Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MIDDLE SCHOOL I-SEARCH Research Paper... Product.... Presentation...

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MIDDLE SCHOOL I-SEARCH Research Paper... Product.... Presentation..."— Sunum transkripti:

1 MIDDLE SCHOOL I-SEARCH Research Paper... Product.... Presentation...

2 WHAT ıS THE I-SEARCH PROJECT? Merak etti ğ iniz, kendinizi geliştirmek veya üretmek istedi ğ iniz bir konu A topic that you are CURIOUS about, or something you would like to develop Derinlemesine araştırma yapmalı, bilgi ve veri toplamalı, bir sonuç çıkarmalısınız It must be something you can research in depth, you must collect information and data, there must be a conclusion. Yaptı ğ ınız çalışmanın hikayesini anlatmalı, bir rapor la bunu ifade etmelisiniz. You need to explain the story of your research in the form of a research report Yaptı ğ ınız çalışmanın bir sonucu, bir ürünü olmalı You must have a product which finalises your research. Çalışmanızı tüm toplumla paylaşmalısınız It must be something you could share with the community

3 HOW TO FORM A RESEARCH QUESTıON You will choose a general topic that you are interested in. Once you start you will not be able to change your general topic – choose carefully! You will create a research question from your topic. Your research question must not be too general or too specific. Think of a research question that YOU will enjoy discovering the answer to You will talk with your advisor so that you can discuss the specific topic that you are interested in and agree on a research question.

4 MS UYSAL’S I-SEARCH CLASS Do Now: What subject do you want to do your I-search in? What are you interested in about this subject? What is your research question?

5 WHAT ıS THE RESEARCH METHOD? Kaynak taraması Deney Anket Röportaj Di ğ er...

6 WRıTıNG ıN YOUR OWN WORDS You need to write the paper yourself! DO NOT copy from a book, or the internet or another source they need to be YOUR WORDS! Make sure you cite your references.

7 HOW CAN I MANAGE MY ı-SEARCH STUDıES * Don’t leave it to the last moment. Do not procrastinate! * I-Search Timetable is very important, make sure you follow it. * Follow the deadlines.

8

9

10 HOW CAN I REFLECT ON MY FıNDıNGS? * Timely Journal entries.

11 Size ek bir sayfa olarak verilecek olan ‘Proje Günlü ğ ü’ sayfasını her I-Search görüşmesi öncesinde doldurmalı ve ö ğ retmeninize geri dönüt vermesi için teslim etmelisiniz. JOURNAL FOLLOW UP LıST * Şimdiye kadar neleri ne zaman yaptın? * Bir sonraki görüşmeye kadar neler yapmalısın? * Neye ihtiyacın var? * Ö ğ retmeninin geri dönütlerini dikkate aldın mı?

12 ONE SUBJECT, SEVERAL PRODUCTS... ModelDeneyAnketPerformansFilm Broşür /kitapçık/ gazete/ basılı materyal Blog oluşturma /web sayfası oluşturma Di ğ er Fen Bilgisi * Tarihte farklı dönemlerde ortaya çıkan güneş sistemi anlayışlarının modellenmesi * Periyodik tablonun elektronik modellenmesi Baloncuk sıvısının içerisindeki deterjan oranı baloncu ğ un büyüklü ğ üne nasıl etki eder? * Spor için harcanan zaman ile kemik ve eklem rahatsızlıkları arasında ilişki var mıdır? *Okulumuzda en çok görülen hastalıklarla ilgili bir anket çalışması (seviye seviye örneklemler alınabilir) Bir bilim insanın önemli bir keşfinin bilimsel bir atmosfer içerisinde canlandırılması * Çevre sorunları ile ilgili farklı çözüm önerileri içeren bir film, * Özel görelili ğ in anlaşılması için ba ğ ıl hızın metro istasyonundaki veya AVM lerdeki yürüyen merdivenler ile anlatılmasının belgesel olarak sunulması * Haftalık olarak bilim haberlerinin takibi ve ay sonunda 5 haberin populer bilim haberi olarak okula duyurulması * Her sistemin sa ğ lı ğ ı ile ilgili bir “S İ STEMLER İ N SA Ğ LI Ğ I K İ TAPÇI Ğ I” oluşturma * Organları ve görevlerini anlatan broşürler tasarlama İ stanbul’daki bilim müzesi/bilim merkezi/bilim fuarı gibi mekânları gezerek bunları açtı ğ ı bir blogta topluma tanıtma

13 SAMPLE I-SEARCH PAPERS AND PRODUCTS Community Service for the Blind Lightsaber – a model An Experiment Tim Burton Style Cartoon


"MIDDLE SCHOOL I-SEARCH Research Paper... Product.... Presentation..." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları