Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanNilüfer Erol Değiştirilmiş 8 yıl önce
1
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 07; Patojen Analizi
2
Salmonella Selektif olmayan ön zenginleştirme (TPS) 2 farklı selektif sıvı besiyerinde (RVS Broth ve MKTTn Broth) selektif zenginleştirme Her selektif zenginleştirme besiyerinden 2 farklı selektif katı besiyerine sürme. Selektif katı besiyerinden biri XLD Agar; diğeri kullanıcı tercihi. Tipik kolonilerin biyokimyasal testlerle doğrulanması. Pozitif kolonilerin serolojik olarak doğrulanması.
3
Salmonella 02 Hızlı analiz Selektif olmayan ön zenginleştirme (TPS) RVS Broth’ta selektif zenginleştirme Hızlı kit uygulanması Pozitif sonuç devam Negatif Sonuç analiz bitti. Negatif sonuç için gereken süre 42 saat 35 dk.
4
Listeria monocytogenes Yarı selektif (1/2 Fraser) Broth besiyerinde yarı selektif ön zenginleştirme Selektif zenginleştirme (1/1 Fraser Broth) Biri kromojenik Listeria Agar diğeri kullanıcı tercihine bırakılan selektif katı besiyerine sürme. *Gerekirse canlandırma (önerilir) *Yarı selektif ön zenginleştirme sonrası selektif katı besiyerlerine sürme *Tam selektif zenginleştirme besiyerinden 24 ve 48 saat inkübasyon sonrası selektif katı besiyerine sürme.
5
Listeria monocytogenes 02 Hızlı analiz Yarı selektif ön zenginleştirme Selektif zenginleştirme Hızlı kit uygulanması Pozitif sonuç devam Negatif Sonuç analiz bitti. Negatif sonuç için gereken süre 42 saat 35 dk.
6
E. coli O157:H7 analizi Selektif zenginleştirme Selektif katı besiyerine sürme. *Hızlı analiz için selektif ön zenginleştirmeden devam edilir. *Selektif zenginleştirme öncesi canlandırma önerilir. UNUTULMAMALI *Asıl önemli olan EHEC (VT+) tanımlanmasıdır 2011 Almanya çıkışlı salgın UNUTULMAMALI
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.