Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU"— Sunum transkripti:

1 BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU
Antivirüs Nedir ,Antivirüs Çeşitleri Ahmet Çatalbaş

2 Antivirüs Nedir? Antivirüs programı, virüslere karşı yazılmış, temizleme, kurtarma işlemlerini yerine getiren koruyucu programlara verilen genel isimdir.

3 Antivirüs programı ne işe yarar?
Antivirüs programları virüsleri bulmak, altına almak/silmek için çeşitli yöntemleri izlerler. Bu yöntemler antivirüs programlarının çalışma hızını ve prensiblerini belirler.

4 İşlevleri Nelerdir? -Tarama, -Temizleme, -Kurtarma, -Koruma. gibi sıralayabiliriz.

5 Tarama Bu bölümde bilgisayarında belirttiğiniz klasörler ( alt klasörler ) / sürücüler taranır.Tarama seviyesi kullandığınız antivirüs yazılımına göre değişiklik gösterebilir.

6 Temizleme Bu bölümde ise taranan dosyalar üzerinde tespit edilen spy, malware, worm gibi zararlı olan yazılımlar temizlenir.Kullandığınız antivirüs yazılımına göre taranan dosyalar arasındaki zararlı yazılımlar ( otomatik ) olarakta silinebilir.

7 Kurtarma Kurtarma da ise virüs tespit edilen, fakat virüs olmadığına kanaat getirdiğiniz dosyalarınız eğer ki silindiyse Antivirüs yazlımınızın karantina bölümünden tekrar geri alabilirsiniz.

8 Koruma  Sisteminizin sürekli olarak güvende olması için koruma aktif olmalıdır.Antivirüs yazılımlarının sürekli güncellenen veritabanlarında güncel malwareler tespit edilmektedir.Bu yüzden güncellemeleri ihmal etmeyin.

9 Türkiye' de en çok indirilip kullanılan antivirüs programları nelerdir?
1. avast! Free Antivirüs 2. ESET NOD32 Antivirüs 3. AVG Antivirüs Free 4. ComboFix 5. Avira Free Antivirüs

10 Bir antivirüs programının iyi olması için sahip olması gereken özellikler nelerdir?
· Sürekli güncel olmalıdır. · Güvenilir ve kaliteli bir program olmalıdır. · Sağlam bir alt yapısı olmalıdır. · Gelişmiş özelliklere sahip olmalıdır...

11 Antivirüs programları neden sürekli güncellenir?
Günümüzde dünyada yaklaşık her gün tonlarca virüs çıkıyor. Bu virüsler yüzünden sistem güvenliğinin tehlikeye atılmaması için virüslere karşı engeller koyarak güncelleştirmiş oluyorlar.

12 Antivirüs programlarının fiyatlarını belirleyen unsurlar nelerdir?
. Sık güncellenmesi · Alt yapısı · Güvenilir olması · Virüslere karşı iyi koruması · Programın yaptığı şöhret  · Bilindik bir şirketin programı olması · Program arayüzünün kolay ve tasarımı güzel olması

13 Dinlediğiniz için teşekkürler...


"BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları