Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yenilikci İNTERNET KULLANIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yenilikci İNTERNET KULLANIMI"— Sunum transkripti:

1 Yenilikci İNTERNET KULLANIMI
Ş F E D İ N ! Yenilikci İNTERNET KULLANIMI W W W İstanbul / Ağustos 2016

2 Merhaba! Ben Adil Tugyan eTwinning Rize İl Koordinatörü
Bana Facebook, ulaşabilirsiniz !

3 Yenilikçi İnternet Kullanımı
My First Template Yenilikçi İnternet Kullanımı Workshop İçeriği İnternet Nedir? ARPANET ten CORTANA ya Zaman Çizgisi İnternet ve İletişim Gerçek Zamanlı ve Süreli Online İletişim İnternet ve Bilgiye Erişim Bookmarking ( İmleme ) Farklı Arama Motorları ve İmleme Nedir ? İnternet ve İçerik Geliştirme Online İçerik Geliştirme ve Bir Araya getirme Internet ve İşbirliği Hızlı ve güvenli online işbirliği İnternet ve Değerlendirme Online Derğerlendirmeler, sınavlar, formlar, quizler hazırlama. İnternet ve Yaratıcılık Beceri geliştirme

4 Son 24 saat içinde interneti ne için kullandınız ?
Today’s MEET

5 ARPANET ten Cortana ya Nereye Gidiyoruz ? Linkedin

6 İnternetin bu önlenemeyen gelişimi bir ‘Tekillik’ Singularity Oluşturdu.
Bu gelişimi alanımda nasıl kullanabilirim…. ?

7 Bilgiye Erişim ve İmleme ( Bookmarking )
Yenilikçi İnternet InstaGork İnternet tabanlı resim, video makalelere ulaşabileceğiniz interaktif bir arama motoru. Infotopia Sanat, Sosyal bilimler,Sosyal konular,Sosyal problemler ve Tarih konusunda aramalar yapılabilir. 03 04 02 Wolfram Alpha Bir Hesap makinesi ve bir Ansiklodedi. STEM çalışmaları yapan kişilerin yanısıra, öğrenci ve öğretmenler için oldukça yararlı bir platform. Mymunka Çocuklar için tasarlanmış güvenli ve eğlenceli bir arama motoru. 01 05 Google Knowledge Graph Standart arama çubuğunun kullanarak daha gelişmiş bir arama seçeneği sunar. Canlı veya online anlatım videoları, ders planları ve interaktif sınıf materyalleri sunar. KidRex Öğrenciler için harika ve güvenli bir arama motoru. Görsellik açısından da oldukça başarılı. 06

8 Kendinize online bir kaynak kütüphanesi Oluşturun
My First Template İmleme ( Bookmarking ) Kendinize online bir kaynak kütüphanesi Oluşturun StumbleUpon En iyi imleme alanlarından biri Video ve resim desteğine sahip. Reddit Kendi stiline sahip internetin ön sayfası olarak adlandırılan Digg.com a benzeyen bir imleme platformu. Scoop.it İş eğitim ve akademik alanlarda kullanılan kullanımı kolay bir imleme alanı. Delicious Oldukça başarılı ve çok kullanılan imleme alanlarında biri ve yakında yeni özellikler eklenecek. Bookmark; internet ortamında beğendiğiniz yazı, sayfa, resim veya video gibi bir içeriği saklamak demektir.

9 Online takım Çalışması
My First Template İnternet ve İşbirliği Online takım Çalışması RealTimeBoard Kalabalık gruplar ile işbirliği yapabileceginiz bütün medya formatlarını destekleyen beyaz tahtanız. HackPad Birçok medya formatını destekleyen işbirlikci bir platform. /p/t3xDaxh4SX TUZZit Resim video text yazı ve döküman formatlarını destekleyen grup calışma aracı. PrimaryPad Öğretmenlerin ve öğrencilerin ortaklaşa calışmasına olanak sağlayan online bir kelime işlemcisi . Sohbet fonksiyonuna da sahip. .

10 Güvenli ve Kesintisiz İletişim
My First Template İnternet ve İletişim Güvenli ve Kesintisiz İletişim Vialogue ooVoo Paltalk Web ve Mobil Sohbet MailVu and video R’HUB Webinar ve web conferans Video and Dialogue Grup video sohbet

11 İnternet ve İçerik Geliştirme
Herşeyin İnterneti 01 Bir hikaye oluşturalım Mystory Book Bütün içeriği ile bir hikaye kitabı oluşturun. Öncelikle 02 Ghost / Strikingly / Sway Çalışmalarınızı sergilemek ve yaygınlaştırmak için bir blog oluşturun. Ne tür bir aktivite yapacagınıza karar verin ! 03 Knovio / Prezent.it / Projeqt / Emaze Daha gözalıcı sunular oluşturun. PPT sunularınızı daha interaktif hale getirin. Kullanacağınız aracı ona göre belirleyin ! 04 Creately / Plotly / Rawshorts / Magisto / IgniteCast / Wideo.co Diyagramlar, infografik Tablolar, klipler ve videolar oluşturun. Yaratıcılığınızı kullanın !

12 İnternet ve Ölçme / Değerlendirme
Biçimlendirici Değerlendirme Quizlet Quiziz Jeopardy Labs Kwiksurveys Eğitimciler tarafından en yaygın olarak kullanılan bir quiz aracı. Sınıf oluşturup öğrencilerin kişisel değerlendirmeler yapmasını sağlayabilirsiniz. Kahoot için alternatif oyun tabanlı değerlendirmeyi destekleyen eğlenceli bir araç Oyun ile öğrencilerinizin konu bilgisini ölçün. jeopardylabs.com/play/etwinning-jeopardy Online quizler, anketler, oylamalar yapabileceğiniz sınırsız ücretsiz bir araç.

13 İnternet ve Yaratıcılık
My First Template İnternet ve Yaratıcılık Online Beceri Geliştirme Incredibox Online bir müzik oluşturma 01 Müzik içeriklerinden en iyi şekilde yararlanmanın yolu sürekli kendimizi bu konuda güncel tutmak ile mümkün olabilir. İnternet Arcademic skill Builder / ABCya Funbrain Eğitici okul derslerine ve seviyelerine göre geliştirilmiş oyun siteleri. 02 Oyun 03 Resim Comicmaster / Pixton / Canva Çizgi roman, avatar ve etkileyici posterler oluşturabileceğiniz online araçlar.

14 My First Template VE Sorular Cevaplar

15 Hoşça kalın Teşekkürler !


"Yenilikci İNTERNET KULLANIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları