Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİ ÇARKI. ELİF KÜTÜK ŞEYMA NUR AĞIRTOPÇU MERCAN ÖZEN DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİ ÇARKI. ELİF KÜTÜK ŞEYMA NUR AĞIRTOPÇU MERCAN ÖZEN DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)"— Sunum transkripti:

1 BİLGİ ÇARKI

2 ELİF KÜTÜK ŞEYMA NUR AĞIRTOPÇU MERCAN ÖZEN DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)

3 DERS: ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ VE MATERYAL TASARIMI SINIF:LİSANS KONU: EĞİTİM TEKNOLOJİSİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ MODEL: ASSURE

4 SÜREÇ PLANLAMASI Konuyu kapsamlı olarak araştırmak Araştırılan konunun döküman olarak alınması Dökümanların incelenmesive özet çıkarılması Modelin seçilmesi ve projeye uygulanması Materyalin tasarlanması Tasarımın hazırlanması

5 1.ÖĞRENCİ ANALİZİ Öğrencilerin Genel Özellikleri: Sınıf :lisans Yaş : 20-24 Sınıf mevcudu: Karma sınıf Özel yetenekler: Tartışma, soru cevap Ön yeterlilikler: Daha önceki öğrenme yaşantılarında edindikleri bilgiler vs. ASSURE MODELİNİN TASARIMA UYGULANMASI

6 2.HEDEF DAVRANIŞLAR  Eğitim teknolojisinin günümüzdeki durumunu seçer.  İki dönem arasındaki farkı seçer.  Bütün dönemleri tarihi akış içerisinde seçer.  Verilen özelliklerin hangi döneme ait olduğunu seçer.  İcatları dönemlere göre seçer.

7  Comenius’un öğretim metodunu seçer.  Comeniusun öğretim yöntemlerini seçer.  Socrates’in kuramını seçer.  Socrates’in eğitim metodunu seçer.  Aberald okulunun akımlarını seçer.  Aberald okulunun yöntemlerini seçer.

8  Lancaster’in öğretim yöntemini seçer.  Harbertian’ın kuramını seçer.  Amerika öğretim metodunu etkileyen iki ismi seçer.  Pestolozzi’nin öğretim yöntemini seçer.  Pestolozzi’nin hangi alman eğitimci üzerinde etkisi olduğunu seçer.

9  Froebel’in yöntemlerini seçer.  Froebel’in eğitim teknolojisini hangi yönden etkilediğini seçer.  Bilişssel öğrenme döneminin hangi tarihlerde olduğunu seçer.  Günümüzde eğitim teknolojisine ilişkin gelişmeleri seçer.  Fiziki bilimler döneminin hangi tarihler arasını kapsadığını seçer.

10  Fiziki bilimler döneminde kullanılan materyalleri seçer.  Davranışçı akımın öncüsünü seçer.  Eğitim teknolojisinin daha çok ortam ürün araç olarak görüldüğü dönemi seçer.  Fiziki bilimler döneminin özelliklerini seçer.

11  Eğitim teknolojisinin davranış bilimleri döneminde nasıl algılandığını seçer.  Bilişssel öğrenme döneminin işlevini seçer.  Bilişssel yaklaşımı benimseyen isimleri seçer.  Günümüzdeki döneme ait yeni uygulamaları seçer.  Eğitim teknolojisinde günümüzdeki dönemin özelliklerini seçer.

12  Lancaster’in eğitim teknolojisine etkisini seçer.  Comenius’un eğitim teknolojisindeki katkılarını, etkisini, kuramını seçer.  Bilişssel öğrenme döneminin ürünlerini seçer.  Lancaster’in hangi tarihler arasında yaşadığını seçer.  Comenius’a göre eğitimin amacını seçer.

13  Programlı öğretimi ilk geliştiren ismi seçer.  Socrates’in hangi tarihler arasında yaşadığını seçer.  Fiziki bilimler döneminin işlevini seçer.  Davranış bilimleri döneminin ürünlerini seçer.  Davranış bilimleri döneminin işlevini seçer.

14  1900’lü yıllar sonrasında tarihe gelişim dönemlerini seçer.  Günümüzde eğitim teknolojisine ilişkin gelişmeleri seçer.  Davranışçı akımın öncülerini seçer.  Fiziki dönemin özelliklerini seçer.  Davranış bilimleri dönemin özelliklerini seçer.  Bilişssel öğrenme döneminin özelliklerini seçer.

15  1900’lü yıllar öncesinin ve sonrasının özelliklerini seçer.  1900’lü yıllar öncesinde eğitim teknolojisine katkısı olan isimleri seçer.  Eğitim teknolojisine katkısı olan isimlerin bu alana ne tür katkıda bulunduklarını seçer.  Eğitim teknolojisine katkısı olan isimlerin yöntem ve kuramlarını seçer.

16 3. MEDYA VE MATERYAL SEÇİMİ YENİ MATERYALİN TASARLANMASI Materyalin Adı: Bilgi Çarkı Tasarım Amacı: Dersi eğlenceli hale getirerek, konuyu pekiştirmek

17 Kullanılan Malzemeler: 60’a 60 kontraplaktan yapılmış daire 1m gövde için tahta 40 cm taban tahtası 3 ayrı renkte mukavva 3 adet tutkal,4 stick yapıştırıcı, maket bıçağı,makas Küçük zarflar,küçük kağıtlar, 2 adet asetat kalemi 1 adet sprey boyası

18 Materyalin Hazırlanışı ve Kullanımı: Öncelikle 1m gövde tahtası hazırlanır.Bilgi Çarkını ayakta tutabilmek için taban tahtası hazırlanır ve bu taban tahtası gövdeye monte edilir. Daire için atölyeden alınan kontraplak kıl testereyle yarıçapı 30 cm olacak şekilde dairesel hale getirilir ve hazırlanmış olan gövde tahtası ilk önce taban tahtası ile birleştirilir daha sonra da daire şeklinde kesilen kontraplak monte edilir.

19 Çarkın rahat dönebilmesi için hem arka taraftan hem de ön taraftan küçük tahtalar ile merkezinden sabitlenir. Bilgi Çarkı’nın ön yüzüne 3 adet farklı renkteki mukavvalar yapıştırılır. Mukavvaların üzerinde konuyla ılgili önemli isim ve dönemler bulunmaktadır.

20 Ayrıca mukavvaların üzerinde bulunan renkli zarflarda öğrencinin soruyu yanlış bilmesi durumunda faydalanacağı özetleyici bilgiler vardır. Materyalin Bilgi Çarkı şeklinde yapılma nedeni ; öğrenciye sorulacak olan sorunun konusunu yine öğrencinin belirlemesidir.

21 4. MEDYA VE MATERYALLERİN KULLANIMI Materyal ve ortamın hazırlanması: Sınıfta başarı düzeyini artırmak için, öğretim yöntem ve tekniklerini araç ve materyalleri etkili biçimde kullanmalı öğrenciye sunulacak materyalin konumu belirlenmeli ve bunu sağlayabilmek için öğrenci oturma düzeni göz önünde bulundurulmalıdır.

22 ÖĞRENME DENEYİMLERİNİN :Eğitim teknolojisi gelişim sürecinin günümüze kadar olan etkisi slayt yardımıyla ayrıntılı bir şekilde anlatılır. Ardından konuyu özetleyici dönemler ve isimler materyal üzerinde öğrenciye sunulur.

23 BİLGİ ÇARKININ KULLANIMI Bilgi çarkı genellikle grup halinde oynanabildiği gibi bireyselde oynanabilir. Sınıf gruplara ayrılır. Her grupta bir sözcü bulunmakta ve bu kişi grup adına çarkı çevirip gelen dönem veya isme göre soruya grubunun verdiği cevabı açıklamaktadır.

24 Her grubun 4 çevirme hakkı bulunmaktadır. Eğer çevirmede öğrenciye bonus gelirse beş cevap hakkı 5 çıkmaktadır. Her soru 10 puan olmaktadır. Oyun sonunda grupların genel puanları değerlendirilir. Ve kazana grup belirlenir. Ve öğretmenleri tarafından ödüllendirilir.

25

26

27

28 5. ÖĞRENEN KATILIMI Ders katılımı artırmak için öğrenciye bilgi çarkı sunulur. Çarkta sorulan sorularla aktif katılım sağlanır.

29 MALİYET ANALİZİ MALZEMELERTAHMİNİ FİYATÖDENEN TUTAR 1)MARANGOZ70TL50TL 2)KIRTASİYE45TL68TL A)MUKAVVA10TL15TL B)KARTON15TL20TL C)YAPIŞTIRICI10TL20TL D)KALEM5TL8TL E)ZARF5TL 3)TAHTA BOYASI10TL 4)MATBAA?10TL TOPLAM MALİYET125TL138TL

30 Grup olarak aramızda 125tl tahmin edip 130tl topladık materyalin bitiminden sonra bize maliyeti 138tl oldu tekrar bütçe sağlayarak açığı kapattık.

31

32


"BİLGİ ÇARKI. ELİF KÜTÜK ŞEYMA NUR AĞIRTOPÇU MERCAN ÖZEN DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları