Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ecz. Deniz YURDAKUL Ecz. Mürşit KOÇTÜRK Ecz. Bekir BALİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ecz. Deniz YURDAKUL Ecz. Mürşit KOÇTÜRK Ecz. Bekir BALİ."— Sunum transkripti:

1 Ecz. Deniz YURDAKUL Ecz. Mürşit KOÇTÜRK Ecz. Bekir BALİ

2

3 Maxilact Süt Arttırıcı

4 Maxilact Süt Arttırıcı
Kimyon- Carum carvi Anason- Pimpinella anisum Rezene- Foeniculum vulgare Papatya- Matricaria chamomilla

5 Kimyon- Carum carvi Spazmolitik Karminatif
Halk arasında süt arttırmak için de kullanılır. Major etken maddesi “carvon”dan dolayı lactagog yani süt artırıcı etkiye sahiptir. Ayrıca carvon ve limonen den dolayı mide ve bağırsak gazlarının sebep olduğu spazmların tedavisinde kullanılır. Bileşeni : carvon, limonen

6 Anason- Pimpinella anisum
İçerisinde yer alan “ anetol “ etken maddesinden dolayı dopamin reseptörlerini bağlayarak prolaktin sentezini, dolayısıyla süt salınımını hızlandırır.

7 Rezene- Foeniculum vulgare
Etken madde olarak anasona benzer yapıdadır. Sedatif etkisinden dolayı anneyi rahatlatarak stres faktörlerini ortadan kaldırır. Dolaylı olarak süt salınımını hızlandırır.

8 Papatya- Matricaria chamomilla
İçerisinde apigenin ve türevleri mevcuttur. Spazm çözücü ve sedatifdir. Annenin stres faktörlerinden korunmasına yardımcı olarak rahatlamasını sağlar.

9 Maxilact Süt Arttırıcı
Prolaktin sentezini arttırarak süt salgılanmasının artmasına yardımcı olur. Süt salgılanmasını engelleyen faktörleri ortadan kaldırır. İçeriğindeki özellikle kimyon vasıtasıyla annenin gaz probleminin çözülmesine yardımcı olur. Stresi doğal yollarla ortadan kaldırarak rahat bir emzirme dönemi geçirmeyi sağlar. Anne sütü vasıtasıyla bebeğin gaz ve uyku problemini çözmeye yardımcı olur Günde 3 kez 1 bardak sıcak su içerisinde hazırlanarak tüketilebilir .

10 Günde 3 kez 1 bardak sıcak su içerisinde hazırlanarak tüketilebilir .

11 Neden MAXİLACT ? Bitki harici hiçbir madde,ürün içermez.
Gazi Üniversitesi Laboratuvarlarında analiz edilmiştir. Şeker içermediği için doğum sonrası zaten kilo problemi yaşayan anneler için kilo alma riski oluşturmaz. Etken maddelerin uçmaması ve nem kapmaması için aluminyum ambalaj içermektedir. Kullanım dozları tek tek paketlendiği için son kullanma tarihine kadar etkisini korur.

12 Sağlıklı Günler Dileriz


"Ecz. Deniz YURDAKUL Ecz. Mürşit KOÇTÜRK Ecz. Bekir BALİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları