Çünkü, Oyunculara açık bir hedef sunmuyor. Kazanan veya kaybeden yok! Örnek: (San Francisco Rush)

7 Sims - Nedir, Ne Değildir?
Örnek: San Francisco Rush

8 Sims - Nedir, Ne Değildir?
Will Wright’in ilk oyuncak yazılımı değil çünkü SimCity diye bir oyunu vardı. Bu oyun ile oyuncular şehirlerinin kaderini gerçek anlamda kontol edebiliyorlardı.

9 Sims- Nasıl Oynanır? Oyuncunun karakterini seç
Evini inşa et yada var olan bir eve yerleş! Evini mutlu olabileceğin hale getir (nesneleri yerleştir) Masrafların için para kazan Sosyalleş!

10 Sims- Nasıl Oynanır?

11 Sims- Özellikleri Nelerdir?
1- Hikaye Yazarlığından Vazgeçme (Abdicating Authorship) 2- Tanıdık Konu/İçerik (Familiar Subject Matter) 3- Güvenli Deneyim (Safe Experimentation) 4- Derinlik ve Odak (Depth and Focus) 5- Arayüz (Interface) 6- Kontrol edilen veya Otonom Davranışlar (Controlled Versus Autonomous Behavior

12 1- Hikaye Yazarlığından Vazgeçme (Abdicating Authorship)
Sims bu tanımlama için aslında iyi bir örnek çünkü öncekilerin aksine oyunun hikayesi zaten oyuncu tarafından oluşturuluyor. Yani bu sorumluluk tamamen oyuncuda! Oyuncular hikayeyi nereye isterlerse oraya götürebiliyorlar. Yani storytelling kısmı oyuncuların ortak bir çabası ile oyun geliştiriciler bir çerçeve, araçlar ve alan sağladığı ortamda şekilleniyor.

13 2- Tanıdık Konu/İçerik (Familiar Subject Matter)
Örneğin, oyun eğer bir yaratığın hayatı ya da başka bir gezegen üzerinden gelişseydi, oyunun başarılı bir şekilde ilerlemesi için burada oyuncunun pek bir fikri olmayabilirdi. Yani oyucular nasıl başarılı olabileceklerini kestirebiliyorlar. Diğer bir deyişle, oyun gerçek dünya bilgisi ile oynanabileceği için oyuncu ilk başlarken kendisini daha iyi hissediyor.

14 Sims - Özellikler İlk bakışta, Sims’teki dünyanın gerçek yaşamdan ne farkı olduğu geliyor insanın aklına. Çünkü, diğer oyunların sunduğu gerçek dünyadan kaçış ve isteklerin geçekleştirilmesi gibi özellikler bu oyunda tamamen eksiktir. Hatta oyuncunun Sim’i modern hayatın gerektirdiği bir çok rutini (duş alma, çöpleri çıkarma, faturaları ödeme gibi) oyun için de yapmaktadır.

15 Sims - Özellikler Bu eğlenceli mi?

16 3- Güvenli Deneyim (Safe Experimentation)
Ama tuhaf olarak, aslında gerçekçilik içindeki başarı ya da hatalar en anlamlı gelen şeyler oluyor. Gerçek anlamda güvenli bir ortam sağlıyor. Burada kontrol ettikleri hayat kendilerininkine oldukça yakın ama yeni şeyleri denemekteki korkusuzluk aslında oyunu zorlayıcı ve eğlenceli yapıyor.

17 4- Derinlik ve Odak (Depth and Focus)
Aslında Sims’i çalışır yapan şey oyuncuya bir çok seçenek sunmasıdır. Kendi hikayelerini oluştuturken çok fazla seçeneklerin sunulması oyuncuları tatmin edebiliyor. Çünkü oyuncuya umduğundan daha fazlasını yapma ve göreme imkanı veriyor. Önce bir ev edinmeleri gerekiyor ve sonrasında yapacaklarına odaklanıyorlar. Ne çalışacaklarına, kariyerlerini hangi alanda yapacaklarına, kimlerle sosyalleşeceklerine vb. Keşfedecekleri yeni şeyler var, ve sürekli bir ilerleme söz konusu (kariyer yapma, çocuk büyütme vb)!

18 4- Derinlik ve Odak (Depth and Focus)
Önce bir ev edinmeleri gerekiyor ve sonrasında ise yapacaklarına odaklanıyorlar. Ne çalışacaklarına, kariyerlerini hangi alanda yapacaklarına, kimlerle sosyalleşeceklerine vb. Keşfedecekleri yeni şeyler var, ve sürekli bir ilerleme söz konusu (kariyer yapma, çocuk büyütme vb)!

19 5- Arayüz (Interface) Aslında bir arayüzün nasıl çalışacağı konusunda güzel bir örnek oluşturuyor. Kullanıcı kolaylığı sağlıyor. Arayüzü çok basit. Ayrıca daha önce aşina oldukları araçlar örnek alınarak tasarlanmış.

20 5- Arayüz (Interface) Büyük bir çoğunluğu Microsoft Windows arayüzüne benziyor. Fonksiyonel olması bakımından Microsoft Windows’a benzerken görünüş olarak ona benzememektedir. Yani Microsoft Windows davranışlarının yeni bir versiyonu olarak düşünülebilir.

21 6- Kontrol edilen veya Otonom Davranışlar (Controlled Versus Autonomous Behavior
Otonom davranışlarda, oyuncu evi kurup arkasına yaslanıp olan biteni izliyor. Ama oyuncu sadece bunu yapmak istemiyor, doğru yönlendirme yaptığı sürece daha üretken, daha mutlu oluyor.

22 6- Kontrol edilen veya Otonom Davranışlar (Controlled Versus Autonomous Behavior
Bazı şeyleri yapmaya yönlendirebilir. Eve yeni şeyler ekledikçe, yeni görevler aldıkça bunlarla ilgili ya memnun olacak ya da şikayetçi olacaktır. O yüzden genel mutluluğu için evi nasıl kuracağı çok büyük önem teşkil etmektedir.

23 Öğrenilen Dersler! Sims son zamanlarda piyasada olan eşsiz bir oyundur. Belki de Sims hakkında en ilginç şey, bize kendi yaşamımız hakkında öğretiyor olmasıdır.

24 Teşekkürler 


"Game Analysis: The Sims" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları