Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARDUİNO PLATFORMU Arduino Çeşitleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARDUİNO PLATFORMU Arduino Çeşitleri."— Sunum transkripti:

1 ARDUİNO PLATFORMU Arduino Çeşitleri

2 Arduino’nun bir çok çeşidi vardır
Arduino’nun bir çok çeşidi vardır. Nasıl bir projede kullanacağınıza göre değişiklik gösterir. Bu çeşitler fonksiyonlarına göre değişiklik arz eder. İnternet üzerinden yapılacak bir uygulama için ayrı Arduino çeşidi olduğu gibi, bluetooth uygulamaları için ayrı bir Arduino, wireless, GSM, RF uygulamaları için başka Arduino’lar vardır.

3 Arduino Mega 2560 Arduino LilyPad Arduino UNO Arduino Leonardo Arduino Due Arduino Esplora R-Arduino Arduino Mini Arduino Pro Mini Arduino Nano Arduino Mega ADK Arduino Ethernet Arduino BT(Bluetooth) Arduino Fio

4 Arduino temel olarak nedir ve onunla neler yapabiliriz?
Kolay bir şekilde çevresiyle etkileşime girebilen sistemler tasarlayabileceğiniz  Açık kaynaklı bir geliştirme platformudur.  Arduino kartları üzerinde Atmega firmasının 8 ve 32 bit mikrodenetleyicileri (arduino due) bulunur.  Arduino kütüphaneleri ile mikrodenetleyicileri kolaylıkla programlayabilirsiniz.  Analog ve dijital girişleri sayesinde analog ve dijital verileri işleyebilirsiniz.  Sensörlerden gelen verileri kullanabilirsiniz  Dış dünyaya çıktılar (ses, ışık, hareket vs…) üretebilirsiniz.

5 Arduino İle Örnek Projeler
1) Kalem israfı saat

6 2) Kameralı NOKİA 3310

7 3) Çay Karıştırıcısı

8 4) Temaslı Online Santraç

9 5) Oyun Sehpası

10 Arduino Kurulumu Ve Test

11

12 Windows Üzerinde Kurulum

13

14

15

16

17

18 MAC OS X Kurulumu

19

20 Linux Kurulumu

21

22

23

24 İlk Programın Çalıştırılması
Arduino’ya program atmak için ilk olarak bilgisayarımıza bağladığımız Arduino’yu ve bağlantı portunu Arduino program menüsünden seçmemiz gerekiyor. Bunun için sırayla şu adımları izleyebiliriz:

25 a) İlk olarak, programı açıp şu ekranı görüyoruz

26 Hemen ardından, Tools menüsü altında Serial Port seçeneğine gelip bağladığımız port’un yanında tik işareti yoksa tıklayıp işaretliyoruz. Genelde tek port gözükeceği için burada seçim hakkınız olmayacak. Birden çok seri port olduğu durumlarda Arduino’nuzu söküp takarak hangi port değişiyorsa onu seçmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. b) İkinci aşama olarak, kullandığımız Arduino modelini tanıtıyoruz. Onun için de şu ekrandan elinizdeki Arduino modelini seçmeniz gerekiyor.

27 Bu seçenekler arasından da elimizdeki Arduino modelini seçtikten sonra, Arduino üzerinde bulunan örnek programlardan LED yakıp söndüren basit uygulamayı deneyebiliriz.

28 Bu ekranda Blink seçeneğine tıklıyoruz ve önceden yazılıp test edilmiş basit bir kod karşımıza geliyor. Şöyle bir ekran olmalı

29 Arduino Seri İletişim Arduino UNO’nun 0 ve 1 dijital pinleri doğal donanım seri iletişim yeteneğine sahiptir. Serial.write(), Serial.print(), Serial.println() komutlarını kullanarak göndereceğiniz seri veriyi; Arduino IDE üzerinden Tools-> Serial Monitor kullanarak yada bu pinlere bağlayacağınız bir kablo ile bilgisayarınız üzerinden izleyebilirsiniz. Seri iletişim çift yönlü olduğundan Arduino’nuza bilgisayarınızdan da bilgi gönderebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta; setup() içerisinde tanımladığınız Serial.begin(9600); satırı ile bilgisayarınızın ayarları ile aynı olması. putty veya benzeri bir program seri porttan veri okumanız için yeterli olacaktır. Arduino’muzu bilgisayar ile haberleştirerek, 5 nolu pinin durumunu bilgisayarda görmek için aşağıdaki kurulumu yapabiliriz

30 Yukarıdaki bağlantı şekline göre Arduino üzerindeki 5 nolu dijital pin’in değerini seri arabirim üzerinden okumak için aşağıdaki programcığı kullanabiliriz.

31 Peki, bu iletişimi çift taraflı hale getirmek istersek önceki donanım kurulumunu aşağıdaki şekilde değiştirip, resmin hemen altında yer alan kodu kullanarak bilgisayardan gelen veriye göre led’imizi yakabiliriz. Led’i yakmak için SPACE tuşunu kullanınız.

32 Kendimizi geliştirmek için neler yapabiliriz
Arduino ile aslında pek çok elekronik uygulamayı geliştirebiliriz. Tabi ki bir ay robut’u yapamayız ama gerekli bilgi ve tecrübe ile basitinden bir quad-capter yapabiliriz.

33 Arduino kısaca bir elektronik beyin diyebiliriz.
Sınırlarımız:Windows, Linux, Androis gibi işletim sistemleri kuramayız. Sınırlarmız tamamen 1 ve 0 yazan 16Mhz’lık işletimden ibaret neler yapabiliriz? Arduino kısaca bir elektronik beyin diyebiliriz. =

34 GRUP ÜYELERİ NUMARASI ADI SOYADI 2067150050 OĞUZHAN ETEŞ 2067130047
MUHAMMED ERİŞ İLHAN ŞAHİNER MUHAMMED MUSTAFA ARAÇ


"ARDUİNO PLATFORMU Arduino Çeşitleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları