Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilecik Provincial Directorate of National Education

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilecik Provincial Directorate of National Education"— Sunum transkripti:

1 Bilecik Provincial Directorate of National Education
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilecik Provincial Directorate of National Education Gürkan ALGAN P.E. Teacher 27 Oct Prato

2 AMATÖR SPORCULARIN ULUSAL BAŞARILARININ AKADEMİK OLARAK DESTEKLENMESİ
Academically Supporting the National Successes of Amateur Athletes.

3 AMATÖR SPORCULARIN ULUSAL BAŞARILARININ AKADEMİK OLARAK DESTEKLENMESİ ACADEMICALLY SUPPORTING NATIONAL SUCCESSES OF AMATEUR ATHLETES Amateur sport is any kind of phsical activity, game or competition which is done for pleasure and happiness without expecting money in return. The French Word “amatorem” means “the one who loves” or “lover” and its historical root goes back to Amateurs are not experts on what they are doing and they do not do it as a profession. Let’s continue with another concept, which is “What is national success (national athletics)?”. In Turkey, Turkish championships are organized. These championships are categorized in three groups and named as local, regional and Turkish competitions. The athletes, who win a place in these championships, are invited to national team camps to be trained for a period of time by high-ranking coaches. After these camps, the best ones are qualified for being a national athlete and representing our country at international arena. Dilerseniz öncelikle bazı kavramlar üzerinde duralım: amatör spor nedir? Amatör spor; zevk için,mutlu olmak için karşılığı para kazanmak olmayan her türlü fiziksel aktivite,oyun ve müsabakadır. Fransızca da seven , sevgili anlamına gelen ‘’amatorem’’sözcüğünün tarihi kökü 1784 yılına kadar uzanır. Amatörler yaptıkları işin uzmanı değillerdir, o işi meslek edinmemişlerdir. Peki; ulusal başarı (milli sporculuk) nedir? Ülkemiz Türkiye’de amatör spor branşlarında Türkiye şampiyonaları düzenlenmektedir. Bu şampiyonalar mahalli, bölgesel ve Türkiye yarışmaları olarak adlandırılmaktadırlar. Bu her kategoriden yarışmacıların derece alanları milli takım kamplarına belli bir süreliğine eğitilmek üzere üst düzey antrenörler eşliğinde çalıştırılırlar. Bunun kampların sonucunda en iyiler ülkemizi uluslararası arena da temsil etme ve milli sporcu hakkını kazanırlar.

4 AMATÖR SPORCULARIN ULUSAL BAŞARILARININ AKADEMİK OLARAK DESTEKLENMESİ ACADEMICALLY SUPPORTING NATIONAL SUCCESSES OF AMATEUR ATHLETES Yukarıda saydığımız kategorilere giren sporculara özel olarak ayrılan ve adına millilik kontenjanı denilen bir avantaj sağlanır. Buraya kadar saydığımız bu spor faaliyetlerinden sonra bu sporcular akademik olarak desteklenirler. Bu desteklenme 4 yıl süren beden eğitimi ve spor yüksekokullarında eğitim hakkını başka bir sınav olmaksızın elde etmeyle sonuçlanır. Eğitim boyunca karşılıksız yani geri ödememek şartıyla yaklaşık 400 euro’luk özel bir burs almaları Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından sağlanırken barınma, yemek hususunda da öğrenci yurtlarında ücretsiz imkanlar sağlanır. Eğitim hayatlarının sonunda bu okulları bitirme hakkına sahip sporcu öğrenciler devlet kurumlarında öğretmen, antrenör, spor yöneticisi genel adıyla devlet memuru olma hakkını kazanırlar. Buralarda çalışırken sağlık güvenceleri ve emeklilikleri de garanti altına alınır . The athlestes who fall into th ecategories mentioned above gain a special advantage called National placement. After the sport activities touched on so far, these athletes are supported academically. This support is concluded with gaining the right to be trained at schools of physical education and sports without taking any other entrance exam. Througout this education, free accommodation at student dormitories, free meal at these dormitaries and a 400 Euro-non-refundable grant is provided by the Republic of Turkey. After their education lives, the athlete students, who graduate from these schools, gain the right to be government officials as teachers, trainers and sport managers. During their work lives, their health insurances and retirement pensions are also guaranteed.

5 AMATÖR SPORCULARIN ULUSAL BAŞARILARININ AKADEMİK OLARAK DESTEKLENMESİ ACADEMICALLY SUPPORTING NATIONAL SUCCESSES OF AMATEUR ATHLETES NATIONAL ATHLETICS IS PERFORMED IN 3 GROUPS (INDIVIDUAL and TEAM-WISE): NATIONAL TEAM A (1st Group): This groupconsists of; -Olympic Games -Paralympics and Deaflympics -World Special Olympics -World and European Championships NATIONAL TEAM B (2nd Group): In the categories of Under 21s, -Juniors andYoungs (between the ages of 12 and 18) -World and European Championships -European Championships -University Games -Mediterranean Games -Black Sea Games -International Military Sport Games NATIONAL TEAM C (3rd Group): -South Eastern European Countries Games -Balkan Championships -Islamic Games MİLLİ SPORCULUK 3 GRUPTA GERÇEKLEŞİR ( FERDİ VE TAKIM OLARAK): A MİLLİ (1.GRUPTA): - Olimpiyat Oyunları - Paralimpik ve Deafalimpik Oyunlar - Dünya Özel Olimpiyatları - Dünya ve Avrupa Şampiyonaları varken; B MİLLİ (2.GRUPTA): - Ümitler,Gençler,Yıldızlar Kategorilerinde (12 ve 18 li yaşlar arası) -Dünya ve Avrupa Şampiyonaları - Avrupa Şampiyonaları - Üniversite Oyunları - Akdeniz Oyunları - Karadeniz Oyunları - Uluslararası Askeri Spor Oyunları C MİLLİ (3.GRUPTA): -Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Oyunları -Balkan Şampiyonaları -İslam Oyunları yer almaktadır.

6 AMATÖR SPORCULARIN ULUSAL BAŞARILARININ AKADEMİK OLARAK DESTEKLENMESİ ACADEMICALLY SUPPORTING NATIONAL SUCCESSES OF AMATEUR ATHLETES Örneğin; yukarıdaki sporcumuz Devlet bursu ve Gençlik Spor Müdürlüğü spor malzemesi ve antrenmalarından karşılıksız olarak yararlanmaktadır. For example; this student has has gained a scholarship from the government and has her equipment for free beacuse of her sport success.

7 Ufak bir hobi veya uğraşı olarak başlayan çalışmalarınız belki de size
AMATÖR SPORCULARIN ULUSAL BAŞARILARININ AKADEMİK OLARAK DESTEKLENMESİ ACADEMICALLY SUPPORTING NATIONAL SUCCESSES OF AMATEUR ATHLETES HAYALLERİNİZİ SINIRLAMAYIN!...... Ufak bir hobi veya uğraşı olarak başlayan çalışmalarınız belki de size iyi bir gelecek vadeder. SON SÖZ OLARAK ; İçki öldürür,kumar söndürür, spor güldürür, bu felsefeye ve başarıya sahip olan milli , ulusal başarılı her sporcu ülkemiz Türkiye’de akademik eğitimleri süresince devlet tarafından desteklenmektedir DO NOT RESTRICT YOUR DREAMS!… Your activities, which start as hobbiesor free time activities, might offer you a better future. FINAL WORD; Alcohol kills you, gambling destroys you, but sport makes you happy! Each successful national athlete who has this point of view is supported during their school education by the government.

8 AMATÖR SPORCULARIN ULUSAL BAŞARILARININ AKADEMİK OLARAK DESTEKLENMESİ ACADEMICALLY SUPPORTING NATIONAL SUCCESSES OF AMATEUR ATHLETES Örnek sporcumuz lise eğitimi sonrası “Milli Sporcu Ünvanı” nı aldığı takdirde sınavsız üniversite eğitimi hakkını ve sonrasında beden eğitimi öğretmen olarak devlet tarafından görevlendirilecektir. The same student I talk about above can go to a Sports University after high school without an exam and will be a PE Teacher if she could be a national weight lifter and compete for her country.

9 TEŞEKKÜRLER… THANK YOU …
AMATÖR SPORCULARIN ULUSAL BAŞARILARININ AKADEMİK OLARAK DESTEKLENMESİ ACADEMICALLY SUPPORTING NATIONAL SUCCESSES OF AMATEUR ATHLETES TEŞEKKÜRLER… THANK YOU …


"Bilecik Provincial Directorate of National Education" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları