Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HZ.MUHAMMED'İN MUCİZELERİ 2 Behçet Gündüz izmir

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HZ.MUHAMMED'İN MUCİZELERİ 2 Behçet Gündüz izmir"— Sunum transkripti:

1 HZ.MUHAMMED'İN MUCİZELERİ 2 www.behcetoloji.com Behçet Gündüz izmir
Kaynak Peygamber Efendimizin Mucizeleri (İsmail Bin Yusuf Nebhânî) HZ.MUHAMMED'İN MUCİZELERİ Behçet Gündüz izmir 2

2 Resulullah Medine’de, minberde hutbe okurken, bir kimse, ya Resulallah
Resulullah Medine’de, minberde hutbe okurken, bir kimse, ya Resulallah! Susuzluktan çocuklarımız, hayvanlarımız, tarlalarımız helakoluyor. İmdadımıza yetiş dedi. Ellerini kaldırıp, dua eyledi. Gökte hiç bulut yokken, mübarek ellerini yüzüne sürmeden, bulutlar toplandı.Hemen yağmur başladı. Birkaç gün devam etti. Yine minberde okurken, okimse, ya Resulallah! Yağmurdan helak olacağız deyince, Resulaleyhisselam, tebessüm etti ve (Ya Rabbi! Rahmetini başka kullarına da ihsan eyle!) buyurdu. Bulutlar açılıp, güneş göründü.

3 Resulullahın Meşhur mucizelerinin en büyüklerinden birisi de, Ay’ı ikiye ayırmasıdır. Bu mucize, başka hiçbir Peygambere nasip olmamıştır. Hz Muhammed aleyhisselam elli iki yaşında iken, Mekke’de Kureyş kâfirlerinin elebaşıları yanına gelip, -Peygamber isen Ay’ı ikiye ayır dediler. Hz. Muhammed aleyhisselam, mübarek ellerini kaldırıp dua etti. Allahü teâlâ, duasını kabul etti, ve Ay peygamberimizin işaretiyle ikiye bölündü. Yarısı bir dağın,diğer yarısı başka dağın üzerinde göründü. Daha sonra tekrar Hz. Muhammedin işaretiyle ay’ın her iki parçası da birleşti. Bu mucize müslümanlar sevindirdiği halde, Kâfirler Muhammed bize sihir yaptı dediler. İman etmediler.

4 Cabir bin Abdullah diyor ki, çok borcum vardı.Resulullaha haber verdim. Bahçeme gelip, hurma yığınının etrafında üç kere dolaştı. (Alacaklılarını çağır, gelsinler!) buyurdu. Her birine hakları verildi. Yığından bir şey eksilmedi.

5 Bir kadın, Resulullaha hediye olarak bal gönderdi
Bir kadın, Resulullaha hediye olarak bal gönderdi. Balı kabul edip, boş kabı geri gönderdi. Kap bal ile dolu olarak geri geldi. Kadıngelerek, -ya Resulallah! Hediyemi niçin kabul etmediniz?Acaba günahımnedir ? dedi. -Senin hediyeni kabul ettik. Gördüğün bal, Allahü teâlânın hediyene verdiği berekettir buyurdu.Kadın çocukları ile aylarca yediler. Hiç eksilmedi. Bir gün yanılarakbalı başka bir kaba koydular. Oradan yiyerek bitirdiler. Bunu, Resulullaha haber verdiler. -Gönderdiğim kapta kalsaydı, dünya durdukça yerlerdi, hiç eksilmezdi buyurdu.

6 Nabiga ismindeki meşhur şair, Resulullaha şiirlerinden birkaçını okuyunca, Araplar arasında meşhur olan -Allahü teâlâ dişlerini dökmesin duasını buyurdu. Nabaiga yüz yaşına gelmişti. Dişleri ak ve berrak, inci gibi dizilmiş dururdu.

7 Amcası Ebu Leheb’in oğlu Uteybe, Resulullahı çok üzdü
Amcası Ebu Leheb’in oğlu Uteybe, Resulullahı çok üzdü. Çirkin şeyler söyledi. Buna çok üzülüp, (Ya Rabbi! Buna köpeklerden birini musallat eyle!) buyurdu. Uteybe, Şam’a ticaret için giderken bir gece arkadaşlarının arasında yatıyordu. Bir aslan gelip arkadaşlarını koklayıp bıraktı. Sıra Uteybe’ye gelince, onu kaptı ve parçaladı.

8 Resulullah Acem padişahı Hüsrev Pervize iman etmesi için mektup gönderdi. fakat Hüsrev, mektubu parçaladı ve getiren elçiyi şehid etti. Peygamber efendimiz bunu işitince, çok üzüldü ve (Ya Rabbi! onun mülkünü parçala!) buyurdu. Resulullah hayatta iken Hüsrevi oğlu Şireveyh hançerle parçaladı. Hazret-i Ömer halife iken, acem memleketinin tamamını müslümanlar feth etti ve Hüsrev’in nesli de, mülkü de kalmadı.

9 Resulullahın Büyük bir mucizesi de miraca götürülmesidir
Resulullahın Büyük bir mucizesi de miraca götürülmesidir. Burak adındaki cennet atıyla Mekkeden Kudüse götürüldü. Oradan göklere ve Arşa yükseltildi. Kendisine Cennet ve Cehennem gösterildi. Peygamberleri ziyaret etti. Allahü teala ile bizzat konuştu, 5 vakit namaz da bu kutlu Miraç hadisesinde farz kılındı.

10 Resulullah efendimiz bir gün abdest alıp, mestlerinden birini giyip, ikincisine mübarek elini uzatırken, bir kuş geldi. Bu mesti kapıp havada silkeledi. İçinden bir yılan düştü. Sonra kuş mesti yere bıraktı. Bugünden sonra, ayakkabı giyerken, önce silkelemek sünnet oldu.

11 Resulullah Mübarek eline aldığı çakıl taşlarının ve tuttuğu yemek parçalarının arı sesi gibi, Allahü Teâlâyı tesbih ettikleri çok görülmüştür.

12 Resulullah Bir gün, bir köylüyü imana davet etti
Resulullah Bir gün, bir köylüyü imana davet etti. Müslüman birkomşumun vefat etmiş kızını diriltirsen, iman ederim dedi. Mezarınagittiler. İsmini söyleyerek kızı çağırdı. Kabir içinden ses işitildi ve dışarı çıktı. - Dünyaya gelmek ister misin? buyurdu. - YaResulallah! Dünyaya gelmek istemem. Burada babamın evindekinden daha rahatım. Müslümanın ahireti, dünyasından daha iyi dedi. Köylü bunu görünce, hemen iman etti.

13 Mescidi nebevi Medine’de, mescid-i nebevide dikili bir hurma kütüğü vardı. Resulullah hutbe okurken, bu direğe dayanırdı. Buna Hannâne denirdi. Minber yapılınca, Hannane’nin yanına gitmedi. Ondan ağlama seslerini, bütün cemaat işittiler. Minberden inip, Hannane’ye sarıldı.Sesi kesildi. -Eğer sarılmasaydım, benim ayrılığımdan kıyamete kadar ağlardı buyurdu.

14 Hayber gazasında, önüne zehirlenmiş koyun kebabı koyduklarında,
-Ya Resulallah, beni yeme, ben zehirliyim sesi işitildi.

15 Hz. Muhammed aleyhisselam, bazı gazalarında, susuz kalındığı zaman, mübarek elini bir kaptaki suya soktuğunda, parmakları arasından su akarak, suyun bulunduğu kap devamlı taşmıştır. Bazen seksen, bazen üçyüz, bazen binbeşyüz, Tebük Gazasında binlerce insanın hepsi ve hayvanlar, bu sudan içmişler ve kullanmışlardır. Mübarek elini sudan çıkarınca akması durmuştur.

16 Kureyş kâfirlerinden Velid bin Mugire, As bin Vail,Haris bin Kays, Esved bin Yagus ve Esved bin Muttalib, Resulullaha cefa ve eziyet etmekte başkalarından aşırı gidiyorlardı Cebrailaleyhisselam gelip, -Seninle alay edenlere cezalarını veririz... mealindeki Hicr suresinin 95. âyetini getirip, Velidin ayağına,ikincisinin ökçesine, üçüncüsünün burnuna, dördüncüsünün başına,beşincisinin gözlerine işaret etti. Velid’in ayağına bir ok battı. Çok kibirli olduğundan, eğilerek oku çıkarıp atmak, kendine ağır geldi. Demiri topuk damarına batıp, siyatik hastalığına yakalandı. As’ın ökçesine diken battı. Tulum gibi şişti. Harisin burnundan devamlı kan geldi. Esved bir ağaç altında neşeli otururken, kafasını ağaca vurup,diğer Esved de, a’ma olup, hepsi helak oldular.

17 Kabile Reislerinden Gavres, kılıcını kaldırıp oturan Resulullah efendimizin başına dikilirek
-Şimdi seni benden kim kurtaracak ?der. Resulullah: -Allah dedikten sonra dua eder. -Allahım beni bundan kurtar. Gavres birden bire yığılır, kılıcı elinden düşer. Resülullah kılıcı alır. -Şimdi seni kim kurtaracak ? der. Sonra onu affeder.

18 Ebu Hüreyre diyor ki resulullaha bir kaç hurma getirdim
Ebu Hüreyre diyor ki resulullaha bir kaç hurma getirdim.Bunlara bereket verilmesi için dua etmesini söyledim. Bereketli olmaları için dua buyurdu ve, “Bunları al, kabına koy. Ondan almak istediğin zaman elinle içinden al. Onları kabtan boşaltıp saçma” buyurdu. Hurmaların bulunduğu çantayı gece gündüz yanımdan ayırmayıp Osman radıyallahü anh zamanına kadar hep yedim. Yanımdakilere de yedirdim ve avuç doluları sadaka verdim. Osman radıyallahü anh şehid olduğu gün zaman çantam zayi oldu.

19 Bir gün kendisinden mucize isteyenlere karşı Resulullah uzaktaki bir ağacı çağırdı. Ağaç köklerini sürerek gelip selam veridi, (Eş hedü en lailahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve resüluh) dedi.Sonra ağaç tekrar yerine gidip dikildi.

20 Hz.Muhammed Ebu Hüreyre’yi Medine’de, zekat olarak gelmiş olan hurmaların muhafazasına memur etmişti. Bir kimseyihurma çalarken yakaladı. Seni Resulullaha götüreceğim dedi. Hırsız,fakirim, çoluğum çocuğum çoktur diyerek yalvarınca, bıraktı. Ertesigün, Resulullah Ebu Hüreyre’yi çağırıp, -Dün gece bıraktığın adam ne yapmıştı ? buyurdu. Ebu Hüreyre anlatınca, -Seni aldatmış. Yine gelecektir buyurdu. Ertesi gece yine geldi ve yakalandı. Tekrar yalvarıp, Allah aşkına bırak dedi ve kurtuldu. Üçüncü gece, tekrar gelip yakalanınca,yalvarmaları fayda vermedi. Beni bırakırsan, birkaç şey öğretirim, sana çok faydası olur, dedi. Ebu Hüreyre kabul etti. Gece yatarken, Âyet-elkürsiyi okursan Allahü teâlâ seni korur, yanına şeytan yaklaşmaz dedive gitti. Ertesi gün, Resulullah efendimiz, Ebu Hüreyre’ye tekrar sorupcevap alınca, -Şimdi doğru söylemiş. Halbuki kendisi çok yalancıdır. Üç gecedir kiminle konuştuğunu biliyor musun?) buyurdu. Hayır bilmiyorum deyince, -O kimse şeytan idi buyurdu.


"HZ.MUHAMMED'İN MUCİZELERİ 2 Behçet Gündüz izmir" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları