Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLGİNÇ BULUŞLAR-XII Prizdeki Vestiyer Cep telefonu, ıpad vb. cihazların şarj edilme esnasında, prize takılı konumda iken yere, koltuk üzerine, sıra,masa.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLGİNÇ BULUŞLAR-XII Prizdeki Vestiyer Cep telefonu, ıpad vb. cihazların şarj edilme esnasında, prize takılı konumda iken yere, koltuk üzerine, sıra,masa."— Sunum transkripti:

1

2 İLGİNÇ BULUŞLAR-XII

3 Prizdeki Vestiyer Cep telefonu, ıpad vb. cihazların şarj edilme esnasında, prize takılı konumda iken yere, koltuk üzerine, sıra,masa üzerine konulmasından doğan çizilme, kirlenme,üstüne basma, düşme gibi olumsuzlukları ortadan kaldıran bir tasarımdır. Prizdeki Vestiyer Cep telefonu, ıpad vb. cihazların şarj edilme esnasında, prize takılı konumda iken yere, koltuk üzerine, sıra,masa üzerine konulmasından doğan çizilme, kirlenme,üstüne basma, düşme gibi olumsuzlukları ortadan kaldıran bir tasarımdır.

4 Zumak Mutfak ocağının kolay ve pratik kullanılabilir hale getirilmesi.Bu projeyle ocağın üzerindeki fonksiyonların kişinin isteği üzerine kullanılabilmesi ve ekstra aparatların takılabilmesi kolaylığının sağlanması. Zumak Mutfak ocağının kolay ve pratik kullanılabilir hale getirilmesi.Bu projeyle ocağın üzerindeki fonksiyonların kişinin isteği üzerine kullanılabilmesi ve ekstra aparatların takılabilmesi kolaylığının sağlanması.

5 Aynalı Göz Damlası Tasarım gözümüze kendi başımıza damla damlatırken kolayca damlatabilmemizi sağlıyor. Tasarım bunu damla başına takılan pratik, portatif aynası ve göz açıcı aparatlarıyla yapıyor. Tasarım üzerinde bulunan göz açıcısı ile gözünüzü açmaya yardımcı olacak ve aynaya bakarak da damlanızı kolayca damlatabileceksiniz. Artık gözünüze damla damlatmak için birilerini aramak zorunda değilsiniz. Aynalı Göz Damlası Tasarım gözümüze kendi başımıza damla damlatırken kolayca damlatabilmemizi sağlıyor. Tasarım bunu damla başına takılan pratik, portatif aynası ve göz açıcı aparatlarıyla yapıyor. Tasarım üzerinde bulunan göz açıcısı ile gözünüzü açmaya yardımcı olacak ve aynaya bakarak da damlanızı kolayca damlatabileceksiniz. Artık gözünüze damla damlatmak için birilerini aramak zorunda değilsiniz.

6 Manevrasız Heryöne Giden Engelli Aracı Engelli insanların günlük hayatta daha rahat ve aktif hareket edebilmesi, Engelli insanların topluma kazandırılması, Mevcut engelli aracının hareket kabiliyetini arttırarak, hiç yada daha az manevra ile istenilen yöne gitmesini sağlama, Alışveriş merkezlerinde, engelli aracı ile daha kolay gezinti yapmayı sağlayacak engelli aracı tasarlayarak, engelli insanların daha kolay alışveriş yapmasını sağlamak, Mevcut engelli aracının hareket kabiliyetini arttırmak, Bu proje ile yukarıda saymış olduğumuz özellik ve istekleri karşılayacak, yeni bir engelli aracı tasarlamak amaçlanmıştır. Manevrasız Heryöne Giden Engelli Aracı Engelli insanların günlük hayatta daha rahat ve aktif hareket edebilmesi, Engelli insanların topluma kazandırılması, Mevcut engelli aracının hareket kabiliyetini arttırarak, hiç yada daha az manevra ile istenilen yöne gitmesini sağlama, Alışveriş merkezlerinde, engelli aracı ile daha kolay gezinti yapmayı sağlayacak engelli aracı tasarlayarak, engelli insanların daha kolay alışveriş yapmasını sağlamak, Mevcut engelli aracının hareket kabiliyetini arttırmak, Bu proje ile yukarıda saymış olduğumuz özellik ve istekleri karşılayacak, yeni bir engelli aracı tasarlamak amaçlanmıştır.

7 Gülümseyen Tuzluk KAPAĞIN ALTINDAKİ KONİK YÜZEYİ KAPATAN TEFLON MİSKET SAYESİNDE HAZNEDEKİ TUZUN KURU KALMASI AMAÇLANMIŞTIR.AYRICA KAPAKTAKİ TUZ DÖKÜLEN DELİKLER GÜLÜMSEME KAREKTERİNDE YAPILMIŞTIR Gülümseyen Tuzluk KAPAĞIN ALTINDAKİ KONİK YÜZEYİ KAPATAN TEFLON MİSKET SAYESİNDE HAZNEDEKİ TUZUN KURU KALMASI AMAÇLANMIŞTIR.AYRICA KAPAKTAKİ TUZ DÖKÜLEN DELİKLER GÜLÜMSEME KAREKTERİNDE YAPILMIŞTIR

8 IŞIKLI KİTAP Projenin Amacı: İnsanların karanlıkta kitap okumaları için tasarlanmıştır. Kitap okumak için açıldığında ışığı sensör sayesinde kendiliğinden yanmaktadır. Işıklı kitap projesinde özellile yatak odasında yatma vakti kitap okumak isteyenler için çok faydalı olacağı düşünülmektedir. Kitap içerisine kamufle edilmiş olan ışık sadece okunacak yeri aydınlatmakta böylece başkasına rahatsızlık vermemektedir. IŞIKLI KİTAP Projenin Amacı: İnsanların karanlıkta kitap okumaları için tasarlanmıştır. Kitap okumak için açıldığında ışığı sensör sayesinde kendiliğinden yanmaktadır. Işıklı kitap projesinde özellile yatak odasında yatma vakti kitap okumak isteyenler için çok faydalı olacağı düşünülmektedir. Kitap içerisine kamufle edilmiş olan ışık sadece okunacak yeri aydınlatmakta böylece başkasına rahatsızlık vermemektedir.

9 ELİNİZİ YAKMAYAN SOBA Projenin Amacı: Özellikle küçük yaştaki çocukların sobadan ellerinin yanmasını önlemektir. Sobanın yaklaşık 3-4cm gerisine yerleştirilmiş ısıya dayanıklı ve ısıyı engellemeyecek şekilde tasarlanmış olan tel örgü hem sobanın veriminde kayba neden olmuyor, hem de insanların direkt olarak sıcak soba yüzeyi ile temasını engellemiş oluyor. El yakmayan soba projesi her ne kadar sadece küçük çocukların elini yakmamaları için tasarlanmış olsa da, sobaya yakın duran kişilerin kıyafetlerinide korumuş olarak başka bir soruna da çözüm getirmiştir. ELİNİZİ YAKMAYAN SOBA Projenin Amacı: Özellikle küçük yaştaki çocukların sobadan ellerinin yanmasını önlemektir. Sobanın yaklaşık 3-4cm gerisine yerleştirilmiş ısıya dayanıklı ve ısıyı engellemeyecek şekilde tasarlanmış olan tel örgü hem sobanın veriminde kayba neden olmuyor, hem de insanların direkt olarak sıcak soba yüzeyi ile temasını engellemiş oluyor. El yakmayan soba projesi her ne kadar sadece küçük çocukların elini yakmamaları için tasarlanmış olsa da, sobaya yakın duran kişilerin kıyafetlerinide korumuş olarak başka bir soruna da çözüm getirmiştir.

10 ÇOK AMAÇLI BANK Proje Amacı: İnsanlar banklarda otururken yağmur yağarsa veya hava çok sıcak olursa bankta oturamıyorlar. Çok amaçlı bank ile bu sorun ortadan kaldırılmıştır. Diğer taraftan hava serinse ve güneş ışığının üzerimize gelmesini isteyebiliriz. O zamanda bankın üst çatısı el ile manuel olarak açılabilmekte ve güneş ışığının bizi ısıtmasını sağlayabiliyoruz. Çok amaçlı bank icat eden öğrencimiz üst çatısının bir düğme yardımı ile otomatik olarak açılıp kapatılabileceğini, fakat bu bankların parklara konulacağından çocukların bununla oyuncak gibi oynayarak bankın çatısını bozabilirler düşüncesi ile manuel olarak yapmayı uygun görmüştür. ÇOK AMAÇLI BANK Proje Amacı: İnsanlar banklarda otururken yağmur yağarsa veya hava çok sıcak olursa bankta oturamıyorlar. Çok amaçlı bank ile bu sorun ortadan kaldırılmıştır. Diğer taraftan hava serinse ve güneş ışığının üzerimize gelmesini isteyebiliriz. O zamanda bankın üst çatısı el ile manuel olarak açılabilmekte ve güneş ışığının bizi ısıtmasını sağlayabiliyoruz. Çok amaçlı bank icat eden öğrencimiz üst çatısının bir düğme yardımı ile otomatik olarak açılıp kapatılabileceğini, fakat bu bankların parklara konulacağından çocukların bununla oyuncak gibi oynayarak bankın çatısını bozabilirler düşüncesi ile manuel olarak yapmayı uygun görmüştür.

11 ARKA SIRADAN GÖRÜYORUM Projenin Amacı: Bazen sınıflarda öğrencilerin kısa boylu olanları arka sırada oturmaktan ve tahtayı göremekten yakınmaktadır ve boyu uzun olanlarda boyunun arkada oturmasına sebeb olduğundan dolayı üzülmektedir. Artık isteyen istediği sırada oturabilir çünkü tahtayı herkes görür. ARKA SIRADAN GÖRÜYORUM Projenin Amacı: Bazen sınıflarda öğrencilerin kısa boylu olanları arka sırada oturmaktan ve tahtayı göremekten yakınmaktadır ve boyu uzun olanlarda boyunun arkada oturmasına sebeb olduğundan dolayı üzülmektedir. Artık isteyen istediği sırada oturabilir çünkü tahtayı herkes görür.

12 IŞIKLI TERLİK Projenin Amacı: Akşam karanlıkta uyandığımızda mutfağa su içmak için gidersek ışığı yakıp evdeki diğer kişilere rahatsızlık vermemek için tasarlanmıştır. Terlikler giyildiğinde ışıklar yanmaktadır. Pillerinin uzun ömürlü olması için projeye LDR li sistem konulmuş bu sayede ışıklar terlik giyilsede gündüz ışıkları yanmamaktadır. IŞIKLI TERLİK Projenin Amacı: Akşam karanlıkta uyandığımızda mutfağa su içmak için gidersek ışığı yakıp evdeki diğer kişilere rahatsızlık vermemek için tasarlanmıştır. Terlikler giyildiğinde ışıklar yanmaktadır. Pillerinin uzun ömürlü olması için projeye LDR li sistem konulmuş bu sayede ışıklar terlik giyilsede gündüz ışıkları yanmamaktadır.

13 SESSİZLİK ODASI Dünyanın en sessiz yeri Steven Orfield tarafından oluşturulan bu oda.Burada ses düzeyi -9 desibeldir.Bu odada kimse 45 dakikadan fazla kalamadı. Belli bir süre sonra kalp atışınızı damarlarınızdaki kanın akışını bağırsaklarınızın seslerini duyuyorsunuz.Esas işin kötü yanı 25. dakikadan sonra sessizlik nedeni ile iç kulaktaki denge merkezi devre dışı kalıyor ve ayakta duramıyorsunuz oturmak zorundasınız sessizliğin gücü bu, insan garip bir varlık. SESSİZLİK ODASI Dünyanın en sessiz yeri Steven Orfield tarafından oluşturulan bu oda.Burada ses düzeyi -9 desibeldir.Bu odada kimse 45 dakikadan fazla kalamadı. Belli bir süre sonra kalp atışınızı damarlarınızdaki kanın akışını bağırsaklarınızın seslerini duyuyorsunuz.Esas işin kötü yanı 25. dakikadan sonra sessizlik nedeni ile iç kulaktaki denge merkezi devre dışı kalıyor ve ayakta duramıyorsunuz oturmak zorundasınız sessizliğin gücü bu, insan garip bir varlık.

14 SESSİZLİK ODASI Dünyanın en sessiz yeri Steven Orfield tarafından oluşturulan bu oda.Burada ses düzeyi -9 desibeldir.Bu odada kimse 45 dakikadan fazla kalamadı. Belli bir süre sonra kalp atışınızı damarlarınızdaki kanın akışını bağırsaklarınızın seslerini duyuyorsunuz.Esas işin kötü yanı 25. dakikadan sonra sessizlik nedeni ile iç kulaktaki denge merkezi devre dışı kalıyor ve ayakta duramıyorsunuz oturmak zorundasınız sessizliğin gücü bu, insan garip bir varlık. SESSİZLİK ODASI Dünyanın en sessiz yeri Steven Orfield tarafından oluşturulan bu oda.Burada ses düzeyi -9 desibeldir.Bu odada kimse 45 dakikadan fazla kalamadı. Belli bir süre sonra kalp atışınızı damarlarınızdaki kanın akışını bağırsaklarınızın seslerini duyuyorsunuz.Esas işin kötü yanı 25. dakikadan sonra sessizlik nedeni ile iç kulaktaki denge merkezi devre dışı kalıyor ve ayakta duramıyorsunuz oturmak zorundasınız sessizliğin gücü bu, insan garip bir varlık.

15

16

17

18 Mustafa ÇAKIR TEŞEKKÜRLER…


"İLGİNÇ BULUŞLAR-XII Prizdeki Vestiyer Cep telefonu, ıpad vb. cihazların şarj edilme esnasında, prize takılı konumda iken yere, koltuk üzerine, sıra,masa." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları