Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanKudret Hikmet Değiştirilmiş 8 yıl önce
1
Gıda ile uğraşan bir işletmenin sahip olması gereken standartlar.
2
İşletmenin tüketicinin gerek güvenliği gerekse sağlığı açısından çok önemli olan standartlar vardır.Bu standartlara sahip olmadan işletme üretim iznini alamaz.Biz bu slaytta o standartlardan bir kaçını incelicez.
4
Eldiven hem üreticinin hem tüketicinin sağlığı ve güvenliği için çok önemlidir.Buna binaen aranan standartlarda il eldiven yer alır.
6
Bonenin öneminee dikkat çekecek olursak,üreticinin olası bir saç düşmesi(dökülmesini) önlemek amaçlıdır. Tüketicini sağlığı işletmenin geleceği için çok önemlidir
8
Tek kullanımlık olan bu boneler,üreticide olası solunum yoluyla mikroskobik virüsleri uzak tutmayı amaçlar.Standartlar arasında önemi fazladır.
10
Mikrobu ve virüsü en fazla barındıran alan ayakkabının tabanıdır.Bu yüzden üretimin olduğu alana taşıyıcı görevi en fazla üstlenen ayakkabılar mutlaka galoşlanmalıdır.
12
Önlük yine virüsleri taşıyıcı rölünde oynayan kıyafetlerimizden korur.
14
Üretilen ürünün ambalajı çok önemlidir,hava teması en aza indirilmelidir.Bununla beraber en önemli unsur paletlerdir.Ürettiğimiz ürünü bir önceki slaytta gördüğünüz paletin üzerinde korunmalıdır,en az 30 cm kuralı vardır.
15
Bunlar gıda üreticisinin asgari standartlarıdır. Gittikçe sanayileşen çağımızda en sağlıklı ve güvenli üretimi-bu standartların yanında- şüphesiz makinelerdir.Tek tuşla hem seri üretime geçip,hem en güvenli ve sağlık ürün ortaya koyabilinir… Bknz:
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.