Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 İş lemci bilgisayarımızın beynidir tüm i ş lemler ondan sorulur.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " İş lemci bilgisayarımızın beynidir tüm i ş lemler ondan sorulur."— Sunum transkripti:

1  İş lemci bilgisayarımızın beynidir tüm i ş lemler ondan sorulur.

2  Eskiden beri bilgisayarlar, bir sistem performansını etkileyen en önemli bile ş en olarak i ş lemci modeli ve hızı ile satın alınmı ş, böyle adlandırılmı ş tır: Pentium 166 MMX, Pentium III 800 gibi.  Ancak, Pentium i ş lemcilere geçildikten sonra bir sistemin performansını belirlemede (o sistemde yapılacak i ş lere göre) sabit disk ve ekran kartı hızları, RAM miktarı gibi faktörlerin de çok belirleyici oldu ğ u ortaya çıkmı ş tır.

3  İş lemciler saat hızları ile anılırlar (166 MHZ, 633 MHZ, 900 MHZ gibi. ) Ancak bir i ş lemcinin hızını belirleyen asıl faktör o i ş lemcinin mimarisi, yani modelidir. Bu yüzden 100 MHZ saat hızına sahip pentium i ş emci. 100 MHZ saat hızına sahip 486 i ş lemciden daha hızlıdır.

4  Aynı ş ekilde Pentium II’lerden daha dü ş ük bir model sayılan celeron i ş lemcilerin bir kısmında üzerinde l2 ön bellek bulunmadı ğ ı için aynı iç hıza sahip Pentium II lerden, hatta bazı i ş lemcilerden yine kendisiyle aynı hızdaki Pentium MMX i ş lemcilerden daha yava ş tır. İş lemci PC İŞ LEMC İ LER İ N GEL İŞİ M İ B İ R İ NC İ NES İ L İŞ LEMC İ LER İ K İ NC İ KU Ş AK İŞ LEMC İ LER ÜÇÜNC Ü KU Ş AK İŞ LEMC İ LER

5


" İş lemci bilgisayarımızın beynidir tüm i ş lemler ondan sorulur." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları