Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU DERS NOTLARI Bu notlar her hafta işlenecek ders planını detaylı olarak göstermesi için hazırlanmış.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU DERS NOTLARI Bu notlar her hafta işlenecek ders planını detaylı olarak göstermesi için hazırlanmış."— Sunum transkripti:

1 ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU DERS NOTLARI
Bu notlar her hafta işlenecek ders planını detaylı olarak göstermesi için hazırlanmış kısa bilgiler içermektedir.

2 Kambiyo senetlerinin ödenmesi I
Poliçenin Ödenmesi Tam Ödeme Şeklen hak sahibi olarak görülen hamil tarafından ibraz edilmiş olan poliçeyi, hilesi veya ağır bir kusuru bulunmadan ödeyen borçlu, borcundan kurtulmuş olmaktadır. Muhatap tarafından senet bedelinin tamamı ödendiğinde, borç sona ermekte, senet poliçe ve kıymetli evrak niteliğini kaybetmektedir. Ödeyen borçlu, hamilden senedi kendisine teslim etmesini ve senet üzerine ibra şerhi yazmasını talep edebilmektedir Ödemesine rağmen senedi geri almamış olan muhatap, poliçe iyi niyetli üçüncü kişinin eline geçer ve kendisine ödeme talebiyle tekrar ibraz edilirse senet bedelini mükerrer (tekrar) ödemek zorunda kalabilir.

3 Poliçenin Ödenmesi Kısmi Ödeme Muhatap senet bedelinin tamamını değil, sadece bir kısmını ödemeyi teklif ederse hamil kısmi ödeme teklifini reddedemez. Aksi takdirde hamil, reddettiği kısma ilişkin müracaat haklarını kaybeder. Kısmi ödeme teklifini kabul eden hamil, ödenmemiş kısım için müracaat haklarını kullanabilmektedir.


"ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU DERS NOTLARI Bu notlar her hafta işlenecek ders planını detaylı olarak göstermesi için hazırlanmış." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları