Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CİHAN DEMİRCİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CİHAN DEMİRCİ."— Sunum transkripti:

1 CİHAN DEMİRCİ

2 İlk karikatür-lerini 15 yaşında çizmeye başlar.
CİHAN DEMİRCİ 1996’da bir grup arkadaşıyla Panik adlı mizah dergisini çıkardı 16 yaşındayken «Fırt» adlı dergide ilk karikatürü yayınlanır. 1962’de İstanbul’da doğmuştur. Şimdiye dek birçok radyo ve televizyon programlarında yer almış, pek çok mizah kitabı yazmıştır. İlk karikatür-lerini 15 yaşında çizmeye başlar. Profesyonel mizah yazarlığına 1981’de Ses dergisinin Atmaca mizah ekinde başlar.

3 İlki 1985’te olmak üzere bugüne dek yayınlanmış 48 kitabı bulunmaktadır.

4 Cİhan demİrcİ’nİn kİtaplarIndaN
Kitabın asla kahraman olmayan kahramanı senarist, gazeteci-yazar Fani Ölümlüoğlu, bir gece ansızın kendini Mississipi nehrinde zombilerin arasında bulur ve hayatının bütün akışını değiştirecek o müthiş gerçeği öğrenir. O artık zombilerin de ötesine geçmiş, iflah olmaz bir Zombilirkişi'dir! Peki ama Zombilirkişi nedir? Nasıl olunur? Ölüm Türk'e neden yakışıyor? Ölümün bir topluma yakıştığını, ölümün bir toplumu açtığını, ölümün bir toplumun üzerine oturduğunu söylemek neden hiç de kolay değildir? Tabii bu soruların yanıtlarını gene arka kapak ötesine geçebilenler alacak!

5 Sinirnaz’ın Sözlüğü mizah edebiyatımızda kendine özgü bir tarz yaratmasını bilmiş olan Cihan Demirci tarafından yazıldı. Aslında Sinirnaz’ın yazdığı bu sözlüğün size ulaşmasını Cihan Demirci sağladı da diyebiliriz! Sonuçta 12 yaşında çıtır çıtır değil, çatır çatır felsefe yapan bir kızla ve onun kaleminden çıkma mizah yüklü bir sözlükle karşı karşıyayız.

6 Bir mizah ustasının kaleminden
çocuklar için eğlenceli, esprili ve güncel şiirler bu kitapta!

7 CİHAN DEMİRCİ KİTAPLARINDAN

8

9 Cİhan demİrcİ hakkInda YAPILAN yorumlar
«Cihan'ın kitaplarını okuyorum, düşünüyorum, gülüyorum ve rahatlıyorum. Ellerine sağlık!» Emin Çölaşan - HÜRRİYET 7/6/1992 « Günümüzün ışıltılı yazarlarından Cihan Demirci her şeye çizerlerden ayrı bir gözle bakar.» Mehmed Kemal - Cumhuriyet 19/2/1996 «Cihan ince uzun, sevimli bir yazar-çizer, sakin duruyor. İyi düşünüyor, iyi yazıyor, iyi çiziyor, iyi mizah yapıyor.» Prof. Dr. Tarık Minkari- Posta 2/4/1999

10 Cİhan Demİrcİ’nİn aldIğI ödüller
2005 – Yılın Mizah Yazarı Ödülü (Mizah Üretenler Derneği, BASAD ve Bakırköy Belediyesi tarafından 2006 yılı Nisan ayında verildi.) 2007 – 12. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Nehar Tüblek Ailesi Özel Ödülü 2009 – 14. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü 2010 – 1. Amasya Ulusal Karikatür Yarışması Mansiyon Ödülü


"CİHAN DEMİRCİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları