Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İKTİSAT BÖLÜMÜ İktisat Bölümü Anabilim Dalları İktisat Teorisi ABD

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İKTİSAT BÖLÜMÜ İktisat Bölümü Anabilim Dalları İktisat Teorisi ABD"— Sunum transkripti:

1

2 İKTİSAT BÖLÜMÜ İktisat Bölümü Anabilim Dalları İktisat Teorisi ABD
İktisat Tarihi ABD İktisat Politikası ABD İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat ABD

3 MİSYONUMUZ İktisadi ve idari bilim dallarında evrensel ölçütlere uygun, dinamik, yenilikçi, üretken ve sürekli mükemmeli arayan eğitim ve öğretim programları düzenlemek ve yürütmek; finansal, entellektüel, sosyal ve çevresel sermaye kullanabilecek ölçüde müteşebbis, söz konusu bilim dallarında modern bilgilerle donatılmış, bilgilerini yaratıcı ve yenilikçi bir şekilde kullanabilen, bilgi teknolojisini hayata geçirebilen, geleceğin dünyasının başarı koşullarını kavramış olan ve ulusal kimliğini küresel değerlerle bağdaştırabilen bireyler yetiştirmek; iktisadi ve idari bilim dalları ile ilgili yöntem ve teknikleri kullanarak akademik araştırmalar yapmak ve bu araştırmaları bilime kazandırmak; bölge üniversitesi fonksiyonunu yerine getirebilmek için üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan hizmetleri, üretim ve hizmet sektörü arasındaki işbirliğini, bilime dayalı araştırma ve çabalarla sağlanan potansiyel doğrultusunda yürütmektir.

4 TEMEL İLKELERİMİZ Kanun ve yönetmeliklere uymak
Bilimin evrenselliğine inanmak Yenilikçi olmak Doğruluktan ve dürüstlükten taviz vermemek Kurum içinde uyum intibak ve dayanışmaya önem vermek Herkesi din, ırk, milliyet, renk, düşünce farklılığı gözetmeksizin sevmek ve saygılı olmak Sürekli mükemmelliği yakalamaya çalışmak Zamanın kıymetini bilmek Özgün araştırmalar yapmak İşimizi sevmek

5 ORGANİZASYON ŞEMASI

6 Bölüm Tanıtımı Tükenebilir kaynakların, insanların ihtiyaçlarını karşılamak için etkin şekilde kullanılması, bu kaynakların arttırılması, üretilen mal ve hizmetlerin paylaşımı ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapılır. Çok çeşitli alanlarda çalışabileceği gibi daha çok bankalar ile eğitim ve araştırma kurumlarında çalışılabilir. İktisat programı, tükenebilir kaynakların insanların ihtiyaçlarını karşılamak için en etkin biçimde kullanılması, bu kaynakların artırılması ve üretilen mal ve hizmetlerin bölüşümü ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapar.

7 Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: İktisat programında temel ekonomi derslerinin yanı sıra yönetim, hukuk, işletmecilik, istatistik, uluslararası ilişkiler alanlarına ilişkin dersler de verilir. Okutulan derslerin amacı öğrencilere genel bir bilgi kazandırmanın yanında çözümleme ve eleştirme gücünü geliştirmektir. Gereken Nitelikler: Bu alanda öğrenim yapmak isteyenlerin akademik yeteneğin yanı sıra, sayısal düşünme yeteneğine de sahip olmaları beklenir. Başarılı olabilmek için her şeyden önce araştırma, inceleme yapmayı, yönetim ve idari alanlarda çalışmayı sevmek önemlidir. Yaratıcılık da bu alanda başarıyı artıran bir özelliktir.

8 İş olanakları Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:
Üniversitelerin iktisat bölümlerinden mezun olanlar işgücü piyasasında “İktisatçı” olarak görev alırlar. İktisatçılar çalıştıkları kurumda hammadde ve insan gücü kaynaklarının en kârlı biçimde kullanılmasına ve üretilen malların pazarlanmasında en uygun yöntemlerin bulunmasına çalışırlar.

9 FİZİKİ OLANAKLAR İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fakülteye tahsis edilen Ziraat Fakültesi Binası Birinci Katındaki mekanlarda faaliyetlerini sürdürmektedir. Eğitim ve öğretim faaliyetleri toplam kapasitesi 424 öğrenci olan 6 derslikte sürdürülmektedir.

10 İktisat Bölümü Öğrenci Sayısı
1. Sınıf 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf TOPLAM İktisat 111 51 117 - 276 GENEL TOPLAM

11 EĞİTİM- ÖĞRETİM FAALİYETLERİ
İktisat Bölümünde akademik yılı itibariyle 3 sınıfta lisans eğitimi sürdürülmekte olup, yılında ilk mezunlarını verecektir İktisat Bölümü Akademik Yılı için 100 öğrencilik kontenjan bildirilmiştir. İşletme Bölümünde akademik yılı itibariyle 2 sınıfta lisans eğitimi sürdürülmekte olup, Akademik Yılı için 40 öğrencilik kontenjan bildirilmiştir. Uluslararası İlişkiler Bölümünün Akademik yılında eğitim-öğretime başlayabilmesi için 50 kontenjan başvurusu yapılmıştır.

12 EĞİTİM-ÖĞRETİM FAALİYETLERİ-LİSANSÜSTÜ
Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından koordine edilen Iğdır Üniversitesi-Kafkas Üniversitesi İktisat Ortak Yüksek Lisans Programı’na Akademik Yılı bahar döneminde öğrenci alınmış, ancak daha sonra program Yükseköğretim Kurulu’nun yazısıyla durdurulmuştur. Halihazırda programda 15 öğrenci kayıtlıdır. İlk mezunların Akademik yılında verilmesi beklenmektedir.

13 FAKÜLTE DERGİSİ Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi (IUJEAS) Aralık 2015’te kurulmuştur. Kış-Yaz olarak yılda iki kez yayınlanan uluslararası hakemli bir dergidir. 2016 yılı Mart ayında ilk sayı, 2016 Aralık ayında ikinci sayı yayınlanmıştır. 2016 Aralık ayında sadece online yayın yapılmış, derginin Yaz 2016 sayısı henüz bastırılmamıştır.

14 AKADEMİK PERSONEL Bölümümüz kadrosunda; 3 Yard.Doç.Dr. 1 Arş.Gör.Dr.
3 Arş.Gör. bulunmaktadır. Araştırma görevlilerinden 2’si 35. madde kapsamında diğer üniversitelerde görev yapmaktadır.

15 İKTİSAT BÖLÜMÜ AKADEMİK PERSONEL

16 Yrd.Doç.Dr. Serkan KÜNÜ (İktisat Bölüm Başkanı- İktisat Politikası ABD) Doktora: Atatürk Üniversitesi-İktisat Politikası-2013 Yrd.Doç.Tarihi: Önceki İş Tecrübesi: Kafkas Üni. Kağızman MYO ( )

17 Yrd.Doç. Dr. Haktan SEVİNÇ
(Dekan Yrd.- İkt. Gel. ve Uls.İkt. ABD) Doktora: Atatürk Üniversitesi- İkt. Gel. ve Uls.İkt.-2015 Yrd.Doç.Tarihi: Şubat 2015 Önceki İş Tecrübesi: Ağrı İbrahim Çeçen Üni. İİBF (Şubat- Ağustos 2015) Atatürk Üniversitesi

18 Yrd. Doç. Dr. Sertaç HOPOĞLU
(Dekan Yrd.- İkt. Gel. ve Uls.İkt. ABD) Doktora: Atatürk Üniversitesi- İkt. Gel. ve Uls.İkt.-2011 Yrd.Doç.Tarihi: Önceki İş Tecrübesi: T.C. Fırat Kalkınma Ajansı Atatürk Üniversitesi BTC-Atatürk Üni. Erzurum Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi

19 Arş.Gör.Dr. Özlem SÖKMEN GÜRÇAM
Doktora: Afyon Dumlupınar Üniversitesi- Maliye-2016 Arş.Gör.Gürkan BOZMA 35. Madde ile Atatürk Üniversitesi’nde görevli.

20 Arş.Gör.Demet SEVİNÇ Arş.Gör.Cemal ÖZTÜRK 35. Madde ile Pamukkale Üniversitesi’nde görevli.

21 Arş.Gör. Murat EREN 35. Madde ile Atatürk Üniversitesi’nde görevli.


"İKTİSAT BÖLÜMÜ İktisat Bölümü Anabilim Dalları İktisat Teorisi ABD" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları