Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tablo Okumayı ve yorumlamayı öğrenelim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tablo Okumayı ve yorumlamayı öğrenelim"— Sunum transkripti:

1 Tablo Okumayı ve yorumlamayı öğrenelim
Hikmet SIRMA

2 Sınıf başkanlığı seçim sonuçları tablosu
ADAYLAR OY SAYISI Umut 13 Berk 22 Aysun 4 En çok oyu kim almıştır? Berk En az oyu kim almıştır? Aysun Sınıf başkanı kim seçilecektir? Berk

3 Sevdiğimiz meyvelerin tablosu
Sayısı Elma 10 Erik 5 Kiraz 20 Nar 3 Kiraz En çok sevilen meyve hangisidir? En az sevilen meyve hangisidir? Aysun 5+3=8 Erik ve nar sevenlerin toplamı kaç kişidir?

4 Bahçemizdeki çiçeklerin tablosu
ÇİÇEK ADLARI SAYISI Gül 8 Menekşe 10 Lâle 20 Zambak 13 Bahçedeki tüm çiçeklerin sayısı kaçtır ? Güller zambaklardan kaç eksiktir? Kaç menekşe daha olsaydı lâlelerle eşit olurdu?

5 …………………………..tablosu NÜFUS
SAYI ………………… …… …………………. ….... TOPLAM Mahallemizde yapılan nüfus sayımında 45 bayan, 67 erkek,18 çocuk yaşadığı tesbit edildi. Bu verileri tabloya yazarak gösteriniz.

6 ……………………………………tablosu
BALIK ADLARI SAYISI ………………. …….. ……………….. ……. ………………… ……... Balıkçı Ali dayının kayığında 23 hamsi, 37 İstavrit,15 tane de mezgit balığı vardı. Bu bilgileri kullanarak bir tablo oluşturunuz.

7 Tablodaki bilgiler bizim orada yazılanları hemen okumamızı ve anlamamızı yarar.
Tabloyu okuyabilen ve tablo çizebilenler ileride benzer konularda pek çok tablo ile karşılaştığında o tabloları kolayca okuyabilirler. KUŞLAR SAYISI ………………. …….. ……………….. ……. ………………… ……...


"Tablo Okumayı ve yorumlamayı öğrenelim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları