Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DELİCİ GÖĞÜS YARALANMALARINDA İLKYARDIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DELİCİ GÖĞÜS YARALANMALARINDA İLKYARDIM"— Sunum transkripti:

1 DELİCİ GÖĞÜS YARALANMALARINDA İLKYARDIM

2 Göğsüne 2 metrelik boru saplandı
Vücuduna 2 metre demir boru saplanan genç hayata tutunmayı başardı.

3 AMAÇ:Delici göğüs yaralanmalarında ilkyardımı uygulayabilme
ÖĞRENME HEDEFLERİ: Delici göğüs yaralanmalarında ortaya çıkabilecek sorunları sayabilme Delici göğüs yaralanmalarında ilk yardım basamaklarını uygulayabilme

4 Delici Göğüs Yaralanmaları
Göğsün içine giren cisim, akciğer zarını ve akciğeri yaralar. Bunun sonucunda şu belirtiler görülebilir: Yoğun ağrı Solunum zorluğu Morarma Kan tükürme Açık göğüs yaralanması (Göğüsteki yarada nefes alıyor görüntüsü)

5 Delici Göğüs Yaralanmalarında İlkyardım
Hasta/yaralının bilinç kontrolü yapılır, Hasta/yaralının yaşam bulguları değerlendirilir (ABC), Yara üzeri, plastik poşet/naylon vb. sarılmış bir bezle kapatılır, Nefes alma sırasında yaraya hava girmesini engellemek, nefes verme sırasında havanın dışarı çıkmasını sağlamak için yara üzerine konan bezin bir ucu açık bırakılır,

6 Delici Göğüs Yaralanmalarında İlkyardım
Hasta/yaralı bilinci açık ise yarı oturur pozisyonda oturtulur, Ağızdan hiçbir şey verilmez, Yaşam bulguları sık sık kontrol edilir, Açık göğüs yaralanmasında şok ihtimali çok yüksektir. Bu nedenle şok önlemleri alınmalıdır. Tıbbi yardım istenir (112).

7 ÖZET Delici göğüs yaralanmalarında yara üzeri, plastik poşet/naylon vb. sarılmış bir bezle kapatılır, Yaşam bulguları sık sık kontrol edilir Tıbbi yardım istenir (112).


"DELİCİ GÖĞÜS YARALANMALARINDA İLKYARDIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları