Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAZANIMLAR 1 . Arasında fiziksel temas sonucu ortaya çıkan kuvvetleri “temas kuvvetleri” olarak be- lirler. 2.Fiziksel temas olmadan da cisimlere bazı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAZANIMLAR 1 . Arasında fiziksel temas sonucu ortaya çıkan kuvvetleri “temas kuvvetleri” olarak be- lirler. 2.Fiziksel temas olmadan da cisimlere bazı."— Sunum transkripti:

1

2 KAZANIMLAR 1 . Arasında fiziksel temas sonucu ortaya çıkan kuvvetleri “temas kuvvetleri” olarak be- lirler. 2.Fiziksel temas olmadan da cisimlere bazı kuvvetlerin etki edebileceğini fark eder. 3. Kuvvetleri, “temas gerektiren kuvvetleri” ve “temas gerektirmeyen kuvvetler” olarak sınıflandırır

3 hareket Bir cismin, durağan bir noktaya göre durumunun ya da yerinin değişmesine hareket denilmektedir.

4

5 Hareket Çeşitleri 1 - Çizgisel hareket 2- Dönme hareketi

6 1 — Çizgisel Hareket: Bu çeşit harekette hareket eden cisim bir çizgi üzerinde ilerler. Demiryolu üzerinde ilerliyen bir tren, vinçle kaldırılan bir yük çizgisel hareket yapar. Bu sırada cismin üzerinden gittiği çizgiye «yörünge» denir. Bir top mermisi topun ağzından çıktıktan sonra havada yörüngesine uygun olarak yol alır, gene yörüngesine uygun olarak yere düşer. Yörüngesi üzerinde ilerleyen bir cisme «çizgisel hareket ediyor» denir

7 2. — Dönme Hareketi: Ekseni çevresinde dönen bir gramofon plağı da hareket ederse de bu hareketi sırasında bir noktadan kalkıp başka bir noktaya gitmez, bir yörünge üzerinde ilerlemez. Bu çeşit harekete de «dönme hareketi» denir.

8 Cisimlerin hareketi düzgün olup olmamasına göre de ikiye ayrılabilir:
1) Düzgün hareket; 2) Düzgün olmayan hareket.

9 Düzgün Hareket. — Cismin bütün hareketi sırasında hızı değişmeyip sabit kalıyorsa bu çeşit harekete «düzgün hareket» denir. Bir otomobilin düzgün hareket yapabilmesi için meselâ hep saatte 60 kilometrelik bir hızla gitmesi gereklidir.

10 Düzgün Olmayan Hareket
Bir cismin hareketinde hızı hep aynı kalmayıp değişiyorsa o cismin hareketi artık düzgün hareket değildir

11 İnsan ve Hayvanlarda Hareket Kaç Türlüdür?
1- İsteyerek yapılan hareketler. 2- İstediğimiz dışında yapılan hareketler

12

13 KUVVET F” ile gösterilir. Vektörel (yönlü) bir büyüklüktür.

14 Kuvvetin Etkileri Nelerdir?

15 Bileşke Kuvvet Nedir? Bir cisme uygulanan birden fazla kuvvetin yapmış olduğu etkiyi tek başına yapan kuvvete bileşke kuvvet denir.

16

17 Kuvvetin gösterilebilmesi için 4 elemanının bilinmesi gerekir. Bunlar;
1. Kuvvetin uygulama noktası, 2. Kuvvetin doğrultusu, 3. Kuvvetin yönü, 4. Kuvvetin büyüklüğü (şiddeti) dür.

18 150301018 YUSUF GÜNEL 150301009 İLETİŞİM:gunel.yusuf1@gmail .com
HAMZA KUNUT YUSUF GÜNEL .com

19 TEŞEKKÜRLER


"KAZANIMLAR 1 . Arasında fiziksel temas sonucu ortaya çıkan kuvvetleri “temas kuvvetleri” olarak be- lirler. 2.Fiziksel temas olmadan da cisimlere bazı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları