Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ"— Sunum transkripti:

1 DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ

2 MACHU PICCHU Bulutların arasında gökyüzüne uzanan bir dağın tepesine kurulmuş ,Machu Picchu 1983 yılından beri UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. Günlük 2000 ziyaretçisi vardır… Şehrin yapımı tahmini olarak 25 yıl sürmüştür. Bu antik şehir Perudadır.

3 MACHU PICCHU Ve büyüleyici bir fotoğraf:

4 Dev geçİt İrlanda’nın kuzey sahillerinde yer alan ‘Devler geçidi’ adındaki volkanik oluşum görülmeye değer bir doğa harikası. Volkanik bir patlama sonucu oluşan beşgen şekilli bazalt kolon bulunuyor. Bazalt kolon volkanik kaya kütlesidir.

5 DEV GEÇİT

6 VENEDİK Venedik, kuzeydoğu İtalya’da birbirinden kanallarla ayrılmış ve köprülerle bağlanan 118 adanın üzerine kuruludur. Şehir, kıyı şeridi boyunca uzanan Venetian Lagoon bataklığında, Po ve Piave nehirlerinin deltaları arasına kuruludur.

7 VENEDİK

8 AĞRI DAĞI Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı dağı, 5137 metrelik rakımı ile ülkemizde dağcılık sporunun gelişmesine katkı sağlayan en önemli dağlardandır. Zirvesi dört mevsim boyunca erimeyen kar ve takke buzulu ile kaplı, volkanik bir dağ olan Ağrı Dağı, çeşitli efsanelere konu olmuştur.  Dağın % 35’lik bir kısmı Iğdır ili sınırları içerisinde, geri kalan % 65’lik kısmı Ağrı ili sınırları içerisindedir.

9 Ağri DağI

10 BEACHY HEAD (SAHNE KULESİ)
Beachy Head İngiltere'nin güney sahilinde, Seven Sisters'ın hemen doğusunda, East Sussex'in Eastbourne kasabası yakınlarındaki kalker bir burundur. Denizden 162 metre kadar yükselen burun, Britanya'nın en yüksek kalker uçurumudur.

11 BEACHY HEAD (SAHNE KULESİ)

12 BEYLERBEYİ SARAYI 1861 yılında, Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmaya başlanan saray, son dönem Osmanlı padişahları ve hanedan üyeleri için yazlık saray görevini üstlenmiştir. Saray, muhteşem manzarası, eşsiz işçiliği ve bir döneme tanıklık etme imkanı sunması ile çok önemli bir mirasımız.

13 BEYLERBEYİ SARAYI

14 Rumelİ HİSARI Sarıyer İlçesi sınırları içinde ve bulunduğu mevkiye adını veren hisar, 30 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Anadolu hisarı'nın karşısında İstanbul Boğazı'nın en dar ve akıntılı (600 m.) kısmında inşa edilmiş muhteşem bir anıt-eserdir. Büyük Zağanos Kulesi ile Küçük Zağanos Paşa Kulesi'nde yer alan iki kitabeye göre hisar, takriben dört ay gibi kısa bir sürede yapılmıştır.

15 RUMELİ HİSARI

16 Benİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Dünyada o kadar fazla gezilecek yer vardır ki say say bitmez…Ama merak ettiklerimizi internet ya da kitap ile ulaşabiliriz…


"DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları