Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 07; Patojen Analizi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 07; Patojen Analizi."— Sunum transkripti:

1 Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 07; Patojen Analizi

2 Salmonella Selektif olmayan ön zenginleştirme (TPS)  2 farklı selektif sıvı besiyerinde (RVS Broth ve MKTTn Broth) selektif zenginleştirme  Her selektif zenginleştirme besiyerinden 2 farklı selektif katı besiyerine sürme. Selektif katı besiyerinden biri XLD Agar; diğeri kullanıcı tercihi.  Tipik kolonilerin biyokimyasal testlerle doğrulanması.  Pozitif kolonilerin serolojik olarak doğrulanması.

3 Salmonella 02 Hızlı analiz Selektif olmayan ön zenginleştirme (TPS)  RVS Broth’ta selektif zenginleştirme  Hızlı kit uygulanması Pozitif sonuç  devam Negatif Sonuç  analiz bitti. Negatif sonuç için gereken süre 42 saat 35 dk.

4 Listeria monocytogenes Yarı selektif (1/2 Fraser) Broth besiyerinde yarı selektif ön zenginleştirme  Selektif zenginleştirme (1/1 Fraser Broth)  Biri kromojenik Listeria Agar diğeri kullanıcı tercihine bırakılan selektif katı besiyerine sürme. *Gerekirse canlandırma (önerilir) *Yarı selektif ön zenginleştirme sonrası selektif katı besiyerlerine sürme *Tam selektif zenginleştirme besiyerinden 24 ve 48 saat inkübasyon sonrası selektif katı besiyerine sürme.

5 Listeria monocytogenes 02 Hızlı analiz Yarı selektif ön zenginleştirme  Selektif zenginleştirme  Hızlı kit uygulanması Pozitif sonuç  devam Negatif Sonuç  analiz bitti. Negatif sonuç için gereken süre 42 saat 35 dk.

6 E. coli O157:H7 analizi Selektif zenginleştirme  Selektif katı besiyerine sürme. *Hızlı analiz için selektif ön zenginleştirmeden devam edilir. *Selektif zenginleştirme öncesi canlandırma önerilir. UNUTULMAMALI *Asıl önemli olan EHEC (VT+) tanımlanmasıdır  2011 Almanya çıkışlı salgın UNUTULMAMALI


"Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 07; Patojen Analizi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları