Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Rabia Ayşenur Kurnaz

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Rabia Ayşenur Kurnaz"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Rabia Ayşenur Kurnaz
MATEMATİK TABU OYUNU Hazırlayan: Rabia Ayşenur Kurnaz

2 Öcelikli Kapsam Alanı Bu materyal 5. sınıftan 8. sınıfa bir çok konunun değerlendirilmesinde kullanılabilir. Bir bakıma genel değerlendirme olarak da düşünülebilir. Kısaca öğrenim alanının 5-8 olduğunu söyleyebiliriz

3 Oyunun Amacı Oyun öğrenciye 8. sınıfa ulaşıncaya kadar öğrendiği gerek temel bilgiler gerek yeni bilgilerin genel anlamda değerlendirilmesidir. Öğrencinin kendini ifade edebilmeyi öğrenmesine imkan sağlamak. Matematiksel terimlerin farklı yollardan da anlatılabilirliğini anlamasına yardımcı olmaktır.

4 Oyunun İçeriği Oyun kişilik sınıflarda gruplar halinde oynanabiliyor. Oyunda; Bir adet katlanabilir tabu yol haritası 4 adet piyon 1 adet tabu kuklası Her bir renkten 15 er adet olmak üzere sarı mavi ve yeşil 3 çeşit kart türü var. 3 dakikalık bir kum saati

5 Oyunun Oluştulacağı Yapı Malzemeleri
Katlanabilir tabu yol haritası sunta (tahta)dan üst üste katlanabilir şekilde dört parçadan oluşacak. Bu parçalar arasına kumaş ile tahtaya zımbalanacak şekilde oluşturulacak. Ardından başka bir kumaşa tasarlanmış olan haritanın resmi bastırılıp katlanabilir tahtalara monte edilecek. Piyon olarak evlerde dekor amaçlı kullanılan biblolar kullanılacak. Tabu kuklası ise kumaş ve elyaf pamuk kullanılarak el işi olacak sekilde tasarlanacak.

6 Oyunun Oluşturulacağı Yapı Malzemeleri
Oyun kartları ise her biri A5 boyutunda renkli kalın kartonlar olup sarı mavi ve yeşil olmak üzere 3 tip olacak. Kum saati hazır olarak temin edilecek.

7 Oyun Nasıl Oynanır? Oyunumuz kişilik gruplar halinde oynanabilir. Oyuna başlayan gruptan bir kişi tahtaya gelerek grup arkadaşlarına belirli süre içinde seçtiği karttaki matematiksel ifadeleri anlatmaya yada kartta yazan matematik sorularını çözdürmeye çalışacaktır. Zaman dolduğunda bilebildikleri kadar haritada ilerleyip ardından diğer gruplara söz hakkı tanıyacaklar.

8 Oyun Nasıl Oynanır? Mavi kartlar kartta yazanı yasaklı kelimeleri kullanmadan sözlü olarak ifade etmeleri gerektiğini belirtmekte. Yeşil kartlar kartta yazan şekilli soruyu tahtaya çizerek grup arkadaşalrına çözdürmeye çalışmaları gerektiğini söyler. Eğer seçtiği yeşil kart kukla kullanmasını söylüyorsa öğrenci konuşmadan kukla kullanarak grup arkadaşlarına kartta yazanı ifade etmelidir.

9 Oyun Nasıl Oynanır? Sarı kartlar ise kartta yazan matematiksel problemleri, cebirsel ifadeleri vs. okuyarak arkadaşlarının çömesi gerektiğini söyler. Aldığı kartta sorunun cevabı yazmakta ancak öğrenci cevap ile ilgili kopya vermemelidir. Gelen cevaplara evet yada hayır diyerek değerlendirmelidir.

10 Temsili Tabu Yol Haritası

11 Temsili Grup Piyonları

12 Temsili Tabu Kuklası

13 Temsili Oyun Kartları

14 Örnek Bir Oyun Kartı

15 Temsili Kum Saati


"Hazırlayan: Rabia Ayşenur Kurnaz" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları