Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

130 Maddeden oluşmaktadır

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "130 Maddeden oluşmaktadır"— Sunum transkripti:

1

2 130 Maddeden oluşmaktadır
Gelir vergisi, Kurumlar vergisi , Özel iletişim vergisi ve Motorlu Taşıtlar vergisi gibi bir çok vergide artış öngörülmektedir.

3 MOTORLU TAŞIT VERGİLERİ
tarihinden önce kayıt ve tescil edilen otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi tutarları yüzde 40 oranında artırılıyor tarihinden itibaren kayıt ve tescil edilecek otomobillerde vergi tutarları yüzde oranında artırılıyor

4 Motorlu Taşıt Vergilerinde Artış
1-3 yaş arası araçların vergisi 1300 cc’nin altındakiler için 646 liradan 904 liraya çıkacak. cc arasındaki araçların vergisi 1035 liradan 1449 liraya, cc arasındaki araçların vergisi de 1827 liradan liraya yükselecek. Yeni düzenlemeyle 1-3 yaş arasındaki otomobillere 2018’den itibaren 258 TL ile 9 bin 434 TL arasında MTV zam gelecek.

5 Engelli Araçlarında Ötv
Engellilere sağlanan ÖTV'siz binek aracı alma imkanı vergisiz fiyatı 70 bin TL'nin altına olan araçlarla sınırlandırılıyor.

6 ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ Cep telefonu görüşmelerinden yüzde 25, sabit telefon görüşmelerinden yüzde 15 ve data ve internet hizmetlerinden yüzde 5 alınan özel iletişim vergisi, yüzde 7.5 olarak tek oranda düzenleniyor.

7 Gelir vergisi tarifesinde üçüncü dilimdeki %27 olan oran %30’a çıkarılıyor
Ücret gelirleri için tarihinden, Diğer gelirler için ise tarihinden geçerli olmak üzere gelir vergisi tarifesinin üçüncü diliminde yer alan gelirler için vergi oranı %27’den %30’a çıkarılıyor.

8 Ücretler için Gelir vergisi oranlarında değişiklik
Gelir vergisi tarifesinde üçüncü dilimdeki yüzde 27 olan oran yüzde 30'a çıkarılıyor. Bu vergi artışı, iş yerleri ile brüt ücret üzerinden iş akti imzalayan çalışanların maaşlarında da düşüşlere neden olacak. Düşüş ağırlıklı olarak yüksek gelir grubunda yaşanacak ancak orta gelir düzeyindekiler de artıştan etkilenecek .

9 Ücretler için Gelir vergisi oranlarında değişiklik
İş sözleşmesini net ücret üzerinden yapmış olan çalışanlar, vergi oranı artışından etkilenmeyecek, vergi artışı işverenin üzerinde kalacak. Brüt ücret üzerinden sözleşme yapan çalışanlar vergi oranı artışından ücret seviyesine bağlı olarak etkilenecek. Yaklaşık TL ve altında brüt ücret alan çalışanlar vergi oranı artışından etkilenmeyecek, bu rakamın üzerinde ücret alanlar, ücretin tutarına bağlı olarak artıştan etkilenecek."

10 Dağıtılmayan kurum karlarına, bu karları üzerinden %1 vergi getiriliyor
Şirketlerin elde ettikleri karlardan ortaklarına dağıtmadıkları kısım için hali hazırda gelir vergisi kesinti yapılmamaktadır. Yapılan düzenleme ile sermayeye eklenen kar payları hariç, dağıtılmayan karlardan % 1 oranında gelir vergisi stopajı yapılması öngörülüyor

11 Kira gelirlerinin beyanında kira gelirinden %25 oranında uygulanmakta olan götürü gider oranı %15’e düşürülüyor Kira geliri elde edenler, elde ettikleri geliri beyan ederken yıl içinde yaptıkları giderlere karşılık gelirlerinin %25’i oranında götürü gider indiriminden yararlanabiliyorlar. Yapılan düzenleme ile bu oran %15’e düşürülüyor. Kira geliri elde edenlerin gerçek gideri daha fazla ise her halükarda gider olarak indirmeye devam edebilecekler.

12 Emlak Vergisi Artışına Çözüm Getiriliyor
2018 yılı için takdir edilen asgari arsa ve arazi metrekare birim değeri, 2017 yılı değerlerinin yüzde 50’sinden fazla ise, 2018 değerlerinin hesabında, 2017 yılı uygulanan değerinin yüzde 50 fazlası dikkate alınacak döneminde de aynı esas uygulanacak.

13 FİNANS SEKTÖRÜNDE KURUMLAR VERGİSİ ARTIŞI
Bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri, finansman şirketleri, ödeme ve elektronik para kuruluşları, yetkili döviz müesseseleri, varlık yönetim şirketleri, sermaye piyasası kurumları ile sigorta ve reasürans şirketleri ve emeklilik şirketleri için kurumlar vergisi oranı yüzde 22’ye çıkartılıyor.

14 Taşınmaz satışından doğan kazançlarda istisnaya daraltma
Tasarıyla, kurumların iki tam yıl süreyle aktifl erinde yer alan taşınmazların satışından doğan kazançlarına uygulanan istisna, kazancın yüzde 75’inden yüzde 50’sine indiriliyor.

15 Osb kanunu ile ilgili

16 Kooperatifleri ilgilendiren hususlar


"130 Maddeden oluşmaktadır" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları