Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
Yoğurt sütüne uygulanan işlemler
2
Temel kriter
3
Yağ standardizasyonu Yağsız yoğurt <%0.15 Az yağlı yoğurt <%1.5
Yarım yağlı yoğurt >%1.5 Yağlı yoğurt >%3.0 Tam yağlı yoğurt >%3.8
4
Yağ standardizasyonu Separasyonm ile hesaplanan miktarda kremanın sütten uzaklaştırılması Süte istenilen miktarda süt yağı ilave edilmesi
5
Pearson’s kare metodu
8
Direkt süt yağı standardizasyonu
9
Kurumadde standardizasyonu
12
Kurumadde artırımı mı? protein artırımı mı?
13
Kurumadde standardizasyonu
Kaynatma Süttozu ilavesi Yayıkaltı tozu ilavesi Peyniraltı suyu tozu ya da konsantresi ilavesi Serum proteini tozu ya da konsantresi ilavesi Kazeinat katımı Evaporasyon Membran teknikleri i Ultrafiltrasyon ii. Ters osmoz
14
Kurumadde artırım yöntemlerinin süt bileşenleri üzerine etkileri
15
Süttozu ilavesi
16
İlave edilecek süttozu miktarının hesaplanması-yöntem I
17
İlave edilecek süttozu miktarının hesaplanması-yöntem II
%1’lik süttozu ilavesi ile laktodansimetre değeri 3.14 birim artmaktadır. Buna göre;
19
Peyniraltı suyu bazlı kurumadde artırımı
Pas tozu katım oranı %1-2’yi aşmamalıdır. Yüksek tuz içeriğine karşı UF/DF yöntemi ile işlem görmelidir Pas ya da serum proteini konsantratı katım oranı %25’i aşmamalıdır Serum proteinlerinin kritik flokülasyon sıcaklığı 82 C’dir. Serum proteini tozu ve yoğurt sütü ayrı ayrı ısıl işleme tabi tutulmalıdır
20
Kazeinat katımı Viskozitede artış sağlannmaktadır
Yüksek katım oranlarında srum ayrılması tetiklenmektedir Kazeinatların serum proteini bazlı ürünlerle beraber kullanımı önerilmektedir
21
Evaporasyon Düşük basınç (-0.5/-0.6 bar) C
22
Vakum evaporasyon ile buharlaştırılacak su oranı hesabı
23
örnek
24
Membran teknolojileri yardımıyla koyulaştırma
Ultrafiltrasyon (UF) Ters osmoz (reverse osmosis-RO) Nanofiltrasyon (NF) Mikrofiltrasyon (MF)
27
MF, UF ve RO arasındaki temel farklar
28
UF-transmembran basıncı
29
Jel sıkılığı artışı Düşük ısı uygulamalı SMP= ısıl işlem görmemiş WPC
< orta ısı uygulamalı SMP yüksek ısı uygulamalı SMP Sodyum kazeinat Isıl uygulamalı WPC UF Jel sıkılığı artışı
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.