Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 (TEOG1 + TEOG2) / 2 = SINAV PUANI (700)  6.+7.+8. SINIF = YILSONU BAŞARI PUANI (300 )  (SINAV+YILSONU PUANLARI)/2= YEP(500)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " (TEOG1 + TEOG2) / 2 = SINAV PUANI (700)  6.+7.+8. SINIF = YILSONU BAŞARI PUANI (300 )  (SINAV+YILSONU PUANLARI)/2= YEP(500)"— Sunum transkripti:

1

2  (TEOG1 + TEOG2) / 2 = SINAV PUANI (700)  6.+7.+8. SINIF = YILSONU BAŞARI PUANI (300 )  (SINAV+YILSONU PUANLARI)/2= YEP(500)

3  Taban puan, bir lisenin (nakil harici) aldığı son öğrencinin puanıdır.  Yıldan yıla değişebilir.  Taban puanı okul değil, orayı tercih etmiş olan öğrencilerin puanı belirler.

4  Yüzdelik dilim, Türkiye’deki sıralamadır. Türkiye’ nin yüzde kaçının sizin önünüzde olduğunu ifade eder.  Yüzdelik dilim küçüldükçe puan artar.  500 puan=%0  0 puan=%100  Türkiye 1. ‘sinin önünde %0 kişi var.

5  İldeki rakiplerinize göre durumunuz.  Türkiye’de %10 fakat İstanbul’ da % 5 ise, puanı İstanbul’da daha değerli hale gelir.

6  Yüzdelik dilim, puanlar sayesinde oluşur. Önceden bilinemez, rakiplerimizin durumuna bağlıdır.  PUAN  YÜZDELİK DİLİM  TERCİH  Bazı okulların yüzdelik dilimi «0» olarak görünür. Bunlar yeni okuldur ve puanı tercihlerden sonra belli olur.

7  Haziran ayında2. teog puanı, YEP(yerleştirmeye esas puan) ve kontenjanlar açıklanır.  Temmuz ayında tercih dönemi başlar.  Net tarihler milli eğitimin yayınlayacağı kılavuzda yer alacaktır.

8  25 tercih hakkımız var.  Tercihler e-okul sistemi üzerinden yapılıp herhangi bir ortaokul müdürlüğünde onaylatılacaktır.  Güzel sanatlar-spor lisesi başvurusu Haziran’da olacak, TEOG tercihlerine kadar yetenek sınavı tarihi ve sonuçları belli olacak. Böylece kazanamayan, TEOG tercihi yapabilecek.

9  Türkiye’ de %5’ in içinde olanlara burs imkanı verilecek.  Burslu okuyabilmek için ÖN KAYIT YOK, devlet lisesi gibi tercih yapılması zorunlu.  DEZAVANTAJ: KONTENJAN AZ !!

10  Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım  Tercih Yapmak İstiyorum  “Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım” şeklindeki tercihi seçen öğrencilere herhangi bir okul tercih ekranı açılmayacak ve özel okullara kesin kayıt yaptıranlar da tercih sistemi içerisinde yer almayacak.

11 TERCİH EKRANI VE LİSE ARAMA MOTORU BURADA YAYINLANACAK.

12 Yüzdelik dilim aralığı da var.

13  1) Puan/yüzdelik dilim  2) Okul Türü  3) Ulaşım  4) Okul imkanları ve çevre ÖNEMLİDİR.

14  25 tercihin;  5 tanesi istediğimiz ama yüzdeliği biraz yüksek okul (%10 üzerinden)  5 tanesini yüksek okul (%5 üzerinden)  10 tanesi kendi yüzdeliğinden  5tanesi kendi yüzdeliğinin altında olan okuldan yana kullanılabilir.  NOT: BU BİLGİLER ÖNERİ NİTELİĞİNDEDİR. YÜZDELİK DİLİMİNİZE GÖRE ARALIKLAR DEĞİŞEBİLİR.

15  E-okulda tercih işlemlerinden giriş yapılır.  Belirlediğiniz okulların kodlarını girerek tercih listesi doldurulur.  Onay işlemleri için herhangi bir ortaokul müdürlüğüne başvurulur.

16  Tercih yapmayan,  Özel okul butonunu işaretleyen,  Tercihleri tutmayanlar  AÇIKÖĞRETİM

17  Ağustos ortalarında nakil dönemi başlar.  1) Yerleşip pişman olan nakil hakkını kullanabilir. Yerleşenlere 3 kere 3 tercihlik nakil hakkı verilir.  2) Açıköğretime alınanlar için en son 1 kere 3 tercihlik nakil hakkı verilir.

18 DOĞRU TERCİH, BİREYİ BAŞARIYA GÖTÜREN YOLDUR !


" (TEOG1 + TEOG2) / 2 = SINAV PUANI (700)  6.+7.+8. SINIF = YILSONU BAŞARI PUANI (300 )  (SINAV+YILSONU PUANLARI)/2= YEP(500)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları