Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONULAR:SİMETRİ , KESİRLER,ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONULAR:SİMETRİ , KESİRLER,ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER"— Sunum transkripti:

1 KONULAR:SİMETRİ , KESİRLER,ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER
Matematik Dergisi KONULAR:SİMETRİ , KESİRLER,ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER

2 SİMETRİ Simetri bir denge ve orantı kavramıdır.İki şeyin birbirine benzeşmesi ve uyumu olarak da bilinir. Simetrik şekiller birbirlerine tamamen uyar ve aralarındaki benzerlik mükemmelliği – kusurzuzluğu temsil eder.Aynadaki haliniz olarak da düşünebilirsiniz.Yüzünüzün aynadaki yansımasının yüzünüzün simetrisi olduğunu bilmeniz buna yeter.

3 SİMETRİ

4 KESİRLER Bir bütünün eş parçalarından bir kısmına kesir denir. Bu kesri gösteren sayıya da kesir sayısı denir.Kesir sayısı yerine kesir de kullanılır.Kesir , biri üste diğeri altta , araları bir çizgiyle ayrılan iki doğal sayıyla yazılır.Üstteki sayıya pay , alttakine payda denir, ve bunları ayıran çizgiye kesir çizgisi veya bölü çizgisi denir.

5 Basit Kesirler Paydası paydan büyük,payı paydasından küçük olan kesirlere basit kesirler denir. ÖRNEK= bölü 4 ya da 4 te 2

6

7 Oyun oynayalım! Arkadaşlar bu oyunda bileşik kesirleri sarıya , basit kesirleri maviye,tam sayılı kesirleri pembeye boyayın. 1 bölü 4 MAVİ 500 bölü 40 SARI 1 tam 2 bölü 4 PEMBE 999 bölü 2002 MAVİ 5 tam 4 bölü 3 PEMBE 30 bölü 23 SARI

8 Bileşik Kesirler Paydası payından küçük olan , payı paydasınddan büyük olan kesirlere bileşik kesirler denir ÖRNEK= 5 bölü 3 yada 2 de 5 vb.

9 BİLEŞİK KESİRLER 30 kişilik bir grub 3 binaya sığmamışlardır.Dışta kalan olmuştur.bu da başka bir binayla birleşikolmasıdır. Bunun matematiksel ifadesi ise bileşik olarak ifade edilir.

10 Tam Sayılı Kesirler Bir basit kesirin yanına bir tam sayı eklenmesine tam sayılı kesir denir. ÖRNEK= 1 tam 5 bölü 9 , 4 tam 3 bölü 7

11

12 ÖRÜNTÜ

13 ÖRÜNTÜ Biraz önce gördüğünüz basit bir örüntü örneğiydi.ÖRÜNTÜ:Bir şeylerin arka arkaya düzenli bir şekilde sıralanmasına denir.

14

15 EĞLENCE ZAMANI FIKRA Temel bir zamanlar trafik polisiydi.bisikleti durdurdu ve: -Dur sana ceza yazacağumm, dedi. Papaz:- sen bana ceza yazamazsın, dedi.devam etti:çünkü benim sağ kolumda Meryem sol kolumda İsa vardır.Temel şöyle dedi:- Olsun gene ceza yazarım bisiklete üç kişu biniysunuzz.

16 SÜSLEME Bu bir süsleme örneğidir.

17

18 SUNU BİTTİ !


"KONULAR:SİMETRİ , KESİRLER,ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları